به گزارش چهارشنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری المیادین، مهدی المشاط رئیس شورای عالی سیاسی یمن در این سخنرانی تاکید کرد: انقلاب ۲۱ سپتامبر یک انقلاب باشکوه و مبارک است که برای مردم ما از نظر اجتماعی و سیاسی لازم است.
وی افزود: ملت ما حق دارند پس از هشت سال تجاوز به پیروزیهای خود افتخار کنند و بر خلاف ۶۰ سال گذشته انقلاب کنونی راه ما به سوی استقلال است. انقلاب ما را از میدان بیماری و فقر به میدان استقلال خواهد برد.
وی تاکید کرد: من با اطمینان به ملت یمن اعلام می کنم که انقلاب ما از یک انقلاب برای بقا به یک انقلاب آزادیبخش و سازنده برای استقلال و ثبات کشور تبدیل شده است.
المشاط ادامه داد: من از رهبری جنگ میخواهم که به طور مشترک از یک استراتژی جنگی به سمت سیاست صلح حرکت کنند.ما خواستار پایان دادن به جنگ و محاصره و اصلاح آن چیزی هستیم که دشمنان خراب کردند.
وی حاطرنشان کرد: اکنون وقت صلح فرا رسیده است و بیگانه نباید دروغ بگوید و دروغ خود را باور کند.
در سال ۲۰۱۴ ( ۱۳۹۳)، مردم یمن به دلیل بی کفایتی دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری مستعفی یمن در اداره امور کشور، دست به یک سلسله اعتراضات زدند که در نهایت در تاریخ ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ (۳۰ شهریور ۹۳)، جنبش انصار الله وارد شهر صنعا شد و با در دست گرفتن قدرت منصور هادی را برکنار کرد.
از سویی عربستان و امارات از فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور غربی و عربی و با کمک آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، آغاز کردند.
بر اثر این تجاوز تاکنون بیش از یکصد هزار یمنی شهید یا زخمی شده اند و سازمان ملل در گزارش هایی، قحطی در این کشور را «بزرگ ترین فاجعه انسانی» نامید و اعلام کرد که ۷ میلیون نفر دچار سوء تغذیه هستند.
رئیس شورای عالی سیاسی یمن ادامه داد: از رهبری جنگ میخواهم که در سریعترین زمان ممکن اعتمادسازی کند و این اعتمادسازی باید با رفع محاصره، تبادل اسرا و پرداخت حقوقها آغاز شود. ما همچنین خواستار اقدام برای پیشرفت مورد نیاز در پرونده تبادل اسرا و اجساد و مفقودین هستیم و آمادگی کامل خود را برای برداشتن فوری این گام انسانی بر اساس اصل همه در مقابل اعلام میکنیم.
وی ادامه داد: ما خواهان پایان کامل تجاوز، محاصره و اشغال، اصلاح آثار و عواقب جنگ و همکاری در اصلاح آنچه که آنها خراب کرده اند هستیم.
المشاط همچنین افزود: از جامعه بینالمللی، شورای امنیت و سازمان ملل میخواهم از گزینههای صلح جدی و واقعی حمایت کنند. جامعه بینالمللی باید هرچه سریعتر رفتار ناامیدکننده و مغرضانه در پیش گرفته خود را اصلاح کند.