تهران- ایرنا- استقبال رئیسی از اصلاح روابط ایران و عربستان،درخواست محکومیت آمریکا در دادگاه لاهه از سوی ایران،تاکید قطر بر لزوم رفع نگرانی های ایران، ابتلای ۲۰ هزار اروپایی به آبله میمون و نارضایتی انگلیسی ها از جانبداری بی بی سی از خاندان سلطنتی؛مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا در چند ساعت گذشته بوده است.

**رئیسی : امیدواریم دولتی مقتدر در عراق تشکیل شود/ استقبال از اصلاح روابط ایران و عربستان در چارچوب توافقات

آیت الله ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه در دیدار نخست وزیر عراق گفت که امیدواریم تفاهم طرف های عراقی به تشکیل دولتی مقتدر در این کشور منجر شود.

آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر روز سه‌شنبه به وقت محلی، در دومین روز از سفر خود به نیویورک، در دیدار «مصطفی الکاظمی» نخست ‌وزیر عراق که در هتل محل اقامت رئیس جمهور انجام شد، با ابراز تقدیر صمیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و دولت ایران از دولت و ملت عراق بخاطر میزبانی خالصانه و برگزاری باشکوه مراسم اربعین امسال، گفت: امیدواریم هر چه سریع‌تر روند سیاسی در عراق با تفاهم و گفتگو به تشکیل دولتی مقتدر منجر شود.
دکتر رئیسی همچنین با اشاره به سخنان نخست‌وزیر عراق درباره لزوم تسریع در تکمیل پروژه مسیر ریلی بصره به شلمچه اظهار کرد: رفع گره کوچک این پروژه و تکمیل سریع‌تر آن نتایج و دستاوردهای عظیمی در گسترش تعاملات و همکاری‌های دوجانبه و نیز تسهیل تردد زائران به اماکن مقدسه دو کشور خواهد داشت.

رئیس جمهور در ادامه ابراز امیدواری کرد که روند سیاسی انتخابات پارلمانی عراق هر چه سریع‌تر با گفتگو و تفاهم طرف‌های عراقی به نتیجه برسد و دولتی قوی و مقتدر تشکیل شود.

آیت‌الله رئیسی در ادامه با قدردانی از حسن نیت و تلاش‌های دولت عراق و شخص نخست وزیر این کشور برای بهبود روابط کشورهای منطقه با یکدیگر و از جمله ایران و عربستان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از اصلاح روابط با عربستان استقبال می‌کند، اما اصرار داریم که این روند بر اساس توافقات و تفاهمات انجام شده در گفتگوهای مسئولان دو کشور در عراق پیش برود.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در مناسبات منطقه‌ای خود همواره منافع امت اسلامی را در نظر داشته است.

«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق نیز در این دیدار با سپاسگزاری از ابراز رضایت مقامات و مردم ایران از مهمان‌نوازی مردم عراق از زوار اباعبدالله الحسین(ع) گفت: مردم عراق تنها به وظیفه خود در قبال زوار عزیز سید و سالار شهیدان عمل کرده‌اند.

نخست وزیر عراق با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت سیاسی کشورش، از حسن نیت و تلاش‌های دولت جمهوری اسلامی ایران برای افزایش همکاریها با عراق نیز قدردانی کرد.

https://irna.ir/xjKBpN

**آیت الله رئیسی: هیچ اقدامی که نشانگر جبران رفتارهای دولت گذشته آمریکا باشد، مشاهده نکردیم

رئیس جمهور اسلامی ایران بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) در دیدار همتای سوئیسی خود با اشاره به اینکه دولت کنونی آمریکا مدعی مخالفت با تصمیم‌های دولت قبل و بازگشت به توافق است، گفت: ما تاکنون گام های عملی و جدی که نشانه جبران رفتارهای گذشته و رفع تحریم‌های ظالمانه باشد، مشاهده نکرده ایم.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر روز سه شنبه به وقت محلی در دیدار  ایگنازیو کاسیس رئیس‌جمهور سوئیس در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل که در محل اقامت رئیس‌جمهور انجام شد، روابط ایران و سوئیس را روابطی دوستانه و خوب خواند و گفت: افزایش همکاریهای تجاری و اقتصادی و بخصوص تسهیل روابط پولی و بانکیِ دو کشور ضرورت دارد.

رئیس‌جمهور مشکل قضیه هسته‌ای را تصمیم نگرفتن آمریکایی‌ها دانست و افزود: این آمریکا بود که از برجام خارج شد نه ایران و با وجود عمل کردن ایران به تعهدات خود، طرفهای غربی از انجام تعهداتشان سرباز زدند.

آیت‌الله رئیسی با تأکید بر اینکه ما میز مذاکره را ترک نکرده و برای یک توافق خوب و عادلانه آماده‌ایم، گفت: با توجه به سابقه آمریکا، مطالبه جمهوری اسلامی برای دریافت تضمین پایداری توافق، مطالبه‌ای کاملاً منطقی است.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: با وجود ۴۰ سال فشار و تحریم، ایران نه تنها متوقف نشده بلکه پیشرفت کرده است، بنابراین حربه تحریم کارآیی خود را از دست داده است.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به اینکه دولت کنونی آمریکا مدعی مخالفت با تصمیم‌های دولت قبل، و بازگشت به توافق است، گفت: ما تاکنون رفتار عملی و جدی که نشانه جبران رفتارهای گذشته و رفع تحریم‌های ظالمانه باشد، مشاهده نکرده‌ایم.

در این دیدار  ایگنازیو کاسیس رئیس‌جمهور سوئیس نیز با تأکید بر لزوم افزایش همکاری‌های دو جانبه، گفت: از سال ۲۰۱۶ نقشه راهی برای بهبود روابط تجاری دو کشور ترسیم شد که همچنان به آن پایبند و معتقدیم باید موانع سیاسی و ژئوپلیتیک را از سر راه همکاریهای دو کشور کنار زد.

کاسیس همچنین امنیت ایران و غرب آسیا را ضامن امنیت اروپا دانست و گفت: همکاری‌های پولی و بانکی از جمله عرصه‌های قابل گسترش در روابط دو جانبه است.

https://irna.ir/xjKBqy

**نارضایتی انگلیسی ها از جانبداری بیش از حد بی بی سی از خاندان سلطنتی

بنگاه رسانه ای بی بی سی انگلیس شکایت هایی از شهروندان دریافت کرده است که نشان می دهد پوشش رسانه ای این شبکه بیش از حد به سود خاندان سلطنتی بوده و دیدگاههای مردم را نادیده گرفته است .

این سازمان رسانه ای سراسری انگلیس، در پی مرگ ملکه در هشتم سپتامبر (۱۷ شهریور ماه)، تغییرات گسترده و چشمگیری در جدول برنامه های رادیو تلویزیونی داخلی و خارجی خود ایجاد کرد که شامل پوشش کامل رویدادهای مربوط به مرگ ملکه و مراسم تشییع و تدفین جنازه او و تاجگذاری چارلز سوم به جانشینی ملکه بود.   

این سازمان به تازگی در بخش رسیدگی به شکایت های مخاطبان در تارنمای خود، اعلان کرده که شکایت هایی در باره لحن و گستره پوشش رسانه ای مرگ ملکه و آغاز دوره پادشاهی چارلز سوم و جانبداری بیش از حد از خاندان سلطنتی دریافت کرده است.

بی بی سی در تارنمای خود افزوده است: شکایت هایی از شهروندان دریافت کرده که بر این باور هستند که پوشش رسانه ای آن بیش از حد به سود خاندان سلطنتی بوده و باید دیدگاه های مردمی بیشتری را انتشار می داده است.

  بی بی سی در بیانیه ای با عادلانه و بی طرفانه دانستن پوشش رسانه ای، آن را بازتاب تاثیر مرگ ملکه بر زندگی شهروندان و ماهیت تاریخی پایان طولانی ترین دوره سلطنت در تاریخ انگلیس، دانسته و افزوده است که این پوشش بازتاب احساسات نیرومند در سراسر انگلیس و جهان نسبت به این رخداد بوده است.   

https://irna.ir/xjKBpn

**استدلال عجیب انگلیس؛ تامین تسلیحات اوکراین می تواند قیمت انرژی را کاهش دهد

میشل دونلان وزیر دولت انگلیس در امور دیجیتال، فرهنگ، رسانه مدعی شد که افزایش هزینه‌های کمک نظامی به اوکراین باعث کاهش قیمت انرژی خواهد شد که در نتیجه تحریم‌ها علیه روسیه افزایش یافته است.

دونلان وزیر امور دیجیتال دولت انگلیس در مصاحبه با شبکه اسکای نیوز گفت: ما به محافظت از اوکراین ادامه می‌دهیم و از بقیه جهان دفاع می‌کنیم که باید به این وابستگی جهانی به روسیه پایان دهد، که یکی از عوامل افزایش قیمت سوخت است که در واقع به (کاهش) هزینه زندگی مردم نه تنها در انگلیس بلکه در سراسر جهان کمک می کند.

اروپا در حال حاضر با افزایش بی سابقه قیمت انرژی و تورم ناشی از عملیات نظامی روسیه در اوکراین و تحریم های غرب علیه مسکو مواجه است.

حمایت نظامی غرب از اوکراین، یکی دیگر از مسائل بحران کنونی در روابط روسیه و غرب بوده است، زیرا روسیه از زمان آغاز عملیات نظامی تدارکات نظامی خود را به اوکراین افزایش داده است.

مسکو جریان ارسال تسلیحات متحدان غربی خود به اوکراین را محکوم می کند و می گوید که این کار به آتش می افزاید.

لیز تراس نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه گفت که بریتانیا در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۲.۳ میلیارد پوند (۲.۶ میلیارد دلار) به اوکراین کمک نظامی خواهد کرد که با میزان کمکی که لندن متعهد شده است در سال جاری ارائه کند، مطابقت دارد.

https://irna.ir/xjKBpm

**ابتلای نزدیک به ۲۰ هزار نفر در اتحادیه اروپا به آبله میمون

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری اروپا (ECDC) از زمان شروع شیوع بیماری، ۲۰ هزار مورد آبله میمون و سه مورد مرگ را در اتحادیه اروپا ثبت کرده است.

مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری، در عین حال روند شیوع این بیماری در بسیاری از کشورها در حال کاهش است و اینکه آیا این روند ادامه خواهد داشت در حال حاضر مشخص نیست.

پیش از این سازمان جهانی بهداشت با ارائه تازه‌ترین آمار از ابتلای ۵۰ هزار و ۴۹۶ نفر به آبله میمون در سراسر جهان خبر داه بود.

این سازمان در آماری که (۳۱ اوت، ۹ شهریور) منتشر شد، با اعلام ثبت ۵۰ هزار و ۴۹۶ ابتلا به آبله میمون اعلام کرد که بیشتر موارد ابتلا به آمریکای شمالی و اروپا تعلق دارد.

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت پیشتر اعلام کرده بود نشانه‌هایی وجود دارد که شیوع این بیماری در اروپا جایی که ترکیبی از اقدامات مؤثر بهداشت عمومی، تغییر رفتار و واکسیناسیون به جلوگیری از انتقال کمک کرده، کند شده است.

بر پایه این گزارش، بیشتر موارد ابتلا به آبله میمون در خارج آفریقا که بیماری بومی آن منطقه محسوب می‌شود به روابط جنسی میان مردان مربوط می‌شود.

https://irna.ir/xjKBqn

**بورل : اتحادیه اروپا برنامه روسیه برای برگزاری رفراندوم در اوکراین را محکوم می کند

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا به شدت برنامه های روسیه برای برگزاری همه پرسی در بخش هایی از اوکراین را محکوم می کند و نتایج رای گیری را به رسمیت نمی شناسد.

بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه ای اعلام کرد: روسیه، رهبری سیاسی آن و همه کسانی که در این رفراندم و سایر موارد نقض قوانین بین‌المللی در اوکراین دخیل هستند، پاسخگو خواهند بود و اقدامات محدودکننده بیشتری علیه روسیه در نظر گرفته خواهد شد.

بورل همچنین افزود که آرای همه پرسی را نمی توان به عنوان بیان آزادانه اراده مردم در این مناطق در نظر گرفت.

واکنش اتحادیه اروپا در حالی عنوان می شود که شورای مردمی جمهوری خلق لوهانسک تصمیم دارد تا یک همه پرسی را برای پیوستن این منطقه به روسیه در فاصله بین ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر برگزار کند. همچنین قرار است تا یک همه پرسی در جمهوری دونتسک در همین زمان برگزار شود.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز در خصوص برگزاری یک همه پرسی مردمی به منظور پیوستن دو جمهوری دونباس (دونتسک و لوهانسک) به روسیه گفت: اوضاع کنونی نشانگر تمایل مردم دونباس برای آن است که خود تصمیم گیر باشند.

https://irna.ir/xjKBqw

**رئیس‌جمهور شیلی : فلسطین حق دارد آزاد و مستقل باشد

گابریل بوریچ رئیس جمهور شیلی از سازمان ملل خواست تا به قطعنامه‌های خود پایبند باشد که بر اساس آن داشتن یک کشور آزاد و مستقل حق مسلم فلسطینیان است.

گابریل بوریچ رئیس جمهور شیلی در جریان سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، از کشورها خواسته است تا نقض حقوق بشر علیه فلسطینیان را عادی نکنند.

وی در ادامه افزود: ما نباید با اعمال قوانین بین المللی و قطعنامه هایی که این مجمع، سال به سال منتشر می کند، نقض دائمی حقوق بشر علیه مردم فلسطین را عادی سازیم.

بوریچ خاطر نشان کرد: [مردم فلسطین] باید به حق مسلم خود برای ایجاد کشور آزاد و مستقل دست پیدا کنند و به همین ترتیب [بیایید] حق مشروع اسرائیل برای زندگی در مرزهای امن و شناخته شده بین المللی را تضمین کنیم.

سخنرانی رئیس جمهور شیلی در سازمان ملل پس از آن صورت گرفت که به تازگی یک چالش  دیپلماتیک میان شیلی و اسرائیل رخ داده است.

بوریچ در هفته های گذشته در واکنش به کشته شدن یک نوجوان فلسطینی توسط سربازان اسرائیلی حاضر به حضور در جلسه‌ای برای پذیرش "گیل آرتزیلی" سفیر جدید تل آویو در شیلی نشد.

https://irna.ir/xjKBqv

**حمله تروریستی در درعای سوریه، ۹ زخمی برجای گذاشت

در حمله تروریستی در حومه درعا ۶ غیر نظامی و سه تن از نیروهای امنیت داخلی سوریه زخمی شدند.

خبرگزاری "سانا" سوریه سه سنبه شب اعلام کرد ، این حمله به یک اتوبوس حامل نیروهای پلیس و یک مینی بوس حامل غیرنظامیان در شهر الیادوده در حومه درعا روی داده است.

