به گزارش ایرنا، رییس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه در گفت و گوی ویژه خبری صدا و سیما گفت: فقط صفحه اینستاگرام ایران اینترنشنال از زمان دستگیری مرحومه مهسا امینی در ۲۳ شهریور تا ساعت ۲۰ و ۲۰ دقیقه دوشنبه چهارم مهر، هر ۱۵ دقیقه یک پست، هر روز ۱۰۰ پست و درمجموع در ۱۰ روز، یک هزار و ۱۰۰ پست با هشتگ مهسا امینی و با رویکرد آموزش ترویج و بزرگنمایی خشونت و ترغیب به قانون شکنی منتشر کرده و تقریبا هیچ خبر دیگری غیر از این موضوع را منتشر نکرده است.
نویسنده کتاب مدیرت پوشش اخبار بحران در رسانه های حرفه ای گفت: رسانههای فارسی زبان بویژه شبکه تلویزیونی سعودی ایران اینترنشنال، به طور کامل به اتاق جنگ روانی و عملیات شناختی دشمنان تبدیل شدهاند و به نظر میرسد این رسانهها قبل از اینکه این اتفاق تلخ رخ بدهد، با سناریوی از پیش تهیهشده، آماده اقدام همهجانبه مغرضانه و دوگانه علیه ایران بودند.
این استاد دانشگاه بیان داشت: آنچه از سوی این رسانه در حال رُخ دادن است، عملیات رسانهای همهجانبه و با تمامی امکانات علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و پلیس کشورمان است به همین دلیل در اولین خبری که ایران اینترنشنال در ۱۴ سپتامبر از این موضوع منتشر کرد قبل از اعلام گزارش های بیمارستان و پزشک قانونی ، حکم خود را منتشر کرده است .
نویسنده کتاب راهنمای پوشش خبری با اشاره به ادعای رسانه های غربی مبنی بر بی طرفی گفت اگرچه هیچ رسانهای در دنیا بیطرف نیست، اما انتظار است رسانههای غربی با رعایت اصول ابتدایی القای بی طرفی، اینگونه با نادیده گرفتن وقایع مهم دنیا و تمرکز همه امکانات خود برای دروغ پراکنی و ترویج مردم به قانون شکنی و تهیج سلبریتی ها به همراهی در امور ایران ، بر سراعتبار باقیمانده خود قمار نکنند.
رییس دانشکده علوم اجتماعی ،ارتباطات و رسانه افزود: خبر دستگیری و درگذشت مهسا امینی مهم ، درخور تامل و بررسی و دارای ارزش های خبری برای پوشش خبری گسترده است اما اینکه رسانه های غربی تمام فعالیت های خبری و غیرخبری خودشان را تعطیل و فقط به این موضوع بپردازند ، غیرطبیعی و ناشی از عصبانیت ، امید کاذب به آینده ایران و شناخت غلط و ناکافی از مردم ایران است .
نصراللهی در رد ادعای بی طرفی و حق مردم به دانستن در رسانه ای غربی به چگونگی پوشش خبری درگذشت ملکه انگلیس اشاره کرد و گفت: بیبیسی در پوشش خبری مرگ ملکه ۹۶ ساله انگلیس از ترس اظهار نظر مردم ، حتی کامنتهای کاربران را بست و از طرف دیگر در چند روز اول هیچ خبری غیر اخبار تشریفات خاکسپاری وی را انتشار نداده است.
نویسنده کتاب راهنمای پوشش خبری با اشاره به نحوه پوشش اخبار اجتماعات مردمