به گزارش خبرنگار ایرنا، هفتمین اجلاسیه مجاهدان در غربت و همایش علمی «تضاد گفتمان مقاومت و نظام سلطه جهانی» دوم مهرماه در دانشگاه علم و صنعت به منظور ارائه مقالات و سخنرانیهای جمعی از مهمانان داخلی و خارجی آغاز و اختتامیه آن چهارم مهر ماه در سالن همایشهای دانشگاه دامغان برگزار شد.
فراخوان این اجلاسیه که به مدافعان حرم و جبهه مقاومت و رشادتهای مجاهدان در محور مقاومت اختصاص داشت در ۱۲ محور تعیین و مقالات این اجلاسیه بین المللی در ۲ قالب سخنرانی و مقاله ارایه شده بود.
شعار هفتمین دوره اجلاسیه بینالمللی مجاهدان در غربت «تضاد گفتمان مقاومت و سلطهجهانی» بود و و نمایشگاه «از غربت تا عظمت» در فاصله بین افتتاحیه تا اختتامیه اجلاسیه، در دانشگاه دامغان برپا بود.
حضور دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا و ۲ معاون رئیسجمهور به همراه سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان، فرمانده سپاه قائم و جمعی دیگر از مسوولان استانی و استقبال مردم دامغان بیانگر اهمیت برگزاری این اجلاسیه بود، همایش بزرگی که نام دامغان در استان سمنان را بیش از پیش در بین کشورهای منطقه و مقاومت پرآوازه کرده است.
احمد ریواده معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان پیشتر با یادآوری میزبانی شهرستان دامغان طی چهار سال همایش مجاهدان در غربت گفته بود: با توجه به استقبال مطلوب از این همایش، مقرر شد تا اجلاسیه بینالمللی مجاهدان در غربت با حمایتهای مردمی استمرار یابد.
سردار صفوی: روش حکمرانی نظام سلطه تسلط بر فضای مجازی و افکار عمومی است
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: روش حکمرانی نظام سلطه، استفاده از زور و نظامیگری و اقتدارگرایانه با امپریالیسم رسانهای و تسلط بر فضای مجازی و افکار عمومی است، در حالی که جبهه مقاومت، اقتدار مردم پایه، بسیج عمومی ملتها، مردم سالاری و و عدالت اجتماعی و اقتصادی را دنبال میکند.
سردار سرلشکر سیدیحیی رحیمصفوی بیان کرد: مدیریت نظام سلطه، آمرانه، سلطه جویانه، خودخواهانه منافع محور، شیطانی و علیه ملتهاست، در حالی که مدیریت گفتمان مقاومت به شیوه مشارکت خواهانه، خدمتگزارانه، مجاهدتگونه، هدایتگرانه، حاکم کردن مصالح ملت و بر پایه حق محوری و خدامحوری است.
وی افزود: نظام سلطه، مادیگرا، دنبال منافع حداکثری، نژادپرستانه و فرقه گرا و استثمارگر است و جبهه مقاومت به دنبال مدیریت دین و دنیا در خدمت بندگان، گسترش عدالت و معنویت و ایثار و جهاد است.
مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا اظهار داشت: نظام سلطه به دنبال نفی استقلال و هویت و ارزشهای دیگر ملتهاست، در حالی که هدف جبهه مقاومت، همگرایی ملتهای اسلامی برای تشکیل امت واحد، مستضعفان در مقابل مستکبران، راهبرد گفتمان بر مبنای قرآن و سنت پیامبر و راه و نجات بشریت برای رشد معنویت و استقلال است.
وی ادامه داد: روش نظام سلطه، سیطره بر منابع اقتصادی جهان، سلطه دلار، یکپارچه سازی اقتصادی و تحریم مخالفان است و جبهه مقاومت به دنبال همکاری و همافزایی، ایجاد بازار مشترک، اعتباربخشی به ارزهای ملی و حذف دلار است.
صفوی اضافه کرد: نظام سلطه به دنبال ایجاد اعتلاف شرورانه، تسلط بر مبادلات حقوقی، سیاسی و اقتصادی ملتها، راه اندازی جنگهای منطقهای و تحریم علیه مخالفان است و جبهه مقاومت، ایجاد جبهه متحد مسلمانان و مستضعفان علیه نظام سلطه بر مبنای منافع مشترک و دفع شرارت و تحریم دشمنان مشترک را دنبال میکند.
