دریادار حبیب الله سیاری روز دوشنبه در چهل و یکمین یادواره سرلشگر شهید سیدموسی نامجو واولین یادواره ۷۱ شهید گیلانی نیروی دریایی راهبردی در رشت افزود : هم اینک پرچم مقدس جمهوری اسلامی در آبهای آزاد جهان نیز برافراشته شده که این امر نشان از علم، توان، قدرت و صنعت بالای فرزندان این مرزو بوم است.
وی تصریح کرد : در این راستا هیچ قدرتی اجازه فکر کردن به کوچکترین تعرض به آب و خاک این سرزمین را ندارد و متوجه قدرت و اقتدار این ملت و نظام شده است.
وی با اشاره به دوران دفاع مقدس و حماسه خرمشهر و آبادان افزود: یکی از مهمترین عملیاتهای نیروی دریایی، حماسه مقاومت ۳۴ روزه در خرمشهر بود که تمامی نقشههای راهبردی دشمن را برهم زد.
وی افزود: صدام با حمایت قدرتهای شرق و غرب تصمیم داشت طی یک روز خرمشهر، طی سه روز خوزستان و طی یک هفته تهران را فتح کند اما با رشادت تکاوران نیروی دریایی به همراه سپاه تازه تاسیس و نیروهای مردمی خرمشهرکه مقاومت بی نظیری از خود نشان دادند مفتضحانه به عقب رانده شد.
وی گفت: ارتش تا دندان مسلح رژیم بعثی مقاومت ۳۴ روزه این این نیروها و فرزندان ایران را می بیند و با همه توان سعی کردند در منطقه بماند اما تمامی نقشههای راه دشمنان از بین رفت و تمامی تدابیر آنان تغییر کرد که این امر، دستاورد بزرگی برای تکاوران نیروی دریایی بود.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی در ادامه به سایر دستاوردهای مهم نیروی دریایی در طول دفاع مقدس نیز اشاره و بیان کرد: تکاوران نیروی دریایی، دومین شکست را در آبادان بر دشمنان وارد کردند و در عملیات حصر آبادان، نیروی دریایی سهم بسزایی داشت که با انجام این عملیات و آزادسازی آبادان، ناکامیهای دشمن به اوج خود رسید.
عملیات مروارید دستاورد بزرگ نیروی دریایی
دریادار سیاری همچنین به عملیات مروارید اشاره و خاطرنشان کرد: نیروی دریایی در هفتم آذرماه سال ۵۹ توانست نیروی دریای عراق را نابود کند و یکی از سه محور عراق برای جنگ از کار افتاد که این دستاورد بزرگی در طول دفاع مقدس بود.
وی ادامه داد: همچنین هر سه بندر مهم عراق که صادرات نفت انجام میشد در محاصره نیروی دریایی قرار گرفت و تمامی راههای مواصلاتی عراق از بین رفت و ۲ سکوی نفتی آنان نیز معدوم شد که این امر ضربه شدیدی به اقتصاد رژیم بعثی وارد کرد و توانایی دشمن در عرصه های جنگی به شدت کاهش یافت.
وی عنوان کرد: این درحالی بود که قدرتهای شرق و غرب و کشورهای همسایه به کمک عراق شتافته بودند و با در اختیار قراردادن تسلیحات نظامی، نیرو و فرودگاه، به آنان در جنگ کمک کردند اما در دوران دفاع مقدس نیروی دریایی اجازه ورود هیچ یگان دریایی عراق را نداد و همه کشورهای منطقه متوجه قدرت بزرگ نیروی دریایی ایران شدند.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ادامه داد: عراق با کمک سایر کشورها قصد داشت تا کشتیهایی که وارد و یا از خلیج فارس خارج میشوند و کار صادرات و واردات ایران را انجام میدادند، مورد حمله قرار دهد اما حتی یک روز هم صادرات ایران قطع نشد و این در نتیجه تلاش همه نیروها با محوریت نیروی دریایی بود.
دریادار سیاری ادامه داد: طی دوران دفاع مقدس یک هزار و ۵۰۰ موشک از سوی دشمن به سمت کشتی های ایران پرتاب شد اما فقط ۲۰۰ موشک مورد اصابت قرار گرفت و سایر موشکها با هوشیاری دلاورمردان ما منهدم و یا به اهداف کاذب اصابت کرد و طی آن نیز فقط ۲۰ فروند کشتی آسیب کلی دید.
وی افزود: این توانمندی باعث شد که کشتی ها به کار خود ادامه دهند و هیچ خللی در تهیه مایحتاج عمومی در کشور وارد نشود و به فرموده رهبر معظم انقلاب، اقتصاد کشور سالم ماند و ما نیز به این امر افتخار می کنیم و این خود یکی از مهمترین دستاوردهای نیروی دریایی در طول هشت سال دفاع مقدس بود.
برقراری امنیت کشتیهای ایرانی در آبهای آزاد
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی در ادامه به برقراری امنیت کشتی های ایران در آبهای آزاد جهان نیز اشاره کرد و گفت: هم اینک امنیت کشتیهای ایرانی را در آبهای آزاد جهان نیز خود تامین میکنیم و تاکنون نیز ۱۵۰ عملیات اسکورت برای پنج هزار کشتی انجام شده است.
وی افزود: امروز پرچم مقدس جمهوری اسلامی در آبهای آزاد جهان نیز برافراشته شده که این امر نشان از علم، توان، قدرت و صنعت بالای فرزندان این کشور است.
در اولین یادواره ۷۱ شهید گیلانی نیروی دریایی راهبردی و چهل و یکمین یادواره شهید سیدموسی نامجو در رشت، علاوه بر دریادار سیاری، اسدالله عباسی استاندار گیلان، فرمانده سپاه قدس، فرماندهی انتظامی و نیرودریایی گیلان و سایر مسئولان این استان حضور داشتند.