مشهد- ایرنا- همزمان با دهه پایانی صفر بیش از نیم میلیون زائر پیاده راهی حرم مطهر رضوی شدند که بخش قابل توجهی از آنان زائران اهل سنت خراسان رضوی و دیگر استان‌های کشور هستند که در این مسیر گام نهاده اند و همین سیر و سلوک، خود گواهی بر عمق محبت اهل بیت (ع) در میان پیروان مذاهب اسلامی است.

به گزارش ایرنا، همه ساله در آخرین روزهای ماه صفر، شمار زیادی از زائران از استانهای مختلف به سوی حرم مطهر رضوی روانه می شوند که از آن میان سهم استان های مجاور بیشتر است چنانکه استانداری خراسان شمالی اعلام کرده است که تنها از این استان ۱۵ هزار نفر در قالب ۱۰۰ هیات مذهبی برای سفر پیاده به سوی مشهد مقدس، ثبت نام کرده اند.

در استان خراسان رضوی و شهرستانهای تلفیقی این استان، که نام حضرت رضا (ع) را بر تارک خود دارد، محبت به هشتمین خورشید آسمان ولایت و امامت، در قالب عزیمت کاروانهای پیاده زیارت بسیار ملموس تر و چشمگیرتر است.

سرپرست فرمانداری شهرستان مرزی صالح آباد خراسان رضوی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: چهار کاروان زائران پیاده با بیش از ۴۵۰ نفر از شهروندان اهل تسنن و تشیع شهرستان با پای پیاده به مناسبت سالروز شهادت امام رضا(ع) در مسیر ۱۸۰ کیلومتری صالح آباد به مشهد سفر کرده اند.

محمد علیمردانی، شمار زائران اهل سنت در چهار کاروان یاد شده را دست کم ۸۰ نفر عنوان کرد و گفت: در هر شهر و روستا، برادران اهل سنت در کنار شیعیان و با کاروان محلی همان منطقه عازم مشهد شده اند.

اهل سنت پیشتاز زائران رضوی در سرخس

اما در شهرستان مرزی سرخس، حرکت کاروان های پیاده شکل و شیوه ای خاص دارد، سرپرست فرمانداری سرخس در این خصوص گفت: ۹ هزار و ۷۰۰ زائر ثبت نام شده در قالب ۵۴ کاروان زائران پیاده از شهرها و روستاهای این شهرستان به سمت مشهد حرکت کرده اند.

حسن نوری زاده افزود: نخستین کاروانی که از این شهرستان به عنوان پیشتاز عازم مشهد شد، کاروان اختصاصی زائران اهل سنت از بخش مرکزی سرخس بود و پس از آن به تناوب کاروانهای دیگر نیز سفر پیاده خود را در طول مسیر ۱۸۵ کیلومتری به مشهد شروع کردند.

وی ادامه داد: پیش بینی می کنیم شماری از اهالی در طول مسیر و بدون ثبت نام در سامانه زائران پیاده به جمع این اقشار بپیوندند و در نهایت می توان گفت جمعیتی حدود ۱۱ هزار نفر از محبان اهل بیت (ع) شامل اهل سنت و شیعه از این شهرستان ۱۰۰ هزار نفری به صورت پیاده به مشهد الرضا(ع) مشرف شوند.

براساس اعلام منابع فرمانداری تایباد، به دلیل خطرات تردد زائران پیاده در مسیر جاده های تایباد، این زائران با خودرو به فریمان و دیگر شهرستانها منتقل شده و پیاده روی خود را از نقاط نزدیک به مشهد انجام داده اند.

فرماندار شهرستان ۲۳۰ هزار نفری تربت جام نیز به ایرنا گفت: در مجموع ۵۴ کاروان با بیش از ۱۰ هزار نفر با پای پیاده از این شهرستان عازم زیارت امام رضا(ع) شده اند.

حسن جمشیدی با اشاره به تلفیقی و مرزی بودن این شهرستان بیان کرد: در میان کاروانهای زائران پیاده، شماری از شهروندان اهل سنت نیز به همراه سایر اهالی شرکت کرده اند، اما به عنوان نمونه در قالب کاروان مسجد امام صادق (ع)، ۴۰ نفر از برادران اهل سنت تربت جام نیز حضور دارند.

فرماندار تربت جام اضافه کرد: همچنین تعدادی کاروان پیاده از شهرستانهای باخرز و تایباد از این شهرستان عبور کردند که تمهیدات لازم برای اسکان کاروانها در تربت جام، نصر آباد و روستای کارینو فراهم و تدابیر مورد نیاز در حوزه ارائه خدمات بهداشتی، تامین امنیت و تردد روان کاروانها اندیشیده شده است.