نام چهار کودک در میان زخمی شدگان غیر نظامی دیده می شود.

یک مقام سوری در فرماندهی پلیس درعا به سانا گفت که این حمله با سلاح گرم ومسلسل ها به ۲ اتوبوس صورت گرفته است.

وی افزود که این حمله زمانی رخ داد که اتوبوس‌ و مینی‌بوس حامل مسافرها در حال عبور از شهرک الیادوده در حومه غربی درعا بوده است.

 براساس گزارش این مقام سوری، تمام مجروحان به بیمارستان های درعا و طفس منتقل شدند.

https://irna.ir/xjKBqB

**ارمنستان: نیروهای آذربایجان آتش بس در مرز را نقض کردند

وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که نیروهای آذربایجان آتش بس در مرز را نقض کردند.

بخش مطبوعاتی وزارت دفاع ارمنستان در بیانیه ای اعلام کرد: در ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور)، یگان‌های نیروهای مسلح آذربایجان آتش بس را نقض کردند و با استفاده از سلاح‌های سبک به سمت شرق مرز ارمنستان و آذربایجان شلیک کردند.

به گفته وزارت دفاع ارمنستان، وضعیت در مرز مشترک تا ساعت ۲۲:۳۰ به وقت محلی آرام بوده است و هیچ تیراندازی گزارش نشده است.

درگیری‌های مرزی جدید بین ارمنستان و آذربایجان سه‌شنبه گذشته آغاز شد و هر دو طرف یکدیگر را به آغاز خشونت‌ها متهم کردند. ایروان اعلام کرده است که ۱۳۵ سرباز خود را در این جنگ از دست داده و باکو تعداد کشته های خود را ۷۹ سرباز اعلام کرده است.

درگیری نظامی ایروان و باکو از ۱۲ تا ۱۴ سپتامبر (۲۱ تا ۲۳ شهریور) مرگبارترین درگیری بین دو طرف از زمان جنگ ۶ ماهه در سال ۲۰۲۰ بود که طی آن هزاران نفر کشته شدند.

https://irna.ir/xjKBqz

**تمدید آتش بس محور گفت وگوی بلینکن و مقام یمنی

«رشاد العلیمی» رئیس شورای ریاست جمهوری یمن و «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در نیویورک دیدار و دو طرف درباره تمدید آتش بس و تحولات یمن رایزنی کردند.

در بیانیه وزارت امورخارجه آمریکا آمده است که در این دیدار ضرورت تمدید آتش‌بس تحت نظارت سازمان ملل را که مهلت آن دوم اکتبر (۱۰ مهر) به پایان می‌رسد، بررسی کردند.

در این بیانیه آمده که تأکید وزیر امورخارجه آمریکا این بوده که آتش‌بس موجب ایجاد آرامش و امید و بهبود زندگی میلیون‌ها یمنی در سراسر این کشور شد.

وزارت امور خارجه آمریکا همچنین اعلام کرد که دو طرف بر حمایت از اقدامات بیشتر در راستای توافق آتش‌بس از جمله بازگشایی راه‌های تعز و دیگر مناطق یمن، افزایش پروازهای تجاری از فرودگاه صنعا، تضمین پرداخت حقوق کارمندان یمنی که چندین سال حقوق آن‌ها به تعویق افتاده است، تأکید کردند.

این دیدار یک هفته پس از دیدار «تیموتی لیندرکینگ» فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن با محمد آل جابر سفیر عربستان در یمن و نایف الحجرف دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در ریاض روی می دهد.

وزارت امورخارجه آمریکا مدعی بود که این دیدار در راستای تلاش برای تمدید آتش بس در یمن صورت گرفته است.

فرستاده آمریکا در امور یمن چند روز پیش از آن نیز خواستار تمدید شش ماهه آتش بس در یمن شد.

https://irna.ir/xjKBpJ

**کی یف: همه پرسی در بخش های اشغالی اوکراین، وضع را تغییر نمی دهد

دمیتری کوله با وزیر امور خارجه اوکراین در واکنش به برنامه برگزاری همه پرسی در بخش های تحت تصرف روسیه، گفته است که روس ها هر کاری بخواهند می توانند بکنند، اما تغییری در اوضاع به وجود نخواهد آمد.

قصد سیاستمداران انتصابی مسکو در چهار استان اوکراین برای برگزاری همه پرسی در باره پیوستن به روسیه در روزهای آتی، موجب محکومت از سوی کی یف و هم پیمانان غربی اش شده است.  

 کوله با در توئیتی نوشت: اوکراین از همه حقوق برای آزادسازی سرزمین هایش برخوردار است و بدون توجه به گفته های روسیه، به آزادسازی انها ادامه خواهد داد.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید قاطعانه چنین همه پرسی را رد کرد و اتحادیه اروپا و کانادا این برنامه را محکوم کردند.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفته که این نهاد، نتیجه چنین همه پرسی هایی رابه رسمیت نخواهد شناخت و اقدامات بیشتر علیه روسیه را در صورت برگزاری رای گیری، بررسی خواهد کرد.

امانوئل مکرون و گیتاناس نائوسدا رئیسان جمهوری فرانسه و لیتوانی نیز این رای گیری ها را مسخره دانستند.

سیاستمداران استان های لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیا که روی هم رفته نزدیک به ۱۵ درصد از سرزمین اوکراین را تشکیل می دهند که تقریبا برابر مساحت خاک مجارستان است، در اقدامی به ظاهر هماهنگ شده، قصد دارند از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر (اول تا پنجم مهرماه) همه پرسی برگزار کنند.

مسکو پیش از این لوهانسک و دونتسک را که روی هم رفته منطقه دونباس را تشکیل می دهد و بخشی از ان در ۲۰۱۴ به تصرف روسیه درامده بود، به عنوان کشورهای مستقل به رسمیت شناخته است.

اما کی یف و غرب همه سرزمین های اوکراین را که به تصرف نیروهای روسیه درآمده، اشغال شده به صورت غیرقانونی می دانند.

https://irna.ir/xjKBqx

**ادامه غارت نفت سوریه توسط اشغالگران آمریکایی / ۶۰ تانکر نفت به عراق منتقل شد

رسانه‌های رسمی سوریه از ادامه غارت نفت این کشور توسط نظامیان اشغالگر آمریکایی و انتقال آن به شمال عراق خبر دادند.

منابع محلی در منطقه "الیعربیه" واقع حومه شرقی الحسکه در شرق سوریه به خبرگزاری رسمی؛ سانا گفته‌اند که یک کاروان متشکل از ۶۰ تانکر حامل نفت سرقتی سوریه، توسط نیروهای اشغالگر آمریکایی از گذرگاه المحمودیه به خاک عراق منتقل کرده‌اند.

در دو روز گذشته نیز نیروهای اشغالگر آمریکایی حدود ۸۳ کامیون از جمله ده‌ها تانکر حامل نفت سرقتی سوریه از طریق گذرگاه‌های غیر قانونی المحمودیه و الولید به شمال عراق منتقل شده است.

پیشتر «بثینه شعبان» مشاور ویژه رییس جمهوری سوریه گفته بود که هدف آمریکا از حضور در سوریه حمایت از تروریسم و همچنین سرقت منابع مردم این کشور است.

با شکست گروه تروریستی «داعش» به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیما جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه کردند.

مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) تحت حمایت آن‌ها در الحسکه و دیگر مناطق شمالی سوریه، همواره شاهد اعتراضات شهروندان سوری به حضور اقدامات تروریستی اشغالگران و شبه نظامیان علیه ساکنان این مناطق است.

دولت سوریه بارها تاکید کرده است که این شبه نظامیان و آمریکایی‌ها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت ندارند و حضور آنان غیر قانونی است.

سرقت نفت سوریه توسط نیروهای اشغالگر آمریکایی در حالی شدت یافته است که در پی  تحولات اخیر روسیه و اوکراین و اعمال تحریم‌های گسترده علیه مسکو به عنوان صادر کننده عمده نفت و انرژی در جهان، بازار جهانی نفت تحت تاثیر قرار گرفته است و بهای نفت در بازارهای جهانی به علت  امتناع خرید نفت از روسیه افزایش یافته است.

نیروهای اشغالگر آمریکایی در ادامه غارت ثروت سوریه، ۶۰ تانکر نفت را به سرقت بردند و به پایگاه‌های خود در شمال عراق منتقل کردند.

منابع محلی در حومه الیعربیه اعلام کردند که نیروهای اشغالگر آمریکایی، یک کاروان متشکل از ۶۰ تانکر نفت سرقت شده سوریه را به پایگاه‌های خود در عراق منتقل کردند.

براساس اعلام منابع مذکور، این کاروان از طریق گذرگاه المحمودیه از خاک سوریه خارج و وارد خاک عراق شده است.

پیش از این نیروهای آمریکایی  ۸۳ تانکر حامل نفت سرقتی را از طریق گذرگاه‌های غیرقانونی المحمودیه والولید از خاک سوریه خارج کردند.

https://irna.ir/xjKBqC

**جمهوری اسلامی ایران آماده برگزاری نشست جهانی گفتگوی رهبران ادیان الهی است

رئیس جمهور اسلامی ایران بروز درگیری میان ادیان الهی را باعث فرسایش ادیان و موجب رواج الحاد و بی‌خدایی در جوامع دانست و خاطرنشان کرد: به جای درگیری، برخورد و حذف، پیشنهاد گفتگوی اندیشه‌ای میان ادیان را مطرح کرده و تثبیت کنیم تا نظرات پیروان ادیان مختلف به یکدیگر نزدیک‌تر شود.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز سه‌شنبه به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های دومین روز از سفر به نیویورک، در نشستی با دیدار با رهبران ادیان الهی با بیان اینکه نقطه اشتراک همه ما پیروان ادیان الهی، خداپرستی است، گفت: توجه به خدا در میان ادیان الهی را به عنوان یک اصل مشترک را پایه هم‌اندیشی، هم‌افزایی و همکاری برای آینده قرار دهیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه باورمندان به ادیان الهی بر این نکته اتفاق‌نظر دارند که جامعه بدون خدا و اعتقاد به مبدا و معاد برای بشر تباهی خلق می‌کند، نه رشد و سعادت، افزود: بشریت پیش روی خود دو جنگ خونین و فاجعه‌بار جهانی و ۷۰ سال ظلم به مردم فلسطین را به عنوان بخشی از مصادیق کنار نهادن خدا از عرصه اداره جامعه می‌بیند، لذا ضرورت دارد خداباوری را در کنار همه تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها در نظر بگیریم.

آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه وحدت ادیان الهی به این معنا نیست که افراد از دین و آئین خود دست بردارند، اظهار کرد: وحدت و یکپارچگی به این معنی نیست که پیروان ادیان مختلف از دین و آئین خود دست بردارند، بلکه به این معنا است که بر نقاط اشتراک و اتفاق به ویژه خداپرستی، تاکید کرده و اختلافات را کنار بگذاریم.

رئیس جمهور خداپرستی و توجه به قوانین الهی را بزرگترین مانع درر مسیر استکبار، خودبینی و خودمحوری و میل بر سلطه به دیگران برشمرد و تصریح کرد: اساس ظلم و تعدی در جهان ناشی از خودبزرگ‌بینی بوده و راه پرهیز از خودبرتربینی توجه به قوانین الهی و خداپرستی است.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه حق زندگی اجتماعی به معنای این نیست که کسی حق داشته باشد خواسته و دریافت‌های شخصی خود را به دیگران تحمیل کند، خاطرنشان کرد: سلطه‌طلبی یکی از جلوه‌های الحاد است که مجال تفکر و اندیشه را از انسان‌های دیگر سلب می‌کند.

رئیس جمهور توحید و عدالت را دو محور مورد تاکید و قبول همه ادیان الهی دانست و گفت: در پرتو عدالت است که انسان می‌تواند زندگی سالم، امن و آسانی داشته باشد. بنا به فرموده امام محمدباقر علیه‌السلام وقتی انسان رابطه با خودش، با خدا، با دیگران و با هستی و طبیعت را به درستی تنظیم کرده باشد، می‌تواند در مسیر کمال قرار گیرد و اگر این ۴ ساحت ارتباط را به شکل صحیح تنظیم نکند، ناگزیر در مسیر ظلم به خود و دیگران و هستی حرکت خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه عدالت و چگونگی اقامه آن در ادیان الهی بسیار مورد تاکید قرار دارد، افزود: خداوند در قرآن به پیامبر اسلام تاکید می‌کند که تو موظف به هدایت مردم هستی تا خودشان قسط و عدل را برپا دارند و این شرط تحقق جامعه و زندگی عادلانه است.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز در کنار گسترش الحاد، گرایش به دین نیز به ویژه در میان جوانان گسترش بسیاری یافته است، تصریح کرد: گسترش معنویت در میان جوامع برای رهبران ادیان الهی مسئولیت‌آور است و رهبران ادیان الهی با دقت و جدیت از بروز هر گونه درگیری میان ادیان الهی ممانعت کنند.

آیت‌الله رئیسی بروز درگیری میان ادیان الهی را باعث فرسایش ادیان و موجب رواج الحاد و بی‌خدایی در جوامع دانست و خاطرنشان کرد: به جای درگیری، برخورد و حذف، پیشنهاد گفتگوی اندیشه‌ای میان ادیان را مطرح کرده و تثبیت کنیم تا نظرات پیروان ادیان مختلف به یکدیگر نزدیک‌تر شود زیرا گفتگو میان ادیان به همکاری سازنده و موثر آنها منجر خواهد شد.

رئیس جمهور با اشاره به آفت ضربه زدن به دین با پوشش دینداری در طول تاریخ افزود: داعش به نام خدا و با پرچم منقش به نام خدا و رسول‌الله (ص) جنایات هولناکی مرتکب شد که هیچ فرد دیندار و آزاده‌ای آنها را تایید نمی‌کند.

آیت الله رئیسی با تأکید بر ضرورت توجه رهبران و پیروان ادیان الهی به مساله عدالت و مقابله با بی‌عدالتی در جهان، افزود: اگر می‌خواهیم عصرها و نسل‌ها به دین گرایش پیدا کنند، باید در مقابل ظلم و تجاوز به حقوق انسان‌ها حساس باشیم. دین اسلام برای این منظور راهکاری مترقی به نام امر به معروف و نهی از منکر اندیشیده است که به نوعی ضمانت اجرای دین در جامعه محسوب می‌شود. این اصل مهم در اسلام، یک نظارت اجتماعی به خصوص نسبت به سیاستمداران، صاحبان قدرت و ثروت است.

رئیس جمهور با اشاره به برگزاری راهپیمایی عظیم و بی‌نظیر اربعین اظهار داشت: این راهپیمایی گرامی‌داشت یاد نماد مظلومیت و ایستادگی در برابر ظلم است، نمادی که به بشریت نشان داد اگر در برابر ظلم سکوت شود، فساد و ظلم همه جامعه را در بر می‌گیرد.

