به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمود حسینیپور روز یکشنبه در آیین اولین سالگرد ارتحال ملکوتی علامه حسنزاده آملی در روستای ایرا شهرستان آمل افزود: مازندران مفتخر است که اولین منطقه در ایران اسلامی باشد که دولت علویان را تشکیل دهد و بعد از صدها سال با درایت امام راحل این نظام اسلامی به درخت تنومند و کشور بزرگ شیعه تبدیل شده است.
وی خاطر نشان کرد: اکنون ایران اسلامی برای بسیاری از کشورهای جهان الگو شده است و بسیاری از مسلمانان در قالب گروه مقاومت در کشورهای مختلف از این نظام مقدس تبعیت می کنند.
استاندار مازندران ادامه داد: در کنار آنکه علامه حسن زاده آملی در دوران حیات خود ثمره درخشانی در ابعاد مختلف داشتند اکنون شاگردان ایشان هم در دوره های مخالف دینی و سیاسی به خوبی می درخشند.
حسینی پور اضافه کرد: آیت الله جوادی آملی هم از شخصیت های فرزانه و مجاهد استان مازندران هستند که شخصیت ایشان در مکتب اسلامی غیرقابل وصف است.
وی با بیان این که، باید ابعاد شخصیتی علامه حسن زاده آملی برای نسل جوان تبیین شود، گفت : اکنون کشور ما به اندیشه ناب علامه نیاز دارد و باید در کلاس های درسی از تفکرات ایشان محصلان بهره ببرند.
استاندار مازندران گفت: ایشان همواره خود را در رکاب ولایت فقیه می دانستند و بارها حمایت خود را از رهبر معظم انقلاب ابراز داشتند و نگاه علامه به انقلاب اسلامی و رهبری بسیار ارزنده و قابل تحسین است.
حسینی پور گفت: فتنه گران بدانند که روح علامه حسن زاده آملی حافظ این نظام مقدس است و دشمنان خارج نشین بدانند که مسیر جوانان این دیار روشن است و در برابر یاوگویی های استکبار جهانی ایستادگی خواهد کرد.
وی ادامه داد: همه ما پشتیبان ولایت فقیه هستیم و به طور حتم فتنه انگیزی های استکبار جهانی راهی پیش نخواهد برد و در نهایت آیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که سربلند باقی خواهد ماند.
همچنین امروز آیین رونمایی از تمبر یادبود حضرت علامه حسن حسن زاده طبری آملی با حضورحسینی پوراستاندار مازندران، معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر کشور و نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی در روستای ایرا شهرستان آمل برگزار شد.
به گزارش ایرنا، علامه حسن زاده آملی روز شنبه سوم مهرماه ۱۴۰۰ و در ۹۳ سالگی، پس از طی یک دوره سخت بیماری دیده از جهان فروبست و پیکر ایشان پس از اقامه نماز توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و تشییع باشکوه در شهر آمل، در روستای زادگاهش به خاک سپرده شد.
علامه حسن حسنزاده آملی، سال ۱۳۰۷، در روستا ایرا از توابع لاریجان در استان مازندران به دنیا آمد. او ادبیات عرب و دروس مقدماتی را در آمل آموخت، سپس برای ادامه تحصیلات عازم تهران شد و بعد از حدود ده سال عازم قم شد.
علامه شعرانی، حکیم مهدی الهی قمشهای و علامه طباطبایی، سه استاد برجسته ای بودند که مرحوم حسن زاده از آنها بهره گرفته است؛ به ویژه که در عرفان، ارتباط تنگاتنگ با استاد نقش جدی در شکل گیری شخصیت شاگرد دارد. حسنزاده از علامه شعرانی، اجازه اجتهاد و اجازه نقل حدیث دریافت کرد و با راهنمایی وی، در دروس فلسفه و عرفان و خارج فقه آیتالله سیدابوالحسن رفیعی قزوینی حضور یافت. آیتالله محمدتقی آملی، پدر برادران لاریجانی نیز یکی از استادان فقه و اصول آیتالله حسنزاده بوده است.
ایشان ۱۴ دوره شرح منظومه، ۴ دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه، و ۴ دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرده است؛ کتاب هایی که متون اصلی دروس فلسفی و متعلق به سبزواری، ابن سینا، ملاصدرا و .. است. او همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات، هیأت، وقت و قبله تدریس کرده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درسها است. وی آثار بسیاری در فلسفه، عرفان، ریاضی، نجوم، ادبیات فارسی و عربی دارد و برخی از مهمترین آثار فلسفی و عرفانی چون اسفار اربعه، اشارات، شفا و شرح فصوص الحکم را تصحیح کرده و بر آنها شرح و حاشیه نگاشته است.
علامه حسن زاده در عمر کمتر از ۱۰۰ سال، بیش از ۱۰۰ اثر از خود به جا گذاشته که در رشته های مختلف به تحریر درآمده اند. ۲۹ اثر فلسفی، ۲۰ کتاب عرفانی، ۶ اثر کلامی، ۲ اثر تفسیری و ۷ کتاب حدیثی، بخشی از این آثارند و علاوه بر این، ایشان ۲۵ اثر در زمینه ریاضی و ۱۰ اثر ادبی دارد. گستردگی آثار ایشان باعث شده مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، نرمافزار مجموعه آثار ایشان، شامل آثاری که مؤسسه بوستان کتاب چاپ کرده را نیز آماده و عرضه کند.
علامه حسن زاده آملی شنبه شب سوم مهر ماه سال گذشت در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری در بیمارستان امام رضا (ع) شهر آمل دیده از جهان فروبست. علت فوت علامه از سوی مسئولان درمانی عارضه قلبی ناشی از کهولت سن اعلام شد.