جمشیدی خاطرنشان کرد: همچنین یک کاروان ویژه سواره با حضور ۴۰۰ نفر از برادران اهل سنت از بخش پایین جام و شهر سمیع آباد شهرستان تربت جام  به مشهد مقدس مشرف شده اند.

مولوی برزگر: نماز اهل سنت بدون ذکر اهل بیت(ع) اقامه نمی شود

امام جمعه شهر سمیع‌آباد بخش پایین‌جام تربت جام که مسوول کاروان اعزامی زائران پیاده رضوی از این شهرستان است، به خبرنگار ایرنا گفت: اهل سنت، اهل بیت پیامبر گرامی اسلام (ص) را قبول دارند و حضرت امام رضا(ع) در حقیقت ولی‌نعمت همه ما خراسانی‌ها هستند.

مولوی امان الله برزگر افزود: جایگاه اهل بیت پیامبر (ص) نزد ما به گونه ای است که نماز ما بدون ذکر اهل بیت (ع) و اولاد پیامبر خدا اقامه نمی شود.

وی گفت: ما وظیفه خود می دانیم در آستانه سالروز شهادت امام رضا (ع)، به پایبوس آن حضرت مشرف شده و به ساحت آن بزرگوار عرض ارادت و احترام داشته باشیم.

مولوی برزگر اظهار داشت: بسیاری از اهل سنت، که مشکل یا بیماری داشته اند با واسطه قرار دادن حضرت رضا(ع) نزد خدا، شفا گرفته اند زیرا خداوند به حرمت امام رضا (ع) گرفتاری مسلمانان را رفع می کند.

وی خاطرنشان کرد: روز جمعه، کاروان زیارتی اهل سنت با حدود ۴۰۰ زائر با خودرو راهی مشهد شد که زائران به تناوب به مشهدالرضا وارد شده اند.

عالم اهل سنت: محبت به ائمه اطهار قلب ها را به هم نزدیک می کند

به گزارش ایرنا، همزمان با ایام دهه پایانی ماه صفر، آیین گردهمایی ۵۴۰ نفر از علما، روحانیان و شخصیت‌های فرهنگی اهل سنت کشور با شعار احیای سنت نبوی، عمل به سیره رضوی در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، امام جمعه اهل سنت شهرستان بوشهر در این همایش گفت: امام رضا(ع) احیاگر دین نبوی و ترویج‌گر اخلاق کریمانه است.

شیخ اسماعیل بازدار، با بیان اینکه همه قلب‌ها شیفته امام رضا(ع) است، افزود: آن حضرت احیاگر سنت رسول گرامی اسلام(ص) است. هدف از بعثت پیامبر(ص) مکارم اخلاق بود و امام رضا(ع) احیاگر دین نبوی و ترویج کننده اخلاق کریمانه و الگوی برتر برای همه مسلمانان در حوزه اخلاق، عبادت، شجاعت، تدبر، بخشش و سخاوت است و از همین رو همه دل‌ها متوجه ایشان است.

وی ادامه داد: علمای بزرگ اهل سنت در کتاب های خود امام رضا(ع) را به امام السید می‌شناسند و ایشان را شایسته صداقت و حکمرانی بر مسلمانان می‌دانند.

این عالم اهل سنت با بیان اینکه محبت به اهل بیت(ع) نماد و منبع وحدت و همدلی است، گفت: محبت به ائمه اطهار(ع) قلب‎ها را به هم نزدیک و راه سعادت را برای انسان هموار می‌کند. تمسک به اهل بیت (ع) موجب هدایت و رستگاری انسان می‌شود.

بازدار افزود: دشمنان همواره تلاش دارند بین شیعه و سنی تفرقه بیندازند، اما محبت به اهل بیت(ع) و الگوبرداری از عترت پاک رسول الله(ص)در میان فرَق اسلامی شیعه و سنی نهادینه شده است و هیچکس نمی تواند این ۲ را از هم جدا کند.

امام جمعه اهل سنت یکی از بخش های تربت جام نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم گفت: قرآن و عترت سفارش شده پیامبر(ص) هستند. این دو توأم با هم هستند، تمسک به عترت(ع) موجب هدایت و رستگاری و سبب منحرف نشدن از راه حق و نلغزیدن همیشگی است و راه نجات، در تمسک به آنان و پیروی از اوامر ایشان است.

مولوی عبدالرحیم نامدار ادامه داد: همه ما مسلمان ایرانی هستیم و راه، پرچم، آرمان و کیشمان یکی است، ما اهل شیعه و سنی باید پرده‌های تعصبات مذهبی را از پیش چشم‌های خود کنار بزنیم.