آیت‌الله رئیسی در پایان سخنان خود با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی برای میزبانی از نشست گفتگوی میان ادیان الهی، گفت: همچنین پیشنهاد می‌کنم برگزاری این نشستها را به عنوان مجالی برای همفکری و هم‌افزایی برای رفع مشکلات و گره‌های زندگی انسان معاصر ادامه دهید.

در آغاز این نشست ۱۳ نفر از رهبران ادیان مختلف حاضر در نشست، در سخنانی به تشریح دیدگاه‌ها و بیان نظرات خود پرداختند.

https://irna.ir/xjKBqT

**وزیر خارجه قطر: احیای توافق هسته ای مهم است/ لزوم رفع نگرانی های ایران

وزیر امور خارجه قطر احیای توافق هسته ای را در راستای تقویت ثبات منطقه توصیف کرد.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر در گفت وگو با شبکه بلومبرگ تصریح کرد: قطر به احیای توافق هسته ای به عنوان یک عامل کمک کننده به ثبات منطقه اعتقاد راسخ دارد.

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار بلومبرگ که "رئیس جمهوری ایران (امروز ) در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی می کند و شما با همتای ایرانی خود و رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران دیدار کردید، از ایران چه شنیدید و آیا توافقی وجود خواهد داشت"، تصریح کرد: همانطور که می دانید در دو هفته اخیر ما اظهارات غیرخوشبینانه ای درباره دستیابی به یک توافق شنیدیم. ما با همه طرف ها صحبت می کنیم و تلاش می کنیم که هرچه در توان داریم برای ایفای یک نقش سازنده در این مذاکرات انجام دهیم.

وزیر خارجه قطر افزود: از همه طرف هایی که در چند روز گذشته با آنها تماس داشتیم، نیت مثبتی شنیدیم و می خواهند وارد یک توافق شوند. به یک توافق نرسیده اند و معتقدم که آنها وقتی با یکدیگر می نشینند و یک بستر مشترک برای این زمینه های مورد اختلاف بین خودشان می یابند، قادر خواند بود که به یک توافق دست یابند..قطر به اهمیت بازیابی توافق هسته ای اعتقاد راسخ دارد زیرا نگرانی همه طرف ها را رفع می کند. معتقدیم که توافق به ثبات منطقه کمک خواهد کرد.

وزیر خارجه قطر در پاسخ به این سوال خبرنگار بلومبرگ که "ما این را در طول سال گذشته شنیدیم..آیا فکر می کنید که ایران حقیقتا تمایل به دستیابی به یک توافق دارد یا آنها تلاش می کنند که وضعیت موجود را طولانی کنند"؟ گفت: به طور قطع، وزیر خارجه ایران ممکن است که به سوال شما بهتر از من پاسخ دهد.اما آنچه ما از آنها می شنویم این است که خواهان توافق هستند و برخی نگرانی ها دارند که نیازمند رسیدگی و حل و فصل است. این امر از طریق مذاکرات انجام می شود. 

وی افزود: معتقدیم که مهم است که یک توافق و یک منطقه عاری از سلاح هسته ای وجود داشته باشد.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی همچنین درباره موضوع افغانستان تصریح کرد: جامعه بین المللی باید راهی برای تعامل با دولت افغانستان بیابد.

وزیر امور خارجه قطر در بخش دیگری از مصاحبه خود با بلومبرگ درباره انرژی تصریح کرد: مذاکراتی با طرف آلمانی درخصوص گاز در جریان است.

https://irna.ir/xjKBrB

**مقام صهیونیست: لاپید تسلیم سید حسن نصرالله شد

یک مقام رژیم صهیونیستی گفت که نخست وزیر این رژیم در برابر تهدیدات سید حسن نصرالله تسلیم شد.

"دانی دانون"، دیپلمات ارشد رژیم صهیونیستی تاکید کرد که "یائیر لاپید"، نخست وزیر این رژیم در برابر سید "حسن نصرالله"، دبیرکل حزب الله لبنان تسلیم شد.

وی گفت که لاپید در خصوص توافق ترسیم مرزها با لبنان تسلیم سید حسن نصرالله شد و از مساله گاز طبیعی ذخیره در مدیترانه کوتاه آمد.

سفیر پیشین رژیم صهیونیستی در سازمان ملل و نامزد حزب لیکود در ادامه با اشاره به سطح تهدیدات سید حسن نصرالله علیه تل آویو و فایده این تهدیدات گفت: همه چیز در خصوص توافق ترسیم مرزها میان لبنان و اسراییل (رژیم صهیونیستی) بدون بررسی و مناقشه در کِنِسِت و یا دولت به طور مخفیانه انجام می شود.

 دانون همچنین تاکید کرد که یائیر لاپید قدرت و تجربه مدیریت چنین مذاکراتی با لبنان را ندارد.

وی گفت که تل آویو بر این باور است که رسیدن به توافق با لبنان درخصوص خط دریایی امری ممکن و ضروری است و این امر به سود دو طرف خواهد بود.

پیش از این لاپید که همچون دیگر صهیونیست ها به هشدارها و سخنان سید حسن نصرالله اطمینان دارد، گفته بود که توافق با لبنان بسیار مفید خواهد بود و بر تقویت ثبات در منطقه تاثیر خواهد گذاشت.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین تصریح کرده بود که تل آویو از تلاش های خستگی ناپذیر "آموس هوکشتاین"، میانجیگر آمریکایی در این راستا (تعیین مرزهای آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی) تقدیر و تشکر می کند.

سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان اخیرا در یک سخنرانی درباره مناقشه دریایی با رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد که چشم ما به (سمت) کاریش و موشک هایمان نیز به سمت میادین گازی کاریش هستند و تهدیدهای دشمن صهیونیستی هیچ تاثیری بر ما اثر نمی‌گذارد و هدف ما این است که لبنان بتواند از منابع خود نفت و گاز استخراج کند و این مسئله به هیچ پرونده دیگری مربوط نمی‌شود.

نصرالله تاکید کرد: ما نمی‌توانیم اجازه استخراج نفت و گاز (از سوی رژیم صهیونیستی) از میدان کاریش را قبل از احراز حقوق لبنان بدهیم. ما به دور از رسانه‌ها پیام دادیم که در صورت شروع استخراج، صهیونیست ها با مشکل مواجه خواهند شد.

وی همچنین گفت: خط قرمز ما شروع استخراج گاز از کاریش است. برای ما مهم این است که قبل از اینکه لبنان به مطالبات بحق خود دست پیدا کند، هیچ برداشتی از میدان کاریش صورت نگیرد. این تنها شانس ماست که لبنان بتواند نفت و گاز استخراج کند.

از سوی دیگر، یوآو گالانت، وزیر سابق سازندگی و اسکان رژیم صهیونیستی و نماینده فعلی «کِنِسِت» (پارلمان) از حزب «لیکود» اخیرا در مصاحبه با رادیو ارتش این رژیم به مقامات تل آویو هشدار داد که تهدیدهای دبیرکل حزب‌الله لبنان را جدی بگیرند.
وی همچنین از مقامات رژیم صهیونیستی خواست که برای مقابله با حملات احتمالی مقاومت لبنان به حوزه کاریش آماده باشند.

لبنان میدان کاریش را در بخشی از آبهای مورد مناقشه با سرزمین‌های اشغالی می‌داند در حالی که کابینه رژیم اسرائیل آن را در منطقه انحصاری اقتصادی خود می‌داند.  

از ابتدای جولای، به دنبال ورود یک کشتی استخراج و ذخیره‌سازی اجاره شده توسط کابینه رژیم اسرائیل به نزدیکی میدان گازی کاریش، میانجیگری آمریکا در پرونده ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی شدت یافت.  

حزب‌الله لبنان پیش از این نیز به رژیم اسرائیل نسبت به هرگونه فعالیت در میدان «کاریش» پیش از دستیابی لبنان به تمام حق و حقوق خود در منطقه مورد مناقشه دریایی هشدار داده بود.

https://irna.ir/xjKBrQ

**کانادا و آمریکا ناو جنگی به تنگه تایوان اعزام کردند

واشنگتن با هدف تحریک و ایجاد تنش نظامی در اقصی نقاط جهان همچون افغانستان، عراق، اوکراین، این بار تنگه تایوان را که کارشناسان و ناظران بین الملل از آن بعنوان حساس ترین و ملتهب ترین نقطه در جهان یاد می کنند، هدف قرار داده و به همراه کانادا ناوهای جنگی خود را به این منطقه اعزام کرد.

شبکه خبری سی ان  ان با انتشار این خبر افزود: بدنبال اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر دفاع از تایوان درصورت حمله  چین، کانادا و آمریکا چند فروند ناوجنگی خود را از تنگه تایوان عبور دادند.

بنابراین گزارش، نیروی دریایی آمریکا  در بیانیه ای اعلام کرد: ناو جنگی آمریکا « یواس‌اس هیگینز »  (USS Higgins)؛ با توانایی موشک های هدایت شونده روز سه شنبه (روز گذشته به وقت محلی)  از تنگه تایوان عبور کرد.

در این بیانیه آمده است؛ عبور این ناو آمریکایی از تنگه تایوان با همراهی  ناوچه «اچ‌ام‌سی‌اس ونکور» (HMCS Vancouver)  مدل «هلیفاکس»  (Halifax-class) نیروی دریایی کانادا صورت گرفت.

براساس اعلام نیروی دریایی آمریکا، عبور این دو فروند ناو جنگی از آبراه تایوان بدور از هر قلمرو دریایی و ساحلی کشوری بوده و این اقدام نمایانگر تعهد آمریکا و شرکا و  متحدان خود نسبت به داشتن منطقه ای آزاد در محدوده دریایی اقیانوس هند – آرام است.

تارنمای این رسانه آمریکایی نوشت: طی سه هفته گذشته این سومین باری است که آمریکا اقدام به اعزام ناوهای جنگی خود از آبراه تایوان می کند.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری «سی بی اس» و در پاسخ به این پرسش که در صورت تهاجم نظامی چین به تایوان، نیروهای آمریکایی به دفاع از تایوان خواهند پرداخت، گفته بود «آری» .

آمریکا از دیرباز با انجام تحرکات تنش زا  با ادعای حمایت از منطقه، پس از شعله ور ساختن آتش فتنه، کشور و یا ناحیه ادعایی مورد حمایت خود را به حال خود رها کرده و یا بطور ضعیفی به حمایت از آن می پردازد، آنچه که طی دو دهه اخیر در منطقه خاورمیانه همچون افغانستان و اکنون در اوکراین جهان شاهد آن است.

کارشناسان و تحلیلگران مسائل بین الملل بر این باورند که واشنگتن قصد دارد تا پس از ایجاد فتنه ای که در شرق اروپا با کانون اوکراین انجام داد، نقطه ملتهب دیگری در جهان، تایوان را که چین بر آن حساس است، تحریک و آشوبی دیگر در جهان برپا سازد، تحلیلگران نسبت به حمایت ادعایی کاخ سفید از تایوان به دیده تردید می نگرند.

https://irna.ir/xjKBSg

**مقام لبنانی: مذاکره ترسیم مرز دریایی تقریبا به پایان رسید/بیروت منتظر طرح نهایی میانجیگر آمریکایی

نائب رئیس پارلمان لبنان گفت که مرحله مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی با فلسطین اشغالی تقریبا به پایان رسیده و بیروت اکنون منتظر دریافت طرح نهایی از سوی میانجیگر آمریکایی است.

"الیاس بوصعب"، نائب رئیس پارلمان لبنان در گفت وگو با شبکه تلویزیونی لبنانی "mtv" درباره رایزنی های خود با  "آموس هوکشتاین"، میانجیگر آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: در آمریکا و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل چند بار با "آموس هوکشتاین"، میانجیگر آمریکا در پرونده ترسیم مرزهای دریایی دیدار ‌و رایزنی کردم و او چندین دیدار با طرف های دیگر داشت.

وی که از سوی نبیه بری رئیس پارلمان لبنان ماموریت مذاکره از جانب این کشور را در پرونده ترسیم مرزها برعهده دارد، افزود:: پیشتر صحبت از این بود که هوکشتاین یک پیام مکتوب برای لبنان خواهد فرستاد، اما به دلیل پاره ای سوالات آن را ارسال نکرد. حال در طول این دیدارها (در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل)، تمام علامت های سوال روشن شد و ما اکنون منتظر این هستیم که پیش نویس نهایی (هوکشتاین) و یا طرح رسمی را به ما تحویل دهد تا مقامات رسمی لبنان ‌و در راس آن ها میشل عون، رئیس جمهور این کشور آن را بررسی کند.

بوصعب در ادامه گفت که زمان به سود هیچ کس نیست، اما بی شک پیشرفت بسیار زیادی حاصل شده و موضوع مذاکرات در مرحله نهایی است.

این مقام لبنانی تاکید کرد که گام بعدی این است که لبنان طرح مکتوب را دریافت و بررسی کند و ممکن است که آن را قبول و یا رد کند، اما مرحله مذاکرات تقریبا به پایان رسیده است.

سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان اخیرا در یک سخنرانی درباره مناقشه دریایی با رژیم صهیونیستی نیز خاطرنشان کرد: چشم ما به (سمت) کاریش و موشک هایمان نیز به سمت کاریش هستند و تهدیدهای دشمن صهیونیستی هیچ تاثیری بر ما اثر نمی‌گذارد و هدف ما این است که لبنان بتواند نفت و گاز استخراج کند و این مسئله به هیچ پرونده دیگری مربوط نمی‌شود.

نصرالله تاکید کرد: ما نمی‌توانیم اجازه استخراج نفت و گاز (از سوی رژیم صهیونیستی) از میدان کاریش را قبل از احراز حقوق لبنان بدهیم. ما به دور از رسانه‌ها پیام دادیم که در صورت شروع استخراج صهیونیست ها با مشکل مواجه خواهند شد.

یوآو گالانت، وزیر سابق سازندگی و اسکان رژیم صهیونیستی و نماینده فعلی «کِنِسِت» (پارلمان) از حزب «لیکود» اخیرا در مصاحبه با رادیو ارتش این رژیم به مقامات تل آویو هشدار داد که تهدیدهای دبیرکل حزب‌الله لبنان را جدی بگیرند.
وی همچنین از مقامات رژیم صهیونیستی خواست که برای مقابله با حملات احتمالی مقاومت لبنان به حوزه کاریش آماده باشند.

دانی دانون"، دیپلمات ارشد رژیم صهیونیستی ملل نیز امروز تاکید کرد که "یائیر لاپید"، نخست وزیر این رژیم در برابر سید "حسن نصرالله"، دبیرکل حزب الله لبنان تسلیم شد.

