به گزارش ایرنا، سردار علی ملک شاهکوهی شامگاه چهارشنبه در گفت وگویی اظهارداشت: صدام در خاطرات خود میگوید در طراحی سناریوهای عملیاتی حمله به ایران با کمک اسرائیل و آمریکا هیچ نقصی وجود نداشت اما یک جا اشتباه کردیم و آن هم نقش امام خمینی(ه) و مردم را در طرحهای خود نیاوردیم و همین ۲ عامل مهم باعث شکست ما شد.
وی افزود: دشمنان در راس آن آمریکا باور نمیکردند که انقلاب اسلامی به پیروزی برسد و بعد از آن سناریوهای مختلفی را برای ضربه کردن به انقلاب در پیش گرفتند که از جمله آن جنگهای داخلی بود که در آن زمان موفق نشدند و بعد هم ارتش عراق را مسلح کردند تا به ایران حمله کند.
فرمانده سپاه نینوا گلستان یکی از اصلیترین اهداف عراق در حمله به ایران را ساقط کردن جمهوری اسلامی دانست و بیان کرد: رژیم بعثی عراق در ادامه به دنبال رسیدن به مرکزیت سیاسی ایران یعنی تهران، تجزیه کشور از جمله استان خوزستان و پذیرفتن قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر با تاکید بر جدا شدن الوند رود از ایران بود که در نهایت با رهبری امام خمینی(ره) و ایثار و جانفشانی رزمندگان اسلامی به هیچ کدام از اهداف خود دست نیافتند.
سردار ملک شاهکوهی ادامه داد: همچنین استکبار جهانی به دنبال تنبیه ایران بود که جرات کرد با ایستادگی در مقابل امپراتوری غرب و شرق، انقلاب اسلامی را به پیروزی برساند، لذا تهاجم سنگینی را به سرکردگی عراق علیه کشور ما تدارک دید و امام خمینی(ره) هم با دور اندیشی که داشت رزمندگان را تشویق به حضور در جبهههای جنگ کرد که نتیجه آن پیروزی دفاع مقدس بود تا دیگر هیچ کشوری جرات حمله به ایران را نداشته باشد.
وی افزود: بنی صدر در زمان رییس جمهوری خود اعتقادی به نیروهای مردمی و سپاه نداشت اما پس از فرار وی، انسجام بین ارتش و سپاه با رهبری امام خمینی(ره) به اوج خود رسید که نتیجه آن دستیابی به پیروزی متعدد بود.
ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی (آجا) در گلستان هم در این نشست پیوستن ارتش به انقلاب را یکی از دلایل پیروزی انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: بعد از این پیروزی انقلاب، غرب و شرق منافع خود را در خطر دیدند لذا درگیری گروهکها و معاندان را در ۶ استان کشور به همراه کودتاههای مختلف شکل دادند اما موفق به ساقط کردن انقلاب اسلامی نشدند در نتیجه تصمیم گرفتند فردی را پیدا کنند تا به جمهوری اسلامی حمله کند و این فرد کسی جز صدام نبود.
امیر سرتیپ سهراب اصغرزاده افزود: صدام ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ یک حمله سرتاسری را به صورت زمینی، هوایی و دریایی به سمت ایران اسلامی آغاز کرد به طوری که در روز اول ۱۵۰ فروند هواپیما به سمت تمام پایگاههای کشور حمله کردند که ارتش عکس العمل نشان داد و با وجود مشکلات زیاد هواپیماهای ایرانی هم پایگاههای عراقی را مورد حمله قرار دادند و نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی هم توانستند پایگاههای عراق را از بین ببرند و تا آخر جنگ نگذاشتند پای عراقیها به سمت دریا باز شود.
وی ادامه داد: در سال اول جنگ یک عده میان نیروهای مسلح فاصله انداخته بودند و نمیگذاشتند انسجام شکل گیرد اما با روی کارآمدن امیر صیاد شیرازی به عنوان فرمانده وقت ارتش شاهد اتحاد میان سپاه و ارتش و تبدیل کردن آنها به یک لشکر واحد بودیم.
ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی (آجا) در گلستان افزود: قرارگاه مشترکی با حضور نیروهای سپاهی و ارتشی در جبهههای جنگ شکل گرفت و بعد از آن رزمندگان اسلام به پیروزیهای بزرگی در عملیاتهای مختلف مانند فتح مبین دست یافتند و نقش امام خمینی(ره) در این انسجام بسیار مهم بود.
اصغرزاده اظهارداشت: دوران دفاع مقدس یک دانشگاه بزرگ برای ارائه درس استقامت، شجاعت، پایداری و سازندگی به آحاد مردم بود و آسایش و آرامش امروز ایران اسلامی را مرهون از جان گذشتگی شهدا و رزمندگان هستیم.