به گفته وی، در نظام سلطه تبدیل حکمرانان به خدایان زر و زور و تزویر و تسلط از بالا به پایین رقممیخورد در حالی که در جبهه مقاومت، تبدیل حکمرانان به بندگان خدا و خدمت به مردم و گسترش معنویت، صداقت و عدالت بیمنت رقم میخورد.
دستیار رهبر معظم انقلاب ابراز داشت: نظام سلطه، در زمینه فرهنگ و باورهای عمومی، به دامن زدن به تمایلات حیوانی، از بین بردن ارزشهای اخلاقی و سلطه پذیر کردن مردم میپردازد، اما جبهه مقاومت به دنبال احترام به ارزشها و کرامت انسانی و بالندگی و آزادی شهروندان است.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران با پیروزی در هشت سال دفاع مقدس و تقدیم ۵۰۰ هزار شهید، جانباز و آزاده، توانست بنیان شکلگیری و تقویت و گسترش جبهه مقاومت در غرب آسیا را رقم بزند.
صفوی بیان کرد: داعش، با هدف از بین بردن نیروهای انسانی سوریه و عراق، کنترل بیداری اسلامی و تخلیه انرژی جوانان مسلمان توسط نظام سلطه شکل گرفت و میلیونها آواره و مبلغ زیادی خسارت مالی برای این کشورها بر جای گذاشت.
وی خاطر نشان کرد: مجاهدان در غربت با فرماندهی حاج قاسم سلیمانی، داعش را شکست دادند و نقشههای غرب را نقش بر آب کردند.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه در طول تاریخ، ظلم و ستم آمریکا و انگلیس و صهیونیستها بر ملتها غیرقابل تصور است، گفت: راهبرد مقاومت در منطقه خاورمیانه در بین ملتهای اسلامی و مستضعف رو به رشد است و همافزایی مسلمانان و مستضعفان به شکست جبهه استکبار ختم میشود.
صفوی با تاکید بر اینکه آمریکاییها و هم پیمانانشان در ناتو رو به افول هستند، گفت: این حقیقت روز به روز عیانتر میشود و شکستهای بزرگی در انتظارشان است.
شعار هفتمین دوره اجلاسیه بینالمللی مجاهدان در غربت «تضاد گفتمان مقاومت و سلطهجهانی» بود و این اجلاسیه به مدافعان حرم و جبهه مقاومت و رشادتهای مجاهدان در محور مقاومت اختصاص داشت و نمایشگاه «از غربت تا عظمت» در فاصله بین افتتاحیه تا اختتامیه اجلاسیه، در دامغان برپا بود.
فراخوان این اجلاسیه که افتتاحیه آن دوم مهرماه در دانشگاه علم و صنعت با حضور میهمانی ملی و بینالمللی برگزار شده بود، در ۱۲ محور تعیین و مقالات این اجلاسیه بین المللی در دو قالب سخنرانی و مقاله ارایه شد.
بیش از ۲۴۰ میهمان خارجی از ۳۶ کشور دنیا و سفرای بیش از ۱۰ کشور اسلامی به همراه ۵۰۰ میهمان خارجی و داخلی از نخبگان، اندیشمندان و فرماندهان گروه های جهادی در این اجلاسیه حضور داشتند.
معاون رئیس جمهور: اجلاسیه مجاهدان در غربت تقویت گفتمان مقاومت است
معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اجلاسیه مجاهدان در غربت محفلی برای تقویت مقاومت و کمک به مستضعفان در برابر ظلم است.
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی ابراز داشت: اجلاسیه مجاهدان در غربت به تعامل گفتمان مقاومت و نظام سلطه میپردازد و وقتی به تعامل گفتمانی میپردازیم باید بدانیم برخاسته از کجاست.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه هیچ قدرتی توانایی مقابله با خدا را ندارد، بیان کرد: نظام سلطه به دنبال آفرینش قدرتهای جدید برای به بردگی کشاندن است و در طول تاریخ این مساله جاری بوده است.
وی افزود: در طول تاریخ جنگ آفرینان، خود را برتر میدانستند و گفتمان مقاومت به دنبال زندهکردن پیام توحید است.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به اینکه افرادی که به دنبال رستگاری نوع بشر هستند باید در مقابل هرگونه سلطهگری ایستادگی کنند، تصریح کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نه به دنبال سلطه است و نه اجازه میدهد کسی سلطه داشته باشد.
