تهران- ایرنا- رئیس فدراسیون کشتی درباره کناره‌گیری "محمد بنا" از هدایت تیم ملی کشتی فرنگی گفت: بنا قبل از مسابقات جهانی گفته بود با کسب هر نتیجه‌ای، دیگر نمی‌ماند.

به گزارش ایرنا، علیرضا دبیر پیش از ظهر امروز در یک برنامه تلویزیونی درباره نتایج ضعیف کشتی فرنگی نسبت به کشتی آزاد در رقابت‌های جهانی صربستان، اظهار داشت: کشتی فرنگی برای اروپایی ‌است و اگر حمایت این کشورها نبود تا الان کشتی فرنگی جمع شده بود. تاکیدی که به سوریان و بنا داشته‌ام این بود که برای موفقیت باید کشتی فرنگی را بومی کنیم. تعداد ثبت‌نامی‌های باشگاهی کشتی آزاد چند برابر کشتی فرنگی است.

برای موفقیت کشتی فرنگی باید آن را بومی کنیم

دبیر افزود: ریشه کشتی آزاد چند هزار ساله است اما کشتی فرنگی از دهه ۷۰ میلادی وارد مسابقات شده و باید آن را بومی کنیم. خوزستان، مازندران و فارس سه استانی هستند که در کشتی فرنگی ظرفیت دارند و اگر می‌خواهیم مثل کشتی آزاد باشد باید آن را بومی کنیم. محمد بنا با آورده‌های شخصی یک تیم را ۷، ۸ سال بالا آورد. برای تداوم موفقیت فرنگی باید باید کمیت را بالا ببریم، تفاوت چرخه انتخابی فرنگی و آزاد هم به گفته محمد بنا به همین خاطر  متفاوت است و کمیت آزاد با فرنگی فرق دارد.

رئیس فدراسیون کشتی در ادامه با اشاره به مشکل در رده‌‎های پایه، اظهار داشت: در رده‌های پایه در باشگاه ها مشکل داریم، در ۲۹ استان دوره مربیگری برگزار کردم تا فن زیرگیری را به کشتی ایران برگردانیم، تنها رئیس فدراسیونی در ایران هستم که با تمام مربیان ایران روبه‌رو شده‌ام.

وی در ادامه با اشاره به موفقیت‌های کشتی فرنگی در سال‌های گذشته، خاطرنشان کرد: کشتی فرنگی در المپیک یک طلا و یک برنز گرفت و گفته شد موفق بوده است اما اگر بدنسازی درست در المپیک قبلی داشتیم می‌توانستیم سه طلا در فرنگی بگیریم. تیمی که تحویل محمد بنا و فدراسیون ما شد، یازدهم دنیا بود با یک مدال برنز که اما و اگرهای زیادی پشت آن بود. این تیم با اختلاف چند امتیاز در جهانی نروژ دوم شد.

دبیر با اشاره به نتایج کشتی فرنگی در جهانی صربستان، تصریح کرد : امسال بد آوردیم و نتایجی که باید می گرفتیم را نتوانستیم کسب کنیم و تیم دو نقره و یک برنز گرفت. محمدرضا گرایی اشتباه محض کرد، به او گفتم چرا می‌خواستی ۸ بر صفر کشتی را ببری در حالی که سال گذشته ۵ بر ۴، ۶ بر ۵ پیروز شده بودی که به من گفت اشتباه کردم.

رنگرز را در صربستان انتخاب کردیم

رئیس فدراسیون کشتی در ادامه درباره اینکه محمد بنا قبل از رفتن به مسابقات جهانی اتاقش را در خانه کشتی خالی کرده بود و نشان می‌داد که پس از مسابقات صربستان دیگر در تیم ملی ادامه نمی‌دهد، گفت:محمد بنا از قبل نمی‌خواست بیاید، علی محمدی مدیر تیم‌های کشتی فرنگی و حمید سوریان و خودم خیلی فشار آوردیم که تا مسابقات جهانی را هر طور شده حضور داشته باشد. بنا خسته شده بود و رفتن او ربطی به چرخه نداشت، واقعا خسته بود.

وی افزود: بنا در صربستان به حمید سوریان گفته بود که اتاقم را در خانه کشتی خالی کرده‌ام. من زنگ زدم تهران و به بچه‌ها گفتم که چک کنید، گفتند بله محمد بنا اتاقش را خالی کرده و چه تیم اول می‌شد و چه هر نتیجه‌ای می گرفت، بنا می‌رفت.

