به گزارش ایرنا، جیکوب ریس موگ، وزیر بازرگانی و انرژی انگلیس روز پنجشنبه گفت که تقویت امنیت انرژی این کشور با توجه به «تهاجم غیرقانونی پوتین به اوکراین و سلاحسازی او از انرژی یک اولویت مطلق» بشمار میرود.
وی افزود که انگلیس در راستای تبدیل شدن به صادر کننده انرژی تا سال ۲۰۴۰ باید «همه راههایی را که از طریق تولید انرژی خورشیدی، بادی، نفت و گاز در اختیار دارد، بررسی کند. بنابراین درست است که ما وقفه در استخراج گاز شیل به روش فراکینگ را برداشتیم تا منابع بالقوه کشور را دریابیم. »
این سیاستمدار انگلیسی مدعی است که جریان گاز تا شش ماه دیگر وارد لولهها میشود، اما کارشناسان معتقدند که عملیات استخراج گاز شیل به روش فراکینگ یک دهه طول میکشد و این مساله در افزایش امنیت انرژی یا کاهش قبوض سهم زیادی ایفا نمیکند.
کواسی کوارتنگ وزیر سابق بازرگانی انگلیس که در دولت جدید سکان وزارت دارایی را برعهده گرفته است نیز فوریه گذشته گفته بود که تولید گاز اضافی در این کشور بر قیمت گاز که در سطح بینالمللی تعیین میشود، تأثیری نخواهد داشت.
گاز و نفت شیل مدتهاست که به عنوان یک منبع جدید انرژی در کشورهای مختلف جهان از جمله انگلیس مورد توجه قرار گرفته است اما استخراج آن ها به شیوه شکست هیدرولیکی یا فراکینگ تاکنون بحث های زیست محیطی زیادی را برانگیخته است.
اما به گفته متخصصان انگلیسی با توجه به موفقیت های آمریکا در زمینهٔ نفت و گاز شیل، انگلیس به دنبال ورود به این حوزه به رغم مخاطرات زیست محیطی آن است. بر اساس گزارشهای منتشره، میزان کنونی تولید نفت شیل در جهان حدود پنج میلیون بشکه است که کمتر از ۶ درصد از عرضه جهانی نفت خام را به خود اختصاص داده است.
برآوردهای صورت گرفته نشان میدهد؛ حجم قابل توجهی از ذخایر گاز شیل در انگلیس وجود دارد و دولت این کشور نیز تمایل خود را به استخراج این منابع به عنوان یک 'اولویت ملی' نشان داده است تا بتواند به گونهای کاهش ذخایر نفت و گاز که در مناطق شمالی این کشور وجود دارد را جبران کند اما مخالفت قدرت های محلی و گروههای مدنی زیست محیطی تاکنون مانع از شروع عملیات استخراج این ذخایر به شیوه فراکینگ شده بود.
سازمان نفت و گاز انگلیس (او جی ای) پیشتر بهرغم وجود برخی نگرانیهای زیستمحیطی، برای تسریع در بهرهبرداری از ذخایر گاز شیل و نفت شیل این کشور، دهها مجوز جدید اکتشافی را صادر کرده بود. شرکتهای 'اینئوس سوئیس' ، 'کوادریلا' و ' ایگاز' انگلیس و شرکت 'گاز دو فرانس' فرانسه از جمله شرکت هایی هستند که این مجوزها را دریافت کردهاند.
برای استخراج گاز شیل باید آب، سنگ و مواد شیمیایی را با فشار بالا به داخل زمین تزریق کرد تا با شکسته شدن صخرهها، گاز به دام افتاده در میان آن ها آزاد شود. مخالفان فراکینگ معتقدند که این شیوه سبب آلودگی گسترده منابع آبی زیرزمینی خواهد شد.