وی با بیان اینکه انسان آزاده اجازه نمیدهد کسی بر او مسلط شود، افزود: انسان برای رشد نیاز به استاد دارد و نباید هدایت در مسیر را با سلطهگری اشتباه گرفت.
وی با اشاره به اهمیت فضای مجازی در دوران کنونی، ابراز داشت: امروز مرز مبارزه در جهاد تبیین در حوزه رسانه و فضای مجازی است تا نیت بدخواهان برای کاربران محرز شود.
قاضیزاده هاشمی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال حرکت در مسیر کمال و سعادت است و هر کجا مستضعفی در جهان باشد، ایران در کنار مستضعف و مقابله با سلطهگری است.
وی یادآور شد: انسان مسلمان و انقلابی حاضر است جان خود را در راهخدا فدا کند و این پیام گفتمان مقاومت است.
وی خاطرنشان کرد: آینده از آن مستضعفان است و این وعده خداوند است، اگر مستضعفان جهان همراه هم باشند و در این مسیر از دسیسهها خسته نشوند و وحدت کلمه داشتهباشند، زمان سقوط سلطهگران جهان تسریع میشود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور: پیادهروی اربعین رزمایشی برای فتح قدس است
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به اهمیت رویداد اربعین در بین ملتهای مسلمان گفت: آیین پیادهروی اربعین رزمایشی بین ملتهای مسلمان برای فتح قدس شریف است.
سیدمحمد حسینی افزود: از ۸۰ کشور در روز اربعین جمع شده بودند که رزمایشی بین مسلمین برای فتح قدس شریف است.
وی با اشاره به اینکه تکریم مجاهدان در غربت یک آموزه دینی است، افزود: در راس مجاهدان در غربت امام خمینی(ره) بودند که از ترکیه و نجف دائم در حال مبارزه علیه رژیم طاغوت و ظلم بودند.
وی با اشاره به سوال برخی درباره دروسی را که امام خمینی(ره) در ابتدا آغاز کرده بودند، ابراز داشت: امام راحل روزی را می دیدند که حکومتی دینی باید استقرار یابد تا در برابر ظلم ایستادگی کند.
حسینی با بیان اینکه امروز کسانی از جبهه مقاومت که در ایران هستند احساس غربت نمی کنند و در ایران احساس وظیفه نسبت به این افراد وجود دارد، تاکید کرد: جمهوری اسلامی پس از انقلاب حامی ملت فلسطین بود و یکی از دلایلی تبعید برخی فقها و چهره های دینی در دوره شاهنشاهی دفاع از ملت فلسطین بود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور بیان کرد که رهبران حزب الله لبنان همیشه از دم مسیحایی امام راحل می گویند و آن را دلیل اخراج صهیونیسم از این کشور می دانند و انصارالله و حشد الشعبی نیز چنین دیدگاهی نسبت به ایران اسلامی دارند.
حسینی با اشاره به ترویج تظلم خواهی در سراسر جهان گفت: امروز در آمریکای لاتین یکی پس از دیگری کشورها به مقابله با آمریکا می پردازند و این منطق دیگر حیاط خلوت آمریکا نیست.
وی ابراز داشت: مقاومت حرکتی فراگیر است و روز به روز تقویت می شود و نظام سلطه تضعیف خواهد شد و این وعده الهی و امری محتوم است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به سالروز عملیات ثامن الائمه با رمز نصر من الله و فتح غریب، گفت: این عملیات آغازی بود بر پیروزی های بزرگ و این محقق نمی شد مگر در سایه وحدت و همبستگی بزرگ ارتش و بسیج و نیروهای مردمی.
حسینی با اشاره به همدلی کنونی در ایران اسلامی در دفاع از مقاومت خاطرنشان کرد: امروز قوای سه گانه در کنار هم هستند و دولت دولت مردمی است و دولتمردان از یادگاران دفاع مقدس هستند.
وی با اشاره به اینکه دولت روحیه جهادی برای خدمت دارد و در خدمت مجاهدان فی سبیل الله است، تاکید کرد: امروز بحث میدان و دیپلماسی نداریم و در عین مذاکره، در بخشهای نظامی فعال هستیم.
