مشهد- ایرنا- همزمان با ایام دهه پایانی ماه صفر، آیین گردهمایی ۵۴۰ نفر از علما، روحانیون و شخصیت‌های فرهنگی اهل سنت کشور با شعار احیای سنت نبوی، عمل به سیره رضوی در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد.

به گزارش ایرنا، معاون بین‌الملل بعثه مقام معظم رهبری و رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی روز شنبه در این گردهمایی گفت: توجه به احیاء نام و سنت پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع)، با هدف تبیین خط اصلی حرکت اسلام و بازگشت به اسلام اصیل بخشی از اقدامات فرهنگی امام رضا(ع) است.

حجت‌الاسلام علی خیاط، افزود: ائمه اطهار(ع) و از جمله امام رضا(ع) همواره تلاش فراوانی داشتند تا سنت پیامبر(ص) نقل و اجرا شود و مردم از آن تبعیت کنند.

وی اظهار داشت: مسائل اخلاقی یکی از حوزه‌های مورد توجه امام رضا(ع) در احیاء سنت پیامبر اسلام(ص) بوده و یکی از مسائل مهمی که یک جامعه برای تعالی خود به آن نیاز دارد حوزه اخلاق است.

معاون بین‌الملل بعثه مقام معظم رهبری گفت: امام رضا(ع) نه تنها سیره پیامبر(ص) را نقل می کردند بلکه خود عامل به سیره نبوی بودند، در واقع سیره امام رضا(ع) همان سیره پیامبر(ص) بود و همواره به مردم توصیه می‌کردند به سیره ایشان عمل کنند و در زندگی خود به کار گیرند.

امام جمعه اهل سنت شهرستان بوشهر هم گفت: امام رضا(ع) احیاگر دین نبوی و ترویج اخلاق کریمانه است.

شیخ اسماعیل بازدار، با بیان اینکه همه قلب‌ها شیفته امام رضا(ع) است افزود: آن حضرت احیاگر سنت رسول گرامی اسلام(ص) است. هدف از بعثت پیامبر(ص) مکارم اخلاق بود و امام رضا(ع) احیاگر دین نبوی و ترویج اخلاق کریمانه و الگوی برتر برای همه مسلمانان در اخلاق، عبادت، شجاعت، تدبر، بخشش و سخاوت است و از همین رو همه دل‌ها مشتاق ایشان است.

وی ادامه داد: علمای بزرگ اهل سنت در کتاب های خود امام رضا(ع) را به امام السید می‌شناسند و ایشان را شایسته صداقت و حکمرانی بر مسلمانان می‌دانند.

این عالم اهل سنت با بیان اینکه محبت به اهل بیت(ع) نماد و منبع وحدت و همدلی است، گفت: محبت به ائمه اطهار(ع) قلب‎ها را به هم نزدیک و راه سعادت را برای انسان هموار می‌کند. تمسک به اهل بیت (ع) موجب هدایت و رستگاری انسان می‌شود.

بازدار افزود: دشمنان همواره تلاش دارند بین شیعه و سنی تفرقه بیندازند، اما محبت به اهل بیت(ع) و الگوبرداری از عترت پاک رسول الله(ص)در میان فرق اسلامی شیعه و سنی نهادینه شده است و هیچ کس نمی تواند این دو را از هم جدا کند.

امام جمعه اهل سنت یکی از بخش های تربت جام نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم گفت: قرآن و عترت، مورد وصیت پیامبر(ص) هستند. و این دو توأم با هم هستند، تمسک به عترت(ع) موجب هدایت و رستگاری و سبب منحرف نشدن از راه حق و نلغزیدن همیشگی است و راه نجات، در تمسک به ایشان و پیروی از اوامر ایشان است.

مولوی عبدالرحیم نامدار ادامه داد: همه ما اهل ایران هستیم و راه، پرچم، آرمان و کیشمان یکی است، ما اهل شیعه و سنی باید پرده‌های تعصب را از چشم‌ها کنار بزنیم.

ائمه جمعه اهل سنت هرمزگان نیز از دیگر سخنرانان این مراسم گفت: اسلام به زنان ایرانی هویت داده است و امروز عده‌ای سعی دارند عزت و احترام زن را زیر سوال ببرند و در صدد هستند کرامتی که نظام جمهوری اسلامی به ما ارزانی داشته را از ما بگیرند.

شیخ مسعود راهبر افزود: ما در هشت سال دفاع مقدس و جنگ تحمیلی نابرابر عراق، ده‌ها هزار شهید دادیم تا یک وجب از خاک کشورمان به تاراج دشمنان نرود. امروز محبت اهل بیت(ع) در تار و پود قلوب تک تک اهل سنت ریشه دوانده است و اهل سنت و شیعیان ید واحده هستند و همواره از نظام جمهوری اسلامی ایران دفاع می‌کنند.

رییس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در خصوص این گردهمایی به خبرنگار ایرنا گفت: امروز مانند سال‌های گذشته در این ایام، میزبان تعدادی از علما و فرهیختگان فرهنگی اهل سنت از جمله از استان‌های گلستان، سیستان و بلوچستان، خراسان‌های رضوی، شمالی و جنوبی، بوشهر، هرمزگان، فارس بودیم.

عبدالحمید طالبی افزود: در این مراسم جمعی از علما، ائمه جماعات و فرهیختگان اهل سنت با موضوعات احیای سنت نبوی و عمل به سیره رضوی به ایراد سخن پرداختند.