وی گفت که لاپید در خصوص توافق ترسیم مرزها با لبنان تسلیم سید حسن نصرالله شد و از مساله گاز طبیعی ذخیره در مدیترانه کوتاه آمد.

لبنان میدان کاریش را در بخشی از آبهای مورد مناقشه با سرزمین‌های اشغالی می‌داند در حالی که کابینه رژیم اسرائیل آن را در منطقه انحصاری اقتصادی خود می‌داند.  

از ابتدای جولای، به دنبال ورود یک کشتی استخراج و ذخیره‌سازی اجاره شده توسط کابینه رژیم اسرائیل به نزدیکی میدان گازی کاریش، میانجیگری آمریکا در پرونده ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی شدت یافت.  

حزب‌الله لبنان پیش از این نیز به رژیم اسرائیل نسبت به هرگونه فعالیت در میدان «کاریش» پیش از دستیابی لبنان به تمام حق و حقوق خود در منطقه مورد مناقشه دریایی هشدار داده بود.

https://irna.ir/xjKBSx

**ادامه تنش میان تاجیکستان و قرقیزستان؛ واکنش تند دوشنبه به ادعاهای بیشکک

وزارت امور خارجه تاجیکستان با انتشار دو پاسخ رسمی، بیانیه بغداد امریف، دبیرکل سازمان کشورهای ترک و بیانیه مارات ایمانکولوف، دبیر شورای امنیت قرقیزستان را در خصوص رویدادهای مرزی این کشور محکوم کرد.

در بیانیه اول این وزارتخانه که هدف آن سخنان دبیرکل سازمان کشورهای ترک است، اشاره شده که «بیانیه بغداد امریف تاسف برانگیز است، زیرا با اهداف اعلام شده سازمان که یکی از آنها مشارکت مشترک در تضمین صلح و ثبات در کل جهان است، مغایرت دارد.

وزارت امور خارجه تاجیکستان می گوید که چنین اظهاراتی از سوی رئیس این سازمان مانع از تلاش تاجیکستان و قرقیزستان برای حل همه مسائل دوجانبه تنها از راه سیاسی و دیپلماتیک می شود.

در بیانیه دوم این نهاد در پاسخ به مصاحبه مارات ایمونکولوف، دبیر شورای امنیت قرقیزستان، اشاره شده است که «چنین اظهاراتی مبتنی بر جعل و تحریف حقایق جعلی و هدفمند  و در سردرگمی افکار عمومی هر دو کشور است.

در بیانیه وزارت امور خارجه تاجیکستان آمده است: «مسئولیت عواقب چنین اظهارات نادرستی که به وجدان نویسندگان آن بستگی دارد، می‌تواند شرایط را در این لحظه برای مردم ما سخت کند».

این وزارتخانه بار دیگر با تایید موضع تاجیکستان در مورد غیرقابل قبول تشدید اوضاع در فضای رسانه ای از امضای پروتکل تنظیم وضعیت مرزی در ۱۹ سپتامبر(۲۸ شهریور) توسط روسای سازمان های امنیتی دولتی دو کشور استقبال کرد.

در بیانیه دوم وزارت امور خارجه آمده است: "طرف تاجیکستان مطمئن است که رعایت دقیق  پروتکل باعث می شود روند مذاکرات در مورد کل مجموعه موضوعات در دستور کار دوجانبه به روز شود. "

در پایان آمده است، یادآور می‌شویم که پس از آغاز درگیری در مرز تاجیکستان و قرقیزستان، مقامات قرقیزستان بدون هیچ دلیلی از تاجیکستان و رهبری آن سیاه نمایی می‌کنند و با اظهارات سخیف خود تلاش می‌کنند تهاجم کشورشان به تاجیکستان را دفاع از مرزها معرفی کنند.

در همین حال، وزارت امور خارجه تاجیکستان با تشکیل جلسه توجیهی برای کلیه نمایندگان دستگاه دیپلماسی کشورهای خارجی مستقر در دوشنبه، سازمان های بین المللی و خبرنگاران، عامل اصلی تجدید درگیری را تشریح و اشاره کرد که طرف تاجیکستان بدون توجه به موارد غیرقانونی اقدامات و حمله قرقیزستان همچنان متعهد به حل مشکل از طریق مذاکره و دیپلماسی مستحکم است.

سازمان کشورهای ترک زبان پیشتر در بیانیه ای مدعی تجاوز تاجیکستان با استفاده از سلاح های سنگین علیه غیرنظامیان، زیرساخت های غیرنظامی از جمله مدارس شده بود.

به گزارش تارنمای این سازمان دبیرکل کشورهای ترک با ابراز نگرانی عمیق از درگیری‌های مسلحانه جاری در مرز قرقیزستان و تاجیکستان، خواستار آتش‌بس فوری و حل و فصل اختلافات از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک بر سر میز مذاکره شده بود.

پیشتر وزارت امور خارجه تاجیکستان با صدور بیانیه ای حملات ارتش قرقیزستان به شهرک ها، مدارس و تأسیسات زیربنایی در مرزهای این کشور را تجاوزکارانه خواند. وزارت خارجه قرقیزستان نیز در پاسخ تاجیکستان را به برنامه ریزی برای تجاوز نظامی به قرقیزستان متهم کرد.

هر دو کشور کوچک و محصور در خشکی یکدیگر را به از سرگیری جنگ در یک منطقه مورد مناقشه علیرغم توافق آتش بس متهم کرده اند.  در ۱۴ تا ۱۷ سپتامبر (۲۳ تا ۲۶ شهریور)، درگیری در مرز تاجیکستان و قرقیزستان رخ داد که دلیل اصلی آن مشخص نیست. هر دو طرف یکدیگر را به دلیل شروع درگیری و تجاوز مسلحانه به خاک یکدیگر سرزنش می کنند.

عدم خط کشی و خط کشی صدها کیلومتر از مرز دو کشور و اختلاف بر سر آب و خاک، سال هاست که دلیل درگیری خونین دو همسایه بوده است. دو کشور شوروی سابق و آسیای مرکزی فعلی دارای مرز ۹۷۰-۹۸۰ کیلومتری هستند گه تاکنون فقط ۵۸۰ کیلومتر علامت گذاری شده است.

https://irna.ir/xjKBS۶

**نتانیاهو: لاپید قصد تسلیم گاز "کاریش" به لبنان را دارد

"بنیامین نتانیاهو" رئیس حزب راستگرای لیکود رژیم صهیونیستی با حمله به "یائیر لاپید" نخست وزیر موقت این رژیم گفت: لاپید قصد تسلیم ذخیره گاز حوزه کاریش به لبنان را دارد.

بنیامین نتانیاهو رئیس حزب لیکود و رقیب انتخاباتی لاپید در انتخابات پارلمانی ماه نوامبر رژیم صهیونیستی در پیامی خطاب به صهیونیست ها گفت: "من پیام بسیار نگران کننده ای برای شما دارم."

او در اشاره به پرونده ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین  اشغالی افزود که سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان، یائیر لاپید نخست وزیر اسرائیل را تهدید کرده است.

نتانیاهو گفت: لاپید قصد دارد که ذخیره گازی ما در کاریش را که میلیاردها دلار قیمت دارد، بدون هرگونه نظارت یا سیطره اسرائیل تسلیم لبنان کند.

وی در عین حال مدعی شد که "حزب الله از این پول ها برای خرید هزاران موشک استفاده خواهد کرد"که اهداف صهیونیستی را هدف می گیرند.

پیش از این برخی دیگر از مقام ها و دیپلمات های رژیم صهیونیستی گفته بودند که این رژیم تسلیم هشدارهای حزب الله و خواسته های لبنان شده است.

در تازه ترین مورد،"دانی دانون"، دیپلمات ارشد رژیم صهیونیستی تاکید کرد که "یائیر لاپید"، نخست وزیر این رژیم در برابر سید "حسن نصرالله"، دبیرکل حزب الله لبنان تسلیم شد.

وی گفت که لاپید در خصوص توافق ترسیم مرزها با لبنان تسلیم سید حسن نصرالله شد و از مساله گاز طبیعی ذخیره در مدیترانه کوتاه آمد.

سفیر پیشین رژیم صهیونیستی در سازمان ملل و نامزد حزب لیکود در ادامه با اشاره به سطح تهدیدات سید حسن نصرالله علیه تل آویو و فایده این تهدیدات گفت: همه چیز در خصوص توافق ترسیم مرزها میان لبنان و اسراییل (رژیم صهیونیستی) بدون بررسی و مناقشه در کِنِسِت و یا دولت به طور مخفیانه انجام می شود.

 دانون همچنین تاکید کرد که یائیر لاپید قدرت و تجربه مدیریت چنین مذاکراتی با لبنان را ندارد.

سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان اخیرا در یک سخنرانی درباره مناقشه دریایی با رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد که چشم ما به (سمت) کاریش و موشک هایمان نیز به سمت میادین گازی کاریش هستند و تهدیدهای دشمن صهیونیستی هیچ تاثیری بر ما اثر نمی‌گذارد و هدف ما این است که لبنان بتواند از منابع خود نفت و گاز استخراج کند و این مسئله به هیچ پرونده دیگری مربوط نمی‌شود.

نصرالله تاکید کرد: ما نمی‌توانیم اجازه استخراج نفت و گاز (از سوی رژیم صهیونیستی) از میدان کاریش را قبل از احراز حقوق لبنان بدهیم. ما به دور از رسانه‌ها پیام دادیم که در صورت شروع استخراج، صهیونیست ها با مشکل مواجه خواهند شد.

وی همچنین گفت: خط قرمز ما شروع استخراج گاز از کاریش است. برای ما مهم این است که قبل از اینکه لبنان به مطالبات بحق خود دست پیدا کند، هیچ برداشتی از میدان کاریش صورت نگیرد. این تنها شانس ماست که لبنان بتواند نفت و گاز استخراج کند.

از سوی دیگر، یوآو گالانت، وزیر سابق سازندگی و اسکان رژیم صهیونیستی و نماینده فعلی «کِنِسِت» (پارلمان) از حزب «لیکود» اخیرا در مصاحبه با رادیو ارتش این رژیم به مقامات تل آویو هشدار داد که تهدیدهای دبیرکل حزب‌الله لبنان را جدی بگیرند.

وی همچنین از مقامات رژیم صهیونیستی خواست که برای مقابله با حملات احتمالی مقاومت لبنان به حوزه کاریش آماده باشند.

لبنان میدان کاریش را در بخشی از آبهای مورد مناقشه با سرزمین‌های اشغالی می‌داند در حالی که کابینه رژیم اسرائیل آن را در منطقه انحصاری اقتصادی خود می‌داند.  

از ابتدای جولای، به دنبال ورود یک کشتی استخراج و ذخیره‌سازی اجاره شده توسط کابینه رژیم اسرائیل به نزدیکی میدان گازی کاریش، میانجیگری آمریکا در پرونده ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی شدت یافت.  

حزب‌الله لبنان پیش از این نیز به رژیم اسرائیل نسبت به هرگونه فعالیت در میدان «کاریش» پیش از دستیابی لبنان به تمام حق و حقوق خود در منطقه مورد مناقشه دریایی هشدار داده بود.

https://irna.ir/xjKBVS

**نگاه دوگانه ژاپن؛ سکوت دربرابر جنایت اتمی آمریکا، هشدار علیه قدرت اتمی روسیه

فومیو کیشیدا نخست‌وزیر ژاپن در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، با اشاره به فاجعه حمله اتمی به هیروشیما و بدون اشاره به اینکه کدام کشور مرتکب این فاجعه انسانی شد، از آنچه که وی "احتمال تهدید هسته‌ای از جانب روسیه در جنگ اوکراین" دانست، انتقاد کرد.

«فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن دیروز سه شنبه در اظهاراتی بر اهمیت نظم بین المللی مبتنی بر مقررات در بحبوحه جنگ اوکراین تاکید و از روسیه به دلیل تهدید به استفاده از سلاح هسته ای در درگیری های جاری انتقاد کرد.

وی با اشاره فاجعه حمله اتمی به هیروشیما در سال ۱۹۴۵ که توسط آمریکا انجام شد و تنها مورد استفاده از سلاح اتمی علیه انسانها در تاریخ جهان به شمار می رود، بدون آن که به انتقاد از آمریکا به عنوان عامل مستقیم این فاجعه انسانی بپردازد، نسبت به احتمال تهدید اتمی از جانب روسیه در جنگ اوکراین ابراز نگرانی کرد و آن را مورد انتقاد قرار داد.

کیشیدا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد افزود: اصلاح ساختار جهانی با در پیش گرفتن اقدامات مشخص برای بازگرداندن اعتبار شورای امنیت پس از حمله روسیه که به عنوان عضو دائمی این نهاد دارای حق وتو است و به کشور همسایه خود حمله کرده، حیاتی است.

وی که نخستین مقام ژاپنی است که از سال ۲۰۱۹ در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی می کند، حمله روسیه به اوکراین را مسبب ایجاد تزلزل در "بنیان نظم بین المللی" مندرج در منشور سازمان ملل دانست.

نخست وزیر ژاپن در ادامه تاکید کرد: اکنون زمان آن است که به ایده ها و اصول منشور بازگردیم و قدرت و خرد خود را برای تضمین نظم بین المللی مبتنی بر قوانین یکی کنیم. وی که همچنین نماینده حوزه انتخابیه هیروشیما است که در پایان جنگ جهانی دوم از سوی آمریکا هدف بمباران اتمی قرار گرفت، باج‌گیری هسته‌ای مسکو را تهدیدی جدی برای صلح و امنیت جامعه بین‌المللی دانست و آن را غیرقابل قبول خواند.

کیشیدا در سخنرانی خود همچنین هرگونه تلاش برای کشورگشایی را با زور و اجبار نابخشودنی توصیف کرد و از عبارتی که اغلب توکیو در انتقاد آشکار از اقدامات پکن در دریای شرق و جنوب چین به کار می‌برد استفاده کرد.

این مقام ژاپنی از دیگر رهبران جهان خواست تا از نشست آتی مجمع عمومی سازمان ملل که برای برنامه ریزی سال ۲۰۲۴ در نظر گرفته شده، به منظور اصلاح سازمان جهانی استفاده ببرند.

ژاپن مدتهاست که برای عضویت دائمی در شورای امنیت اصلاح شده ابراز تمایل کرده است. این کشور در ماه ژوئن (خرداد) برای دوازدهمین بار کرسی غیردائم ۱۵ عضوی شورای امنیت را به دست آورد که دوره دو ساله آن قرار است از ماه ژانویه (دی) آغاز شود.

https://irna.ir/xjKBWk

**چین خواستار برخورد صحیح آمریکا با موضوع تایوان شد

وزیر امورخارجه چین گفت اولویت فوری برای آمریکا و چین این است که مساله تایوان را به شکل صحیح حل و فصل کند و درباره پیامدهای عدم برخورد درست با این موضوع و تاثیر مخربی که بر روابط دو کشور خواهد داشت هشدار داد.