وی با اشاره به سخنرانی اخیر آیت الله سیدابراهیم رئیسی در مجمع عمومی سازمان ملل افزود: رئیس جمهور در سازمان ملل صحبت کرد و تصویر سردار سلیمانی را به نمایش گذاشت و اگر رسانه های دنیا می خواهند مطالب را وارونه جلوه دهند، این رویکرد رئیس دولت چنین اجازه ای نمی دهد و دسیسه ها را خنثی می کند.
وی با اشاره به اینکه جبهه مقاومت با نظام سلطه سازگار نیست زیرا نظام سلطه استوار بر دخالت و زورگویی است ولی مقاومت به ملتها توجه دارد، بیان کرد: طبق الگوهای اسلامی باید در برابر ظلم کنار هم باشیم.
رهبر مقاومت در عراق: سنگر رسانهای مقاومت، امروز مقدم بر عملیات نظامی است
یکی از رهبران مقاومت کشور عراق گفت: سنگر رسانهای و فکری مقاومت در شرایط کنونی مقدم بر سنگر و جنگ نظامی علیه دشمنان است.
سیدهاشم الحیدری افزود: امروز سخت ترین سنگر سنگر نظامی نیست بلکه سنگر رسانه ای، فکری و رسانه ای است که رهبر معظم انقلاب آن را جهاد تبیین نامیدند و آن را فریضه قطعی فوری گفتند.
وی تاکید کرد: همه باید در این سنگر حرکت کنیم زیرا دشمن از ضعف ما استفاده می کند، امروز سنگر ما سنگر بیان است و جوانان در سرزمینهای مسلمان نیازمند تبیین حق و حاکمیت اسلام هستند و همه شیعه و سنی باید به این مساله توجه داشته باشند.
از رهبران مقاومت کشور عراق با اشاره به اینکه امتحان دوره کنونی جبهه مقاومت آتش ابراهیم نیست بلکه جهاد تبیین است، ابراز داشت: زمان ما زمان غبت نیست زیرا انقلاب اسلامی رخ داد و پس از انقلاب ایران به رهبری امام راحل، دیگر غربتی در میان نیست.
وی تاکید کرد: حضرت امام خامنه ای در ۳۳ سال گذشته نگفتند «این عمار؟» زیرا آزادگانی چون سردار سلیمانی از فلسطین تا یمن و افغانستان و دیگر کشور یارانی هستند که مقاومت را یاری رسانند.
وی ادامه داد: حضرت امام راحل سال ۱۳۴۲ فقیهی تنها بودند و ملت و فقهایی نبودند ولی این مبارزه به نهضت و دولت و حاکمیت منجر شد و اکنون حاکمیت مقاومت با رهبری حضرت ولی عصر(عج) است.
وی یادآور شد: اکنون بهترین زمان از زمانهای تاریخ است زیرا امام راحل در وصیتنامه خود نوشتند امت ایران بهتر از امت پیامبر(ص) هستند.
الحیدری با اشاره به اینکه روزی داعشی ها به حرم حضرت زینب(س) نزدیک شدند و کشور سوریه در آستانه اشغال بود و همه سوریه را تمام شده می دانستند، تاکید کرد: فقط یک نفر در کره زمین گفتند ما اجاره نمی دهیم حرم حضرت زینب(س) تسخیر شود که ولی امر مسلمین حضرت امام خامنه ای بودند.
از رهبران مقاومت کشور عراق بیان کرد: زمانی که دیگر نقاط برخی شهرهای کشورهای اسلامی توسط غاصبان نزدیک سقوط بود، سردار سلیمانی آمد و در صف اول جهادی و استشهادی ایستاد که از ایران اسلامی بود.
با توجه به میزبانی مطلوب دامغان از هفتمین اجلاسیه مجاهدان در غربت در آستانه سالروز شهادت حضرت امام رضا (ع)، امید میرود هشتمین دوره این اجلاسیه نیز در این شهرستان برگزار شود.
شهرستان دامغان با نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۰ کیلومتری مرکز استان سمنان قرار گرفته است.
سمنان که دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
در حالی سالانه افزون بر ۱۵ میلیون زائر با عبور از شهرستانهای مختلف استان پهناور سمنان به زیارت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در مشهد مقدس میروند که دست کم یک شب در استان اقامت میکنند.