قصرشیرین- ایرنا- مدیر کل اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه با اشاره به فعالیت مرز خسروی برای تردد به عراق، گفت: ۴۴۵۵ زائر در شبانه روز گذشته از مرز خسروی تردد کردند.

«فریبرز کرمی» عصر چهارشنبه به ایرنا افزود: از مجموع ترددهای صورت گرفته طی ۲۴ ساعت گذشته چهار هزار و ۳۵۹ نفر زائر اربعین از طریق مرز خسروی به کشور بازگشتند.

وی با بیان اینکه در شبانه روز گذشته ۹۶ نفر از زائران از مرز رسمی خسروی عازم عراق شدند، اظهار داشت: همچنان شاهد بازگشت زائران به صورت شبانه‌روزی از مرز خسروی هستیم که البته تعداد زوار برگشتی نسبت به روزهای گذشته کاهش پیدا کرده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمانشاه یادآور شد: تردد از سمت ایران هم به سمت عراق ادامه دارد و به منظور بازگشت زائران همچنان وسایل ناوگان حمل و نقل فراهم است.

کرمی اضافه کرد: مجموع ترددهای خودرویی در محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه در ۲۴ ساعت گذشته به ۵۷۷ هزار و ۹۲۱ خودرو رسیده است.

به گفته «محمد حیدری» سرپرست فرمانداری قصرشیرین از ابتدای بازگشایی مرز رسمی خسروی در ۲۳ مردادماه امسال تاکنون ۵۰۰ هزار نفر از زائران اربعین از این مرز تردد کردندکه از مجموع تردد صورت گرفته از مرز خسروی حدود ۳۰۰ هزار نفر از زائران عازم عراق شده و حدود ۲۰۰ هزار نفر نیز از این گذرگاه به کشور بازگشتند و بیش از ۱۲ هزار نفر از اتباع خارجی نیز از طریق مرز خسروی برای حضور مراسم بزرگ اربعین عازم عراق شدند.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلا

 مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده ایران به سوی بغداد پایتخت عراق است که این جاده در ادامه به سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.