«وانگ ئی» وزیر امورخارجه چین این اظهارات را در جلسه ای که با «هنری کسینجر» وزیر امورخارجه سابق آمریکا در نیویورک داشت بیان کرد.

وی خاطنشان کرد سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، برگزاری جلسه مشورتی سناتورهای آمریکا با عنوان " اقدام برای سیاست تایوان ۲۰۲۲ " و ادعاهای مطرح شده درباره دفاع از تایوان از سوی آمریکا به طور کلی تمامی ۳ اعلامیه مشترک آمریکا و چین را به چالش می کشد و به شکل جدی اساس روابط سیاسی آمریکا و چین را تضعیف می کند.  

این مقام سیاسی چینی در ادامه افزود بزرگترین آرزوی چین دستیابی به یکپارچگی و وحدت صلح‌آمیز است و تمام تلاش خود را برای تحقق این آرمان انجام خواهد داد. وی همچنین هشدار داد هرچه " استقلال تایوان " شایع تر شود احتمال دستیابی به راه حل صلح آمیز کمتر خواهد شد.  

وزیر امورخارجه چین با اشاره به جمله معروف و قدیمی چینی تاکید کرد: «بهتر است هزاران سرباز از دست بدهیم تا ذره ای از خاک وطن مان را. » و در ادامه اضافه کرد اگر از قانون ضدتجزیه طلبی تخطی شود، چین با تحکم این اقدام را  برای دفاع از تمامیت ارضی و حق حاکمیت خود پاسخ خواهد داد. براساس این قانون که از سوی چین در سال ۲۰۰۵ تصویب شده است تایوان بخشی از خاک این کشور است و هرگز به نیروهای تجزیه طلب اجازه داده نمی شود " تایوان مستقل " تاسیس کنند.  

وانگ ئی در پایان تصریح کرد برای حفظ صلح و امنیت تنگه تایوان، آمریکا باید به شکل کامل به معنای "یک چین واحد" احترام بگذارد و از استقلال تایوان حمایت نکند. طی این جلسه وزیرامورخارجه چین با خطاب قرار دادن کسینجر به عنوان دوست مردم چین که در تاسیس و توسعه روابط چین و آمریکا مشارکتی تاریخی داشت، صدمین سالگرد تولد وی را تبریک گفت.  

از سوی دیگر هنری کسینجر نیز که ۵۰ سال پیش  شخصا در شکل گیری اعلامیه شانگهای میان آمریکا و چین نقش داشت یادآوری کرد چگونه وی و رهبران آن زمان چین به  توافقی در این سندی تاریخی دست یافتند و افزود اهمیت بسیار زیاد مسئله تایوان برای چین باید به طور کامل به رسمیت شناخته شود.  

این سیاستمدار کهنه‌کار آمریکایی در پایان گفت آمریکا و چین باید از طریق مذاکره به راه حلی دست پیدا کنند و نه از طریق رویارویی با یکدیگر. این دو کشور باید به رابطه دوجانبه صلح‌آمیز ادامه دهند.  

https://irna.ir/xjKBSC

**فرمان پوتین برای بسیج بخشی از نیروهای روسی/ هدف غرب تضعیف روسیه است

ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه بسیج نسبی(بخشی از نیروهای روسی) در سراسر کشور اعلام کرد.

پوتین امروز چهارشنبه در جریان یک سخنرانی ویدئویی ضمن اعلام این مساله گفت: هدف غرب تضعیف، تفرقه افکنی و در نهایت نابودی کشور ما است. آنها مستقیم می‌گویند که در ۱۹۹۱ آنها قادر به از هم پاشیدن شوروی بودند و حالا زمان برای خود روسیه فرا رسیده است.

رئیس‌جمهوری روسیه با امضای حکم بسیج نسبی تصریح کرد که اقدامات برای بسیج بخشی از نیروها از امروز ۲۱ سپتامبر (۳۰ شهریور) در روسیه آغاز خواهد شد.
وی افزود که فقط شهروندانی در چارچوب بسیج نسبی قرار می‌گیرند که در درجه اول تجربه داشته باشند.
پوتین در این سخنرانی ویژه دستور داد که وضعیت حقوقی داوطلبان در منطقه نظامی شمالی و مبارزان در منطقه دونباس با پرسنل ارتش فدراسیون روسیه برابر شود.
رئیس جمهوری روسیه همچنین هشدار داد: کسانی که روسیه را تهدید هسته‌ای می‌کنند، جهت باد به سمت خودشان برمی‌گردد.

پوتین در مورد سناریوهای غرب علیه روسیه بیان کرد: چنین طرح‌هایی از مدت ها قبل در غرب طراحی شده بود، آنها باندهای تروریستی بین‌المللی را در قفقاز تشویق می‌کنند، زیرساخت های تهاجمی ناتو را در نزدیکی مرزهای روسیه ارتقا می‌دهند و "روس‌هراسی" را به سلاح خود تبدیل می‌کنند.
وی همچنین با بیان اینکه غرب در سیاست تهاجمی ضدروسی خود از تمام خطوط عبور کرده، گفت: ما دائماً تهدیدهایی علیه کشور و مردم خود می‌شنویم.
رییس‌جمهوری روسیه با اشاره به عملیات نظامی ویژه مسکو در اوکراین تصریح کرد: نیروهای روسی با شایستگی عمل و گام به گام این سرزمین را آزاد می کنند.
وی یادآور شد که جمهوری خلق لوگانسک به صورت کامل از نئونازی‌ها پاکسازی شده و درگیری در جمهوری خلق دونتسک در جریان است. پوتین بار دیگر هدف تهاجم روسیه به اوکراین را آزادسازی منطقه دونباس عنوان کرد.

فراخوان برای ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره
در همین حال شبکه خبری راشا تودی گزارش داد، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه بلافاصله پس از امضای این حکم اعلام کرد که ۳۰۰ هزار نفر فراخوانده خواهند شد که نزدیک به ۱ درصد از منابع بسیج عمومی در دسترس است.
وی در مورد شرایط بسیج عمومی تشریح کرد که این شرایط شامل حال دانشجویان نمی‌شود و فقط شامل نیروهای ذخیره در ارتش یا آنهایی که تجربه لازم را دارند، است.
وزیر دفاع روسیه در مورد کمک‌های فراوان غرب به اوکراین خاطر نشان کرد که ۷۰ ارتش، بیش از ۲۰۰ ماهواره غیرنظامی و تمام سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در راستای منافع اوکراین کار می‌کنند.
وی همچنین اضافه کرد که اوکراین حدود ۳۰۰ هزار نفر را بسیج کرد اما تقریبا نیمی از ارتش خود را از دست داده است. به گفته شویگو، روسیه در جنگ با اوکراین نیست بلکه با مجموع بلوک غرب می‌جنگد.

https://irna.ir/xjKBWP

**چین ناوهای آمریکا و کانادا را در تنگه تایوان ردیابی می‌کند

سخنگوی ارتش چین اعلام کرد: از نزدیک ناوهای جنگی آمریکا و کانادا را در تنگه تایوان ردیابی می‌شوند.

یک سخنگوی ارتش چین اعلام کرد: از نزدیک ناوهای های جنگی ایالات متحده و کانادا که از تنگه تایوان عبور می کنند را ردیابی کرده است.

وی گفت که فرماندهی جبهه شرقی، برای مقابله قاطعانه با تمام تهدیدات و تحریکات و حفظ حاکمیت ملی و تمامیت ارضی، در آماده باش کامل است.

نیروی دریایی آمریکا روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: ناو جنگی آمریکا «یواس‌اس هیگینز»   (USS Higgins)؛ با توانایی موشک های هدایت شونده روز سه شنبه (روز گذشته به وقت محلی)  از تنگه تایوان عبور کرد.

در این بیانیه آمده است؛ عبور این ناو آمریکایی از تنگه تایوان با همراهی  ناوچه «اچ‌ام‌سی‌اس ونکور» (HMCS Vancouver)  مدل «هلیفاکس»  (Halifax-class) نیروی دریایی کانادا صورت گرفت.

براساس اعلام نیروی دریایی آمریکا، عبور این دو فروند ناو جنگی از آبراه تایوان بدور از هر قلمرو دریایی و ساحلی کشوری بوده و این اقدام نمایانگر تعهد آمریکا و شرکا و  متحدان خود نسبت به داشتن منطقه ای آزاد در محدوده دریایی اقیانوس هند – آرام است.

تارنمای این رسانه آمریکایی نوشت: طی سه هفته گذشته این سومین باری است که آمریکا اقدام به اعزام ناوهای جنگی خود از آبراه تایوان می کند.

https://irna.ir/xjKBTW

**الانباء: پایداری ایران باعث عقب نشینی آژانس هسته ای شد

روزنامه لبنانی "الانباء" در گزارشی تاکید کرد که پایداری جمهوری اسلامی ایران بر روی احقاق حقش در خصوص مسایل صلح آمیز هسته ای باعث عقب نشینی آژانس بین المللی انرژی هسته ای در این پرونده شد.

روزنامه الانباء لبنان امروز چهارشنبه در گزارش خود آورده است: پرونده صلح آمیز هسته ای ایران یکی از موضوعاتی است که در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل (میان مقامات ایرانی و غربی) به آن پرداخته شد؛ این پرونده شاهد تحولات مهمی بود که یکی از آن ها نتایج دیدار آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران با "امانوئل مکرون" همتای فرانسوی خود بود. مکرون در این دیدار، از رئیس جمهوری ایران برای سفر به فرانسه دعوت کرد.

این روزنامه افزود: در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل "حسین امیر عبداللهیان" وزیر خارجه ایران و "علی باقری" رئیس هیات مذاکره کننده ایران در مذاکرات وین نیز با هیات های اروپایی دیدار کردند. این درحالی است که "محمد اسلامی" رئیس سازمان انرژی هسته ای ایران پیش از این اعلام کرد که این سازمان پیام هایی از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی دریافت کرده است.

محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در تاریخ ۲۸ شهریور در برنامه صف اول شبکه خبر گفته بود که "پیغام‌هایی که از طرف آژانس آمده، نشان می‌دهد قصد بستن پرونده سه مکان ادعایی را دارند. امیدواریم صادق باشند و بیش از این وقت خود را تلف نکرده و فکر نکنند که با چنین موردی بتوانند فشار حداکثری اعمال کنند".

روزنامه الانباء در گزارش خود نوشت: منابع پیگیر پرونده مذاکرات وین تاکید می کنند که این امر (عقب نشینی آژانس) به خاطر پایداری ایران در برابر کارزار حملات تبلیغاتی غربیها مبنی بر کنار رفتن گزینه مذاکره و صحبت های غرب از جایگزین هایی غیر از مذاکره از یک سو و نیاز ضروری اروپایی ها به منابع گازی و نفتی در سایه بحران انرژی پیش از آمدن زمستان سرد و تبعات اجتماعی و اقتصادی و بدنبال آن پیامدهای سیاسی در داخل اتحادیه اروپا صورت گرفت.

این روزنامه خاطرنشان کرد: این تصمیم آژانس بین المللی انرژی اتمی امید برای احیای برجام را باز گرداند.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران در دومین روز از حضور خود در نشست سران هفتاد وهفتمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه دیدار و گفتگو کرد؛ دیداری که به دعوتی رسمی و پیگیری برخی موضوعات در سطح روسای جمهور منجر شد.

https://irna.ir/xjKBV۵

**بحران انرژی در جهان؛ کره جنوبی و اروپا به افزایش تولید برق هسته‌ای می‌اندیشند

خبرگزاری یونهاپ به نقل از وزارت صنعت کره جنوبی از افزایش همکاری این کشور در زمینه تاسیسات تولید برق هسته ای با اروپا خبر داد؛ تصمیمی که به نظر می رسد در شرایط بحران انرژی در جهان اتخاذ شده است.

خبرگزاری یونهاپ نوشت:  وزارت صنعت کره جنوبی امروز چهارشنبه گفت که این کشور به منظور تضمین امنیت انرژی و واکنش بهتر به تغییرات آب و هوایی، به دنبال افزایش همکاری در زمینه تاسیسات تولید برق هسته ای با کشورهای اروپایی است.

مقامات وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی در این زمینه گفتند: چگونگی تعمیق روابط بر سر مسائل انرژی، مهم ترین دستور مذاکرات در نشست سئول بین «جئونگ دائه جین» (Jeong Dae-jin) معاون وزیر تجارت کره جنوبی و هیات اتحادیه اروپا به ریاست «اوتمار کاراس» (Othmar Karas) معاون اول پارلمان اروپا و «کریستین سیلویا بوسول» رئیس کمیته انرژی و صنعت پارلمان اروپا  بوده است.

دراین نشست، جئونگ درباره تلاش دولت سئول برای گسترش تولید برق هسته ای و احیای این صنعت توضیحاتی را ارائه داد و تاکید کرد که کشورش خواهان همکاری نزدیک تر با کشورهای اروپایی است که تولید یا مدیریت تاسیسات هسته ای را در برنامه دارند.

یونهاپ نوشت: کره جنوبی امیدوار است در پروژه های مهم ساخت نیروگاه برق هسته ای در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از جمله برنامه لهستان برای ساخت ۶ راکتور هسته ای و پروژه جمهوری چک برای بازسازی راکتورهای بیشتری در منطقه «دوکووانی» (Dukovany) واقع در جنوب این کشور مشارکت کند.  

در نشست سئول، جئونگ همچنین خواستار توجه پارلمان اروپا به تاثیر «قانون کاهش تورم» (IRA ) در آمریکا بر صنعت خودروسازی این کشور شد زیرا این قانون، خودروهای برقی مونتاژ شده در خارج از آمریکای شمالی را از اعتبار مالیاتی محروم  می کند.

این قانون که در آگوست امسال توسط جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا امضا شد، نگرانی هایی را درباره از دست دادن بازار آمریکا در شرکت های خودروسازی از جمله هیوندای موتور و شرکت خودروسازی «کیا کورپ» ایجاد کرده است، زیرا آنها خودروهای برقی را در کارخانه های داخلی برای صادرات به آمریکا تولید می کنند.

