به گزارش ایرنا سیداحمد آوایی روز دوشنبه در جریان بازدید از خانه تاریخی گلچین در بافت قدیم دزفول در جمع خبرنگاران با اشاره به تماس تلفنی خود با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: مسائل و مشکلات بافت قدیم دزفول با وزیر میراث فرهنگی مطرح شده و مقرر شد تا وی از بافت قدیم دزفول بازدید کند.
وی با بیان اینکه برای احیای بافت قدیم دزفول کمکهای قطره چکانی نمیتواند مفید باشد ادامه داد: هم افزایی استانداری، فرمانداری، شهرداری، میراث فرهنگی و دوستداران میراث برای احیای بافت قدیم دزفول ضروری است.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی به تنهایی قادر به احیای بافت نیست، اظهار داشت: متاسفانه در گذشته قدر میراث فرهنگی را ندانسته ایم.
وی با اشاره به ظرفیتهای فراوان گردشگری دزفول افزود: بخش عمده بافت قدیم این شهر در جریان جنگ و موشک باران و بخش دیگر با غفلتهای صورت گرفته تخریب شده است.
آوایی با تاکید بر لزوم جبران عقب افتادگیها در زمینه میراث فرهنگی بیان کرد: خوشبختانه از زمان تصدی رییس میراث فرهنگی اقدامات خوبی با دست خالی انجام شده است.
وی افزود: اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول همچنین اقدامات خوبی برای مرمت پل و پایه های آن و سبکسازی عرشه انجام دادن و در دستور کار دارد.
نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تبدیل خانه تاریخی گلچین پس از مرمت به دفتر شهر جهانی کپو گفت: اداره میراث فرهنگی دزفول ۹۵ درصد امور ثبت این شهر به عنوان شهر جهانی کپو را پیش برده و این موضوع تا حصول نتیجه پیگیری می شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول نیز در این باره گفت: ثبت جهانی دزفول به عنوان شهر جهانی کپو به آخرین گام نهایی نزدیک شده است و با همت مسوولان به ویژه نماینده دزفول این مهم محقق می شود.
عباس چراغ چشم افزود: در مدت ۱۰ ماه گذشته ۲ نشست با وزیر میراث فرهنگی ٰ صنایع دستی و گردشگری انجام شده و وی در جریان تمام اقدامات انجام شده در این رابطه قرار دارد ضمن اینکه برای احیای بافت قدیم دزفول نیز قول دادند.
وی ادامه داد: امیدواریم در سفر وزیر میراث فرهنگی به دزفول گشایشهایی با همگرایی نمایندن، فرماندار و شهردار دزفول برای رفع مشکلات بافت قدیم این شهر ایجاد شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: ۱۶ درصد از درآمدهای شهرداری منطقه ۲ دزفول باید برای احیا و مرمت بافت قدیم در نظر گرفته شود که امیدواریم با پیگیری نماینده دزفول این اعتبار را دریافت کنیم.
وی افزود: این آثار و بافت قدیم میراثی است که از پدران ما به ارث رسیده و باید در راستای حفظ آنها تلاش کنیم.
چراغ چشم بیان کرد: اگر اکیپ مرمت شهرداری و ادارات خدمات رسان یک ماه با اداره میراث فرهنگی همکاری داشته باشد دبیرخانه دزفول شهر جهانی کپو به زودی افتتاح خواهد شد.
بافت قدیم دزفول دارای ۲۴۰ هکتار وسعت است که تعداد زیادی خانه و مسجد تاریخی در این بافت وجود دارد که برخی در فهرست آثار ملی ثبت شدهاند.