دبیر با اشاره به اینکه بحث برای انتخاب جانشین بنا از همان مسابقات صربستان آغاز شده است، افزود: با صحبت‌های بنا برای رفتن قانع شدیم و همان جا بحث برای انتخاب سرمربی جدید آغاز شد و نظر مربیان و کارشناسان را گرفتیم و به این جمع‌بندی رسیدیم که حسن رنگرز انتخاب شود. باید سریع انتخاب می‌کردیم چون یک ماه دیگر رقابت‌های امیدهای جهان در اسپانیا است و از قبل اعلام کرده بودم که سرمربی بزرگسالان، هدایت تیم امید را هم باید برعهده داشته باشد.۱۴و ۱۵ آبان هم جام جهانی کشتی فرنگی را در آذربایجان داریم.

غیبت روس‌ها به ضررمان شد

دبیر در واکنش به اینکه نتیجه کسب شده در صربستان جزو بهترین‌ها نبوده است، گفت: نتیجه تیمی کشتی آزاد در جهانی صربستان بهترین نتیجه ما نبود اما جزو بهترین‌ها بوده است و در ۹ وزن ۷ مدال گرفته‌ایم. امیر محمد یزدانی صدرصد طلا می‌گرفت، کشتی گیر ژاپنی هم اعتراف کرد که امیر محمد تنها می‌توانست او را شکست دهد.

وی افزود: قبل از حضور ما، تیم ایران در پنج دوره جهانی فقط دو طلا گرفته بود اما در سه دوره جهانی که ما هستیم ۷ یا ۸ طلا گرفته ایم که ۲ طلای آن در صربستان بود. کشتی فرنگی را یازدهم و کشتی آزاد را پنجم دنیا به ما تحویل دادند، در جهانی ۲۰۱۸ تنها حسن یزدانی برنز گرفت، کجا بودیم و الان کجا هستیم.

رئیس فدراسیون کشتی در پاسخ به این سوال غیبت روسیه چقدر به نایب قهرمانی ما کمک کرد، تاکید کرد:  اتفاقا اگر روس‌ها بودند به نفع ما بود. روسیه در ۹۷ و ۷۴ طلا می‌گرفت، محمدیان بیماری گرفت، یونس امامی با روسیه و آمریکا می‌گرفت، دیگر در کدام وزن می توانستند ما را بگیرند اما اگر بودند دو طلای آمریکا را روسیه می‌توانست بگیرد.

دبیر افزود: اگر روس می‌آمدند امتیازها خورد می‌شد. باید ۵ طلا می‌گرفتیم، در کشتی یونس امامی مقابل حریف آمریکایی به داوری باختیم. کمیته داوران گفتم چرا به حریف آمریکایی که زیر فشار امامی بود و کشتی گیر ما داشت حمله می‌کرد، اخطار نداید، گفت آمریکا است!

رئیس فدراسیون کشتی خاطرنشان کرد: روس‌ها از ما راحت‌تر آمریکایی‌ها را شکست می‌دهند؛ چون کشتی بلدتر از ما هستند. نمی‌گویم اگر روسیه بود ما اول می‌شدیم، ما از روس و آمریکا عقب هستیم و ۲۰۲۴ به آنها می‌رسیم و باید کار کنیم.آمریکا اما با حضور روسیه نمی‌توانست این تعداد طلا بگیرد. با کشتی‌گیر آمریکایی باید زیر بگیریم، با زیر کتف زدن نمی‌شود امتیاز گرفت.

وی در ادامه با بیان اینکه در مجموع کارنامه کشتی در سه گذشته در رقابت‌های المپیک و جهانی قابل قبول بوده است، گفت: ۱۸ مدال در سه سال گذشته گرفته‌ایم که اگر در تاریخ اینطور مدال می‌گرفتیم، جلوتر از روسیه و آمریکا بودیم.     

بنا از برخی کمک‌هایش ضربه خورد

دبیر درباره معیارهای انتخاب مربیان در تیم‌های ملی کشتی گفت: یک سرمربی حقش است که همکارانش را انتخاب کند. در فرنگی برخی مربیان با بنا همدل نبودند و در جهانی چوبش را خورد. سرمربی کادری را انتخاب می‌کند که با او هماهنگ باشد. می‌گویند پژمان را با رفیق بازی آوردم اما الان دو سال است که نتیجه‌اش را می‌بینید. 

وی با بیان اینکه در انتخاب مربیان دست سرمربی را باز گذاشته است، افزود: فقط در یک مورد که درستکار به کمیل قاسمی پیشنهاد داد اما او قبول نکرد یک نفر را پیشنهاد دادم و گفتم بررسی کنید.به حسن رنگرز هم گفتم که مازندرانی‌بازی در نیاور و  سلامت اخلاق مربی برای تو مهم باشد.