کره جنوبی به همراه دیگر اعضای اتحادیه اروپا مانند آلمان و سوئد از بزرگترین صادرکنندگان خودروهای برقی به آمریکا هستند و دولت سئول خواستار پاسخ مشترک آنها به این قوانین تبعیض آمیز بوده است.

https://irna.ir/xjKBXL

**گوترش نگران جنگ بشر با طبیعت؛ ثروتمندان آلوده می‌کنند، فقرا قربانی می‌شوند

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی پیرامون تغییرات اقلیمی خاطرنشان کرد که اولویت تمامی دولت‌ها و سازمان‌ها باید اقدامی جدی در برابر این تغییرات باشد.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی پیرامون تغییرات اقلیمی گفت تا سال ۲۰۳۰ میلادی اقدامی جدی برای حذف ۴۵ درصد گازهای گلخانه ای برای تحقق هدف حذف سوخت های فسیلی تا سال ۲۰۵۰ باید صورت بگیرد. درحالی که افزایش ۱۴ درصدی گازهای گلخانه ای طی دهه گذشته اتفاق افتاده است جهان با فاجعه اقلیمی رو به رو خواهد شد.  

وی در ادامه سخنانش یادآوری کرد در سفر اخیر خود به پاکستان پس از وقوع سیل در پی بارندگی‌های موسمی، یک سوم این کشور زیرآب رفت. این درحالی است که اروپا نیز بدترین موج گرما از قرون وسطی را تجربه کرده است. از سوی دیگر چین و آمریکا نیز با خشکسالی بزرگ دست و پنجه نرم می‌کنند و قحطی و گرسنگی در شاخ آفریقا بیداد می‌کند.  

دبیرکل سازمان ملل همچنین افزود یک میلیون گونه در خطر انقراض هستند و هیچ منطقه‌ای بکر و دست نخورنده باقی نمانده است. او با اشاره به کشورهای گروه ۲۰ که برنامه ۸۰ درصدی حذف گازهای گلخانه ای را در دستورکار خود دارند تاکید کرد : «بحران تغییرات اقلیمی تحقیق و بررسی مطالعاتی در ناعدالتی اقتصادی و اخلاقی است. » 

آنتونیو گوتریش معتقد است کشورهای فقیر و آسیب‌پذیر قربانی تاثیرات مخرب تغییرات اقلیمی هستند در حالی که شرکت های سوخت های فسیلی، بانک های خصوصی و دیگر نهادها به سرمایه گذاری های سوداور خود ادامه می دهند.  

وی از کشورها و اقتصادهای توسعه یافته درخواست کرد تا مالیات هایی برای چنین شرکت هایی اعمال کنند در غیر این صورت مردم جهان در آینده با بحران های جدی افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت به دلیل بحران اقلیمی مواجه خواهند شد.  

هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل از ۳۰ شهریور به مدت یک هفته در منهتن نیویورک مقر این نهاد بین المللی آغاز شد.

 مجمع عمومی امسال سازمان ملل با حضور سران و رهبران جهان برای نخستین بار پس از بیماری همه گیر کووید -۱۹ از سال ۲۰۱۹ برگزار شد که بزرگترین گردهمایی دیپلماتیک در جهان است.

https://irna.ir/xjKBVL

**طالبان: کشت خشخاش در افغانستان به صفر رسیده است

«ملا عبدالحق همکار» معاون مبارزه با مواد مخدر وزارت داخلی طالبان گفت که کشت خشخاش درافغانستان به صفر رسیده و در یک سال گذشته نیز بیش از ۷۸ هکتار از کشتزار این ماده مخدر تخریب شده‌ است.

وی در نشست گزارش‌دهی از کارنامه‌ یک ساله‌ی این نهاد، افزود: بیش از دو هزار قاچاقچی مواد مخدر نیز در یک سال بازداشت شده‌اند و ۴۸ هزار معتاد هم برای درمان به درمانگاههای ویژه انتقال یافته‌اند.

ملا عبدالحق همکار از بازداشت دو هزار و ۹۵  قاچاقچی مواد مخدر و نیز کشف و ضبط  ۲۸ کارخانه تولید این مواد در این کشور خبر داد.

معاون مبارزه با مواد مخدر طالبان افزود: در سال ۱۴۰۱ اقدامات و عملیات مبارزه با مواد مخدر دستاوردهای خوبی داشته است و این روند ادامه دارد.

مولوی عبدالرحمان قاسمی، یکی دیگر از مقامات نهاد مبارزه با مواد مخدر طالبان، گفت: بزودی  برگزاری کنفرانس بین‌المللی میان کشورهای منطقه در راستای مبارزه با مواد مخدر در کابل برگزار خواهد شد.

پیش از این سازمان ملل متحد در گزارشی در اوایل سال جاری  افغانستان را بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان اعلام کرده بود و به دنبال آن طالبان کشت مواد مخدر در این کشور را ممنوع اعلام کرد.

https://irna.ir/xjKBWq

**سیاستمدار بحرینی: آل خلیفه در پناه رژیم صهیونیستی است

معاون دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین گفت: نظام آل خلیفه در انزوای مردمی قرار دارد و به یک رژیم سست بنیان (صهیونیستی) پناه برده است.

شیخ «حسین الدیهی» معاون دبیرکل جامعه الوفاق بحرین امروز (چهارشنبه) در گفت وگو با شبکه المنار با تاکید بر اینکه رژیم بحرین شکست خورده و در بحران است و به جای مردم خود، رژیم سست بنیان موقتی (صهیونیستی) را پناهگاه خود قرار داده است، افزود: یهودی‌سازی منامه هویت اصیل پایتخت بحرین و تاریخ کهن اسلامی آن را از بین برد.  

وی با اشاره به اینکه همکاری رژیم آل خلیفه با صهیونیست‌ها در سطح سایبری منافع و امنیت مردم بحرین را تهدید می‌کند، اظهار داشت: رژیم آل خلیفه همچنین به مشکلات فرقه‌ای و ساختگی قبیله‌ای با کشورهای همسایه دامن می‌زند.   

معاون دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین تاکید کرد که عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، ملت‌های خلیج فارس و مردم بحرین را تهدید می‌کند و این تلاش بدی است که ماندگار نخواهد بود.  

وی با اشاره به اینکه رژیم آل خلیفه در انزوای مردمی به سر می‌برد بیان کرد که این رژیم به دلیل ترس از اینکه آمریکایی‌ها از حمایت این رژیم عقب نشینی کنند به حمایت صهیونیست‌ها متوسل شد و به این ترتیب آن‌ها وطن فروشی و آن را غرق و منافعش را تهدید کردند.  

شیخ الدیهی با بیان اینکه مردم بحرین از همه مذاهب اعم از سنی و شیعه، صهیونیست‌ها را تحریم می‌کنند، افزود: دیپلمات‌های دشمن (صهیونیستی) ترسو هستند و از مردم بحرین می‌ترسند و هویت خود را فاش نمی‌کنند، زیرا نزد آن‌ها هر بحرینی یک بمب ساعتی است.  

وی بیان کرد: روز عادی‌سازی روابط آل خلیفه با صهیونیست‌ها ننگی است که از آن تبری می‌جوئیم و خطر و پیامدهای آن را در اذهان مردم و نسل‌های آینده تثبیت می‌کنیم.  

معاون دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین  در خصوص ظلم گسترده علیه زندانیان مظلوم در این کشور نیز گفت: ده‌ها هزار بحرینی در زندان‌ها آل خلیفه هستند و ماموران این رژیم آن‌ها را شکنجه می‌کند، اما مردم در مطالبات مسالمت‌آمیز خود برای احقاق حقوقشان و برائت از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی ثابت قدم و استوار هستند.  

وی افزود: شیخ «علی سلمان» دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین نماد عمل مسالمت‌آمیز، صبور و ثابت قدمی است که هرگز از پیگیری امور مردمش دست نمی‌کشد.  

شیخ الدیهی ادامه داد: مردم بحرین با وجود تهدیدها مواضع خود و تحریم انتخابات را با جسارت و قاطعیت بیان کردند و این را ناشی از شکست تجربیات قبلی مجلس نمایندگان دانستند که مردم بحرین را فقیر و با دشمن سازش کردند.  

وی در خصوص انتخابات بحرین گفت: آنچه امروز در بحرین می‌گذرد، وخامت در همه سطوح که بیانگر واقعیت بد کشور است، می‌باشد و آنچه رژیم آل خلیفه انجام می‌دهد، تلاش برای صیقل دادن این واقعیت از طریق انتخابات است. واقعیت بحرین بشارت خوبی ندارد و انتخابات فقط یک زرق و برق رسانه‌ای است و به نمایندگی از نخبگان سیاسی وزین هیچ نامزدی وجود ندارد، در حالی که ۹۹ درصد مردم - لیبرال‌ها و اسلام گراها را به آزمایش‌های ناموفق پارلمانِ ساکت، تحریم کردند.

بحرین از ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی شاهد انقلاب مردمی علیه رژیم آل خلیفه است. مردم خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند.  

نا آرامی‌های بحرین تاکنون ده‌ها کشته و هزاران زخمی برجای گذاشته و رژیم آل خلیفه همچنین صدها بحرینی را نیز سلب تابعیت کرده است.  

گروه‌های مدافع حقوق بشر بارها رژیم آل خلیفه را به خاطر سرکوب مخالفان محکوم کرده و خواستار اصلاحات در نظام سیاسی این کشور شده‌اند.

https://irna.ir/xjKBVc

**چین خواستار آتش‌بس در جنگ اوکراین شد

وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه خواستار آتش‌بس و از سرگیری مذاکرات با هدف یافتن راه حلی برای پایان دادن به جنگ اوکراین شد.

«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به اظهارات امروز (چهارشنبه) «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه که اعلام کرد روسیه از تمامی ابزار لازم در بحران اوکراین استفاده خواهد کرد گفت: چین خواستار آتش‌بس و انجام مذاکرات برای حل و فصل این بحران از سوی تمام طرفین درگیر است.  

چین از آغاز جنگ اوکراین همواره در تلاش برای ارائه راه حل‌های صلح آمیزی بوده است که در راستای تقویت ثبات و صلح جهانی باشد.  

سخنگوی وزارت امورخارجه چین همچنین در واکنش به طرح رفراندم پیشِ رو در چهار منطقه دونباس گفت: موضع چین در قبال مسئله اوکراین ثابت است و بر تمامیت ارضی و حق حاکمیت تمامی کشورها که باید مورد احترام جهان و تابع منشور سازمان ملل متحد و اصولش باشد، تأکید دارد.

وانگ ونبین در ادامه اظهاراتش افزود: نگرانی‌های امنیتی منطقی هر کشوری باید محترم شمرده شود و از  تمامی تلاش‌ها برای حل بحران به شکلی صلح‌آمیز باید پشتیبانی شود.
چین خواستار مذاکره و مشورت برای حل و فصل اختلافات است.

پوتین امروز چهارشنبه در جریان یک سخنرانی ویدئویی ضمن اعلام این مساله گفت: هدف غرب تضعیف، تفرقه افکنی و در نهایت نابودی کشور ما است. آنها مستقیم می‌گویند که در ۱۹۹۱ آنها قادر به از هم پاشیدن شوروی بودند و حالا زمان برای خود روسیه فرا رسیده است.

رئیس‌جمهوری روسیه با امضای حکم بسیج نسبی تصریح کرد که اقدامات برای بسیج بخشی از نیروها از امروز ۲۱ سپتامبر (۳۰ شهریور) در روسیه آغاز خواهد شد.

https://irna.ir/xjKC۲Z

**رئیس جمهوری صربستان درباره وقوع جنگ جهانی قریب الوقوع هشدار داد

«الکساندر ووچیچ» رئیس جمهوری صربستان درباره وقوع جنگ جهانی قریب الوقوع هشدار داد و گفت: جهان به درگیری بزرگی نزدیک می شود که از سال ۱۹۴۵ تاکنون دیده نشده است.

شبکه خبری راشاتودی نوشت: ووچیچ تشدید تنش ها در روابط بین غرب با روسیه و چین را پیش بینی کرده است.

وی  سه شنبه بعد از نخستین روز اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک هشدار داد کشورهای کوچکتر نمی توانند انتظار خبرهای خوبی را در آینده داشته باشند.

براساس این گزارش، رئیس جمهوری صربستان در مصاحبه با رادیو و تلویزیون دولتی این کشور، «آر تی اس» با بیان اینکه آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی خود در مجمع عمومی پیش بینی ناامیدکننده ای را مطرح کرد، گفت: من فکر می کنم پیش بینی های واقع گرایانه باید از این هم ناامیدکننده تر باشد. از آنجایی که سازمان ملل تضعیف شده و قدرت‌های بزرگ، سازمان ملل را در چند دهه گذشته  تحت سلطه در آورده و عملاً نظم آن را نابود کرده‌اند، ما حتی در موقعیت بدتری قرار داریم.»

ووچیچ در پاسخ به سوالی درباره سخنرانی آینده ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفت: پیش بینی طرح کلی آن کار دشواری نیست.

وی افزود: تصور من این است که ما از مرحله «عملیات نظامی ویژه» عبور کرده ایم و به یک درگیری مسلحانه بزرگ نزدیک می شویم و اکنون سوال این است که آیا پس از یک یا دو ماه وارد درگیری جهانی بزرگی می شویم که از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون دیده نشده است.

این مقام صربستانی در ادامه گفت: برای همه ما به عنوان کشورهای کوچک جهان که فقط به دنبال حفظ و تامین امنیت شهروندان خود هستیم خبرهای خوبی در راه نیست. انتظار من این است که همه چیز به سوی روابط پیچیده تری بین غرب و روسیه و نیز بین غرب و چین پیش رود.

ووچیچ گفت که هفته آینده در یک سخنرانی «تصمیمات مهم» دولتش را به اطلاع مردم این کشور خواهد رساند.

صربستان تحت فشار شدیدی از سوی اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای اعمال تحریم علیه روسیه و جانبداری از غرب قرار دارد. اما ووچیچ برای حفظ بی طرفی تلاش کرده و در این حال تاکید دارد که بلگراد در آینده عضویت در اتحادیه اروپا را هدف قرار داده است.

بروکسل تاکنون به بلگراد اعلام کرده است به عنوان پیش شرط تحقق چنین هدفی باید استان جدا شده کوزوو را به رسمیت بشناسد که با مخالفت ووچیچ مواجه شده و او گفته هرگز این کار را نخواهد کرد.

راشاتودی نوشت: روسیه و چین در زمره نیمی از دولت های جهان هستند که استقلال کوزوو را به رسمیت نمی شناسند.  کوزوو در سال ۱۹۹۹ توسط نیروهای ناتو اشغال شد و با حمایت آمریکا در سال ۲۰۰۸ اعلام استقلال کرد.

صربستان استقلال کوزوو را به رسمیت نمی‌شناسد و صرب های شمال کوزوو پریشتینا را پایتخت خود می‌دانند. حدود ۳۷۰۰ نیروی حافظ صلح ناتو هنوز در کوزوو مستقر هستند تا از خشونت بین آلبانیایی ها و صرب‌ تبارها جلوگیری کنند.

به تازگی لوکا پیپرنی معاون فرماندهی ماموریت حافظ صلح سازمان ناتو (KFOR) گفت: این سازمان در صورت بالا گرفتن دوباره تنش‌ها در منطقه بالکان برای اعزام نیروهای خود به کوزوو آمادگی کامل دارد.

https://irna.ir/xjKBZV

**وقوع انفجار قوی در کابل

شاهدان عینی روز چهارشنبه از شنیده شدن صدای یک انفجار قوی در منطقه دهمزنگ شهر کابل خبر دادند.

به گفته شاهدان عینی این انفجار ساعت ۱۲:۵۰ ظهر امروز به وقت محلی در منطقه دهمزنگ شهر کابل رخ داده است.

هنوز جزئیات این انفجار و دلیل وقوع آن مشخص نیست.

مسوولان ذیربط نیز هنوز در این باره اظهار نظر نکرده اند.

https://irna.ir/xjKC۴d

**اخلال در پروازهای فرودگاه بغداد، نتیجه اعتماد به انگلیس

شرکت خدماتی «منزیس» ( menzies) انگلیس که خدمات زمینی فرودگاه بین المللی بغداد را برعهده دارد، بصورت ناگهانی دست از کار کشید و با خروج از این فرودگاه موجب اخلال در پروازها شد.

وزارت حمل و نقل این کشور امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که شرکت « Menzies » انگلیس که کار خدمات زمینی فرودگاه بین المللی بغداد را برعهده دارد، بدون اعلام قبلی بصورت ناگهانی ترک وظیفه کرد و باعث اختلال در پروازهای این فرودگاه شد.

این وزارتخانه در بیانیه ای افزود: «کریم کاظم حسین» مدیر کل شرکت هواپیمایی عراق که ناظر بر کارهای خدمات زمینی هواپیماهای مسافربری ملی این کشور است، اعلام کرده که شرکت «منزیس» بدون اعلام قبلی از وظیفه خود در داخل فرودگاه بین المللی بغداد سرباز زد و کارکنان خود را از این فرودگاه خارج کرد.

براساس این بیانیه، «حسین» تاکید کرده که مدیریت شرکت هواپیمایی مسافربری عراق تمام اقدامات قانونی علیه شرکت فوق الذکر را پیگیری خواهد کرد به ویژه اینکه ترک وظیفه شرکت انگلیسی تقریباً باعث اختلال در پروازهای این فرودگاه شد.  

وی در عین حال گفت: تلاش کارکنان شرکت هواپیمایی عراق و تدارکات فوری آنها از اخلال پروازها جلوگیری می کند.

شرکت هواپیمایی عراق با اشاره به اینکه تلاش ها برای انجام پروازها ادامه دارد، گفت: ارائه خدمات زمینی برای هواپیماها در ساعات پایانی شب انجام می شود و تأخیری در پروازها به وجود نمی آید و همه آنها طبق برنامه زمانبدی شده اجرا می شوند.

این درحالی است که در اسفند ماه سال ۱۳۹۹، دولت عراق به دلیل بروز تخلفاتی در قرارداد شرکت انگلیسی «سیرکو» که ناوبری هوایی فرودگاه بین المللی بغداد را برعهده داشت، همکاری با این شرکت را متوقف کرد.

در آن زمان، «جنبش النُجَباء» از گروههای مقاومت اسلامی عراق درخصوص خطرات تداوم سیطره و کنترل این شرکت انگلیسی بر حریم هوایی عراق هشدار داد و «نصر الشمری» معاون دبیرکل این جنبش تاکید کرد: ما با قاطعیت در برابر تلاش برای تمدید قرارداد شرکت سیرکو خواهیم ایستاد که بر حریم هوایی عراق سیطره دارد.

وی گفته بود: در عراق پرسنل ملی آموزش دیده، کاردان و آماده به کار وجود دارند و نیازی به بیگانه برای کنترل حریم هوایی کشور نداریم.

«حسن الکعبی» نایب رییس اول پارلمان عراق نیز در ۳۰ ژوئن سال گذشته (نهم تیرماه ۱۴۰۰) گفته بود که شرکت سیرکو انگلیس هیچ گونه خدمات مراقبت هوایی را به دولت عراق ارائه نکرده است.

وی تاکید کرده بود که پرسنل بومی «شرکت مراقبت پرواز عراق» قادر به اداره امور پروازها هستند و دلیلی برای تمدید قرارداد با این شرکت وجود ندارد.

این درحالی است که دبیرکل «عصائب اهل الحق» عراق نیز در گذشته فاش کرد که یک شرکت انگلیسی به نام «جی.فور.اس» در ترور و شهادت سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده سابق نیروی قدس و «ابومهدی المهندس» معاون رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق دست داشته است.

«شیخ قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق تاکید کرده بود: شرکت انگلیسی «جی فور اس» که درباره مسائل امنیتی فرودگاه بغداد قرارداد دارد، در بخشی از ماموریت تایید هدف برای اجرای عملیات ترور فرماندهان شهید مشارکت کرده بود.

https://irna.ir/xjKBZq

**ایران خواستار محکومیت آمریکا در دادگاه لاهه شد

نماینده جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تاریخچه اقدامات ضد حقوق بشری و حقوق بین‌المللی آمریکا علیه ایران در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی خواستار محکومیت ایالات متحده و جبران خسارت‌های وارده به دولت ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه شد.

توکل حبیب‌زاده نمایندۀ کشورمان (رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری) در جلسه استماع دادگاه بین المللی لاهه ضمن مرور بر اقدامات غیرقانونی آمریکا از جمله سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران بر فراز خلیج فارس، حمله و انهدام تأسیسات و سکوهای نفتی ایران در خلیج فارس، حمایت‌های مادی و تسلیحاتی از رژیم صدام حسین در جنگ عراق علیه ایران، حمایت از گروه‌های تروریستی برای اقدامات خرابکارانه و ترور مردم عادی و دانشمندان ایرانی و مقامات کشور، تأکید کرد که دولت آمریکا به جای پاسخگویی در مورد اقدامات متخلفانه خود، با تصویب قوانین و مقررات خلاف معاهده مودت ۱۹۵۵ بین دو کشور زمینۀ صدور صدها حکم از سوی دادگاه‌های داخلی آمریکا علیه دولت جمهوری اسلامی ایران و ضبط اموال متعلق به ایران و بانک‌ها و شرکت‌های ایرانی به نفع اتباع آمریکایی را فراهم کرده است.

در ادامه جلسه استماع دادگاه، وکلای ایران با استناد به موازین حقوقی و رویه‌های قضایی بین‌المللی نشان دادند که قوانین مصوب ایالات متحده و تصمیمات دادگاه‌های آن کشور علیه ایران با تعهدات آن کشور در معاهده مودت ۱۹۵۵ مغایر است.

این قوانین شخصیت حقوقی مستقل بانک‌ها و شرکت‌ها از دولت را نادیده گرفته و آنها را از حق دفاع جهت حضور در دادگاه‌های امریکا و ارائه مدافعات حقوقی لازم محروم ساخته و با تصویب و عطف به ما سبق کردن قوانین جدید، حقوق مسلم و اموال بانک‌ها و شرکت‌ها را بر خلاف معاهده مودت ۱۹۵۵ به نفع اتباع آمریکایی مصادره کرده است. لذا به خاطر این اقدامات غیرقانونی باید محکوم شده و خسارات وارده به دولت ایران و بانک‌ها و شرکت‌های ایرانی را جبران نماید.

در رابطه با ادعاها و مدافعات ایالات متحده با توسل آن به موادی از معاهده مودت ۱۹۵۵ مبنی بر ملزم نبودن آن کشور به اجرای تعهدات عهدنامه‌ای خود که روز چهارشنبه استماع خواهد شد، تیم حقوقی ایران توضیحات و دفاعیات ماهوی لازم را مبنی بر غیرموجه بودن ادعاهای دولت امریکا را به دیوان ارائه خواهد داد.

جلسه استماع نهایی پرونده مربوط به انسداد و مصادره اموال بانک مرکزی، بانک ملی و تعدادی دیگر از بانک‌ها و شرکت‌های ایرانی توسط دولت آمریکا و دادگاه‌های آن کشور در دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه در حال برگزاری است. این جلسات از روز دوشنبه هفته جاری ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ شروع شده و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.

طبق برنامه دیوان، جلسات مذکور در دو راند مدافعات اصلی طرفین و پاسخ به این مدافعات برگزار می‌گردد.

https://irna.ir/xjKC۵d

**مقام صهیونیست: اسرائیل در پرونده مرز آبی با لبنان امتیازاتی داده است

در سایه ترس از هشدارهای مقاومت لبنان، یک مقام سابق دستگاه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی (آمان) گفت که این رژیم در مذاکرات تعیین مرزهای آبی بین فلسطین اشغالی و لبنان امتیازاتی داده است.

«عاموس یادلین» ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی که پیش از این در سمت رئیس دستگاه اطلاعات نظامی ارتش این رژیم کار می کرد، در مصاحبه با رادیو رژیم صهیونیستی تصریح کرد که تل آویو در تعدادی از موضوعات امتیازهایی داده است.

وی گفت که رژیم اسرائیل در مذاکرات تعیین مرزهای دریایی با لبنان "نرمش" نشان داده است اما در عین حال این را اضافه نکرد که این نرمش پس از تهدیدها و هشدارهای مقاومت لبنان صورت گرفته است.

ژنرال یادلین با اشاره به نقش برجسته حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در کنترل روند امور سیاسی و نظامی در پرونده ترسیم مرزها بین لبنان و فلسطین اشغالی گفت که غیر منطقی است که "اسرائیلی‌ها" به جایی که نمی‌خواهند، سوق داده شوند.

وی در عین حال مدعی شد که "میدان گازی کاریش یک مکان صرفا اسرائیلی است و تل آویو باید از آنجا گاز پمپاژ کند".

مقامات رژیم صهیونیستی که از هشدارها و تهدیدهای حزب الله درخصوص بهره برداری گاز از میدان کاریش در منطقه مورد مناقشه دریایی با لبنان سردرگم شده اند، تلاش می کنند تا وانمود کنند که از این تهدیدها ترسی ندارند اما جرائت عملی کردن حرف های خود مبنی بر استخراج از این حوزه را نیز ندارند.

در همین راستا، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز گذشته هرچند اعلام کرد که استخراج از کاریش ارتباطی با توافق با لبنان ندارد اما در عین حال به خاطر ترس از هشدارهای حزب الله به طور تلویحی گفت که هر زمان ممکن باشد، این کار انجام خواهد شد.

لاپید که همچون دیگر صهیونیست ها به هشدارهای سید حسن نصرالله اطمینان دارد، افزود که توافق با لبنان بسیار مفید خواهد بود و بر تقویت ثبات در منطقه تاثیر خواهد گذاشت.

سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان اخیرا در یک سخنرانی درباره مناقشه دریایی با رژیم صهیونیستی نیز خاطرنشان کرد: چشم ما به (سمت) کاریش و موشک هایمان نیز به سمت کاریش هستند و تهدیدهای دشمن صهیونیستی هیچ تاثیری بر ما اثر نمی‌گذارد و هدف ما این است که لبنان بتواند نفت و گاز استخراج کند و این مسئله به هیچ پرونده دیگری مربوط نمی‌شود.

نصرالله تاکید کرد: ما نمی‌توانیم اجازه استخراج نفت و گاز (از سوی رژیم صهیونیستی) از میدان کاریش را قبل از احراز حقوق لبنان بدهیم. ما به دور از رسانه‌ها پیام دادیم که در صورت شروع استخراج صهیونیست ها با مشکل مواجه خواهند شد.

وی همچنین گفت: خط قرمز ما شروع استخراج گاز از کاریش است. برای ما مهم این است که قبل از اینکه لبنان به مطالبات بحق خود دست پیدا کند، هیچ برداشتی از میدان کاریش صورت نگیرد. این تنها شانس ماست که لبنان بتواند نفت و گاز استخراج کند.

از سوی دیگر، یوآو گالانت، وزیر سابق سازندگی و اسکان رژیم صهیونیستی و نماینده فعلی «کِنِسِت» (پارلمان) از حزب «لیکود» اخیرا در مصاحبه با رادیو ارتش این رژیم به مقامات تل آویو هشدار داد که تهدیدهای دبیرکل حزب‌الله لبنان را جدی بگیرند.

وی همچنین از مقامات رژیم صهیونیستی خواست که برای مقابله با حملات احتمالی مقاومت لبنان به حوزه کاریش آماده باشند.

لبنان میدان کاریش را در بخشی از آبهای مورد مناقشه با سرزمین‌های اشغالی می‌داند؛ در حالی که کابینه رژیم اسرائیل آن را در منطقه انحصاری اقتصادی خود می‌داند.  

از ابتدای جولای، به دنبال ورود یک کشتی استخراج و ذخیره‌سازی اجاره شده توسط کابینه رژیم اسرائیل به نزدیکی میدان گازی کاریش، میانجیگری آمریکا در پرونده ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی شدت یافت.  

حزب‌الله لبنان پیش از این نیز به رژیم اسرائیل نسبت به هرگونه فعالیت در میدان «کاریش» پیش از دستیابی لبنان به تمام حق و حقوق خود در منطقه مورد مناقشه دریایی هشدار داده بود.

"الیاس بوصعب" نائب رئیس پارلمان لبنان سه شنبه شب در گفت وگو با شبکه تلویزیونی لبنانی "mtv" درباره رایزنی های خود با  "آموس هوکشتاین" میانجیگر آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: در آمریکا و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل چند بار با "آموس هوکشتاین"، میانجیگر آمریکا در پرونده ترسیم مرزهای دریایی دیدار ‌و رایزنی کردم و او چندین دیدار با طرف های دیگر داشت.

وی که از سوی نبیه بری رئیس پارلمان لبنان ماموریت مذاکره از جانب این کشور را در پرونده ترسیم مرزها برعهده دارد، افزود:: پیشتر صحبت از این بود که هوکشتاین یک پیام مکتوب برای لبنان خواهد فرستاد، اما به دلیل پاره ای سوالات آن را ارسال نکرد. حال در طول این دیدارها (در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل)، تمام علامت های سوال روشن شد و ما اکنون منتظر این هستیم که پیش نویس نهایی (هوکشتاین) و یا طرح رسمی را به ما تحویل دهد تا مقامات رسمی لبنان ‌و در راس آن ها میشل عون، رئیس جمهور این کشور آن را بررسی کند.

بوصعب در ادامه گفت که زمان به سود هیچ کس نیست، اما بی شک پیشرفت بسیار زیادی حاصل شده و موضوع مذاکرات در مرحله نهایی است.