زمانی بود حسن یزدانی را مردم نمی‌شناختند

رئیس فدراسیون کشتی با اشاره به اینکه او به دنبال احیای کشتی است، گفت: کشتی خیلی در ایران بزرگ است و ورزش ملی و مذهبی ماست. مثل تکواندو در کره یا جودو در ژاپن یا بسکتبال در آمریکا و ما به دنبال احیای کشتی هستیم.

دبیر خاطرنشان کرد: زمان ما در دهه ۷۰، یک میلیون کشتی‌گیر داشتیم اما وقتی به فدراسیون آمدم سی هزار کشتی گیر با کارت ملی ثبت شده داشتیم. سال ۲۰۱۹ که به مسابقات جهانی قزاقستان می‌رفتیم خیلی‌ها حسن یزدانی را نمی‌شناختند و من از این مسئله خیلی غصه‌ام گرفت. قهرمان المپیک ما بود اما امروز می‌بینید که چه استقبالی می‌شود. الان ۳۰۰ هزار کشتی گیر ثبت شده با کارت ملی کشتی داریم که باید این عدد به ۸۰۰ هزار نفر برسد. کمیت بالا برود تا کیفیت بالاتر برود و تعداد باشگاه ها زیاد شود.

جور وزارت ورزش را در ساخت و ساز من می‌کشم

وی در ادامه درباره ساخت و سازهای صورت گرفته در کمپ تیم‎های ملی کشتی، اظهار داشت: من مسئول ساخت و ساز نیستم و وزارت ورزش باید بسازد. شرکت توسعه و تجهیز باید این کار را انجام دهد اما این شرکت گرفتار بدهی و ... است و نمی‌تواند انجام بدهد و من هم نمی‌توانم منتظر بمانم که آنها بیایند درست کنند. الان هم به دنبال احیای سالن کشتی هفت تیر هستیم که قلب کشتی ایران است.

 دبیر درباره صحبت‌های یکی از معاونان وزارت ورزش درباره لاکچری بودن امکانات کمپ کشتی،اظهار داشت: کشتی گیر نهایت دو ساعت تمرین می‌کند اما ۲۲ ساعت دیگر که در کمپ و اردو هست باید یک فضای خوب برای او فراهم باشد تا دو ساعتی که تمرین می‌کند با انگیزه باشد. به همین خاطر در کنار تمرین، وسایل تفریحی مانند استخر، میز بیلیارد و ...در کنار تغذیه خوب فراهم کرده‌ایم.

وی افزود: امکاناتی که در کشتی ایران است، نه تنها در کشتی دنیا، بلکه در بین برخی رشته‌های ورزشی دنیا شاید اینطور امکاناتی نباشد و بچه‌‎های ما بهانه ای دیگر در این باره ندارند.

آمریکایی‌ها به همه ویزا بدهند به جام‌جهانی می‌رویم

رئیس فدراسیون کشتی در ادامه درباره حضور تیم ایران در مسابقات جام‌جهانی کشتی آزاد در آمریکا که آذرماه برگزار می‌شود، گفت: سرپرست مسابقات که دعوت‌نامه را به من داد، سه شرط گذاشتم. هر سفارتی که باید ویزا بگیریم، پشت در نمی‌ایستیم، باید به عنوان مهمان برخورد شود. دوم گفتم اگر به یک نفر ویزا ندهند، تیم شرکت نمی‌کند. خواستند سقف مشخص کنند گفتم که نباید سقف تعیین کنید.

وی با بیان اینکه به رنگرز هم گفتم که برای مسابقات جام‌جهانی کشتی فرنگی در آذربایجان هم اولویت تو المپیک باشد، افزود: المپیک اولویت اول است و بعد کسب سهمیه در مسابقات جهانی مجارستان در سال آینده در اولویت ماست.بازی‌های آسیایی مهم نیست و فقط برای وزارت ورزش اهمیت دارد.

گفتند چه تضمینی هست انتخاب شوید دوباره استعفا ندهید

دبیر درباره اینکه چرا در کسب کرسی بین‌المللی کشتی ناموفق بودید، گفت: ای کاش کرسی بین‌المللی را از دست نمی‌دادیم، این به ما کمک می‌کرد که مثل سال آینده نگذاریم بازی‌های آسیایی و جهانی همزمان شود.

وی افزود: در همین انتخابات امسال هئیت رئیسه، تا شب قبل رای با من بود اما آنها گفتند که چه تضمیمی هست اگر شما انتخاب شدید، مثل دوره قبل انصراف ندهید.

وی در پایان درباره تعریف مربی روس از پژمان درستکار گفت: حتی به فدراسیون های قبلی گفتم از درستکار استفاده کنید، من ۳۰ سال از نزدیک قابلیت‎های او را دیده‌ام و بدانید که سر کشتی با هیچ کسی تعارف ندارم.