این مقام لبنانی تاکید کرد که گام بعدی این است که لبنان طرح مکتوب را دریافت و بررسی کند و ممکن است که آن را قبول و یا رد کند، اما مرحله مذاکرات تقریبا به پایان رسیده است.

https://irna.ir/xjKBSH

**نخست وزیر لهستان خواستار افزایش حمایت غرب از اوکراین شد

«ماتئوس موراویسکی» نخست وزیر لهستان، حمایت بیشتر غرب و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از اوکراین را خواستار شد و گفت: اجازه نمی دهیم روسیه اوکراین را نابود و بخشی از خاک آن را تصرف کند.

خبرگزاری رویترز نوشت: موراویسکی روز چهارشنبه در واکنش به اعلام مسکو درباره بسیج عمومی بخشی از نیروهای روسی در سراسر این کشور گفت: روسیه تلاش می کند اوکراین را نابود کند و مرزهای این کشور را تغییر دهد.

وی افزود: با کمک متحدان مان هرکاری که بتوانیم انجام می دهید تا ناتو حمایت بیشتری از اوکراین داشته باشد و این کشور بتواند از خود دفاع کند.

موراویسکی در جریان تمرینات نظامی ارتش لهستان با متحدان آمریکا و انگلیس در شرق لهستان گفت: «گزارش‌های مربوط به بسیج بخشی از نیروهای روسیه تایید شده است، روسیه تلاش خواهد کرد اوکراین را نابود کند و بخشی از خاک آن را تصرف کند. ما نمی‌توانیم چنین اجازه‌ای بدهیم».

رویترز نوشت: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه امروز چهارشنبه ۳۰۰  هزار نیروی ذخیره را برای جنگ در اوکراین فراخواند و گفت اگر غرب از آنچه که او «باج‌خواهی هسته‌ای» در درگیری اوکراین می‌خواند، استفاده کند با تمام قوای زرادخانه عظیم خود، به آن پاسخ خواهد داد.

پوتین امروز چهارشنبه در جریان یک سخنرانی ویدئویی ضمن اعلام بسیج بخشی از نیروهای روسیه گفت: هدف غرب تضعیف، تفرقه افکنی و در نهایت نابودی کشور ما است. آنها به طور مستقیم می‌گویند که در ۱۹۹۱  قادر به از هم پاشیدن شوروی بودند و حالا زمان فروپاشی روسیه فرا رسیده است.

رئیس‌جمهوری روسیه با امضای حکم بسیج بخشی از نیروهای روسیه تصریح کرد که  اقدامات در این زمینه از امروز ۲۱ سپتامبر (۳۰ شهریور) در روسیه آغاز خواهد شد.

وی گفت فقط شهروندانی در چارچوب این طرح قرار می‌گیرند که در درجه اول، تجربه داشته باشند.

نخست وزیر لهستان پیشتر در ارزیابی نحوه پایان جنگ اوکراین گفته بود: تحریم های بیشتر، به اقتصاد روسیه ضربه بیشتری می زند. در حال حاضر، ما باید به اوکراین کمک کنیم تا زمستان سخت را پشت سر گذارد.

https://irna.ir/xjKC۷۹

**اشپیگل: آلمان ۵ میلیارد یورو از دارایی‌های روسیه را مسدود کرد

نشریه اشپیگل آلمان گزارش داد که مقام‌های برلین دارایی‌های مسکو به ارزش حدود ۵ میلیارد یورو را مسدود کرد.

این مجله آلمانی امروز نوشت که مقام‌های برلین به عنوان بخشی از تحریم‌ها، دارایی‌های روسیه به ارزش بیش از ۴.۸ میلیارد یورو را تا روز ۱۶ سپتامبر (۲۵ شهریور) مسدود کرده است.

اشپیگل با استناد به اطلاعات وزارت اقتصاد آلمان افزود که در همین حال، بیش از ۲.۲ میلیون دلار را پول نقد تشکیل می‌دهد و بیش از ۱ میلیارد دلار اموال منقول است. در این گزارش آمده است که باقی آن مستغلات و دیگر دارایی‌های روسیه است.

دولت برلین همچنین چند روز گذشته کنترل دارایی‌های شرکت روس نفت از جمله سه پالایشگاه آن را در آلمان در دست گرفت. برلین می‌گوید این اقدام به منظور تامین منابع و قطع وابستگی عمیق به مسکو و کنترل کامل صنعت انرژی خود صورت گرفته است.

این درحالی است که گزارش می‌شود اوکراین در حال ترویج ایده تصویب قطعنامه‌ای در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد است که بر اساس آن مقامات اوکراینی بتوانند دارایی‌های مسدود شده روسیه توسط کشورهای غربی را تصرف کنند.

https://irna.ir/xjKC۷g

**برپایی تجمع ضد اسرائیلی در نیویورک

هم زمان با برگزاری اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، ده‌ها تن از مخالفان رژیم صهیونیستی به نشانه اعتراض علیه حضور یائیر لاپید نخست وزیر این رژیم در آمریکا و اعلام حمایت از مردم مظلوم فلسطین تجمع اعتراضی برپا کردند.

معترضان مقابل ساختمانی که نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جمع دوستان ارتش اسرائیل سرگرم سخنرانی بود شعارنوشته‌هایی را در دست داشتند که روی برخی از آن‌ها نوشته بود «یائیر لاپید و رژیم اسرائیل نماینده یهودیت نیستند»، «حمایت از اسرائیل به معنای حمایت از یهودیت نیست»، «اسرائیل نماینده یهودیان نیست» و «اسرائیل از دستورات خدا سرپیچی کرده است»

آن‌ها همچنین تصاویری را از جنایات ارتش کودک کش اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین در دست داشته و شعارهایی را علیه سرنگونی رژیم صهیونیستی سر می‌دادند.

این حرکت اعتراضی از سوی جنبش ضد صهیونیستی ناطوری کارتا برگزار شد و در جریان آن شمار زیادی از خاخام‌های یهودی مخالف صهیونیسم حضور داشتند.

یکی از خاخام‌های یهودی با ایراد سخنانی در این تجمع گفت: ما پیروان واقعی تورات هستیم و از سراسر جهان اینجا در قلب منهتن جمع شدیم تا به جهانیان اعلام کنیم که حمایت از اسرائیل، پشتیبانی از شورش علیه خداوند است. وی با اشاره به ماهیت جعلی و غیر مذهبی رژیم صهیونیستی تصریح کرد که خاخام‌های یهودی و پیروان واقعی حضرت موسی (ع) از روز نخست تشکیل این رژیم، مخالفت خود را با آن اعلام کردند.

این سخنران، یهودیان را طرفدار صلح و حامی مردم مظلوم فلسطین نامید و از رهبران جهان که برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده‌اند خواست تا دست از حمایت رژیم اشغالگر و جنایت‌کار صهیونیستی بکشند.

هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل با حضور سران کشورها از دیروز به مدت یک هفته در منهتن نیویورک مقر این نهاد بین المللی آغاز شده است.«یائیر لاپید» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیروز (سه‌شنبه) وارد نیویورک شد و طبق برنامه اعلام شده قرار است فردا (پنجشنبه) در نشست مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند.

معترضان در تجمع امروز از رهبران جهان خواسته‌اند که هنگام سخنرانی لاپید سالن مجمع عمومی را به نشان اعتراض ترک کنند.

https://irna.ir/xjKC۸p

**لاپید خواهان میانجیگری اردوغان برای آزادی اسرای رژیم صهیونیستی در غزه شد

نخست وزیر رژیم صهیونیستی از رئیس جمهوری ترکیه خواست تا برای آزادی چهار نظامی صهیونیست که در نزد مقاومت فلسطین در نوار غزه در اسارت هستند، میانجیگری کند.

گردان‌های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) هفتم تیرماه ۱۴۰۱ از وخامت حال یکی از چهار اسیر صهیونیست نزد این گردان خبر داد.«ابو عبیده» سخنگوی گردان‌های القسام در آن زمان گفت: اعلام می‌کنیم حال یکی از اسرای دشمن نزد گردان‌های القسام وخیم است.

تصاویری که گردان های القسام در همین ارتباط منتشر کرد، "هشام السید" یکی از چهار اسیر صهیونیست دربند ابن گردان های القسام را نشان می داد که به کمک کپسول اکسیژن نفس می کشید. هشام السید یکی از چهار اسیر دربند گردان های عزالدین القسام در نوار غزه است.

حال یک شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی فاش کرد که یکی از محورهای نشست عصر دیروز (سه شنبه) یائیر لاپید نخست وزیر این رژیم و رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بحث میانجیگری آنکارا برای آزادی آنها بوده است.

شبکه (i۲۴) رژیم صهیونیستی گفت: "دفتر نخست وزیر این رژیم امروز چهارشنبه اعلام کرد که «یائیر لاپید» دیروز سه شنبه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه دیدار و در جریان آن، مساله مفقود شدن چهار نظامی اسرائیلی را که از سال ۲۰۱۴ در جریان جنگ نوار غزه ناپدید شدند و اهمیت بازگشت آن‌ها را مطرح کرد. "

این درحالی است که مقاومت فلسطین بر لزوم آزادی اسیران فلسطینی در بند در زندان های رژیم صهیونیستی در مقابل این اسیران صهیونیست تاکید می کند.

به گفته این شبکه صهیونیستی، نخست وزیر رژیم اسرائیل همچنین نگرانی‌های خود را در مورد ایران ابراز و از همکاری «اردوغان» بخاطر همکاری اطلاعاتی آنکارا با «تل آویو» قدردانی کرد.  

بنا بر اعلام این شبکه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه همچنین بر علاقه مندی کشورش برای توسعه روابط با رژیم صهیونیستی تاکید کرد. 

آخرین دیدار رئیس جمهور ترکیه با نخست وزیر رژیم اسرائیل در سال ۲۰۰۸ انجام شد و دیدار دیروز طرفین یک ماه پس از آن انجام شد که آنکارا و تل آویو برای از سرگیری روابط دیپلماتیک پس از سال‌ها تنش اعلام آمادگی کردند.  

https://irna.ir/xjKC۲z

**اروپا نیم تریلیون یورو برای مقابله با بحران انرژی اختصاص داد  

نتایج بررسی های اندیشکده بروگل که روز چهارشنبه منتشر شد، حاکی است دولت های اروپایی سال گذشته تقریبا ۵۰۰ میلیارد یورو برای کاستن از شدت افزایش بهای گاز و برق برای شهروندان و شرکت های اروپایی هزینه کردند.

ماه ها افزایش قیمت ها در اروپا سبب شده است دولت های اروپایی تمهیداتی در جهت محدود کردن بهای برق، کاهش مالیات انرژی و اعطای یارانه به پرداخت کنندگان قبوض اتخاذ کنند.

قیمت گاز و برق اروپا با کاهش صادرات سوخت روسیه به کشورهای اروپایی به تلافی تحریم های غربی علیه مسکو، افزایش چشمگیری داشته است.

در همین حال، اندیشکده بروگل در بروکسل گزارش داد که ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در مجموع ۳۱۴ میلیارد یورو برای کاستن از این مشکل اختصاص داده اند و انگلیس نیز ۱۷۸ میلیارد یورو کنار گذاشته است.

اگر مبالغی که دولت ها برای فرآیند ملی شدن تخصیص داده و کمک های مالی یا وام های اعطا شده به شرکت های برق زیان دیده لحاظ شود، دولت های اروپایی نزدیک به ۴۵۰ میلیارد یورو در این زمینه هزینه کرده اند.

در این میان، آلمان روز چهارشنبه شرکت واردکننده گاز یونیپر را ملی کرد و انگلیس نیز هزینه کلی برق و گاز برای مشاغل را محدود کرد.

هر چند که بیشتر تمهیدات اتخاذ شده موقتی است، اما اندیشکده یاد شده اعلام کرد که مداخلات دولتی در این زمینه به سمت ساختارمندی هدایت شده است.

آلمان که بزرگترین اقتصاد اروپاست، تا حد زیادی بزرگترین مصرف کننده در این بلوک است، به طوری که برلین ۱۰۰ میلیارد یورو در مقابل ۵۹ میلیارد یورو در ایتالیا یا ۲۰۰ میلیارد یورو در استونی اختصاص داده است.

کرواسی، یونان، ایتالیا و لتونی جملگی بیش از ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی شان برای مقابله با بحران انرژی در نظر گرفته اند.

همزمان با بحران انرژی در اروپا، بهای برق در بازار اروپا رشد تاریخی را تجربه کرده، به طوریکه قیمت آن در بازار فرانسه در طول یک سال بیش از ۵۰۰ درصد افزایش داشته است.

https://irna.ir/xjKC۹۴

**برنامه ۵ ساله آمریکا و کره‌جنوبی برای تقویت رزمایش‌های ترکیبی

ارتش آمریکا همزمان با افزایش اقدامات واشنگتن و سئول برای ارتقای بازدارندگی برابر کره‌شمالی اعلام کرد که تفنگداران دریایی این کشور و کره‌جنوبی برنامه پنج ساله‌ای را برای تقویت رزمایش‌های مشترک ترکیبی تدوین کرده‌اند.

تفنگداران دریایی آمریکا و کره‌جنوبی برنامه آموزشی خود را با توجه به افزایش نگرانی‌ها از آزمایش احتمالی بمب هسته‌ای توسط کره شمالی یا دیگر اقدامات تحریک آمیز اعلام کردند.

سخنگوی این نیروها گفت: در این برنامه پنج ساله تلاش شده تا اقدام‌ها و تمرینات مشترک تداوم داشته و به سمت رزمایش‌های چند وجهی و ترکیبی حرکت کنیم.

وی این را هم اضافه کرد که تفنگداران دریایی مشترک این دو متحد، رزمایش‌های مشترک در مقیاس بزرگ خود را از سال مالی ۲۰۲۳ آغاز خواهند کرد. با این حال این مقام مسوول جزییات بیشتری را در این رابطه عنوان نکرد.

به گفته این سخنگو، انجام رزمایش نظامی یک اقدام معمول است که ارتش‌های حرفه‌ای برای حفظ آمادگی خود انجام می‌دهند و تمامی رزمایش‌های آمریکا و کره‌جنوبی نیز ماهیت دفاعی دارند.

از سال ۲۰۱۸، رزمایش‌های نظامی مشترک آمریکا و کره‌جنوبی در راستای متقاعد کردن کره شمالی برای تعامل در خصوص موضوع هسته‌ای و آغاز مذاکرات با آنها در سطح کوچکی برگزار می‌شد.

به گفته مقامات سئول، آمریکا و کره جنوبی در تلاش هستند تا به عنوان بخشی از برنامه‌های دفاعی مشترک خود، رزمایش‌های معروف به «۲اژدها» را از سال آینده از سر بگیرند.

این خبر در حالی اعلام می‌شود که روز جمعه اول مهرماه قرار است ناو هواپیمابر رونالد ریگان به منظور برگزاری چندین رزمایش مختلف و بعد از چندین سال بار دیگر وارد آب‌های کره‌جنوبی شود.

https://irna.ir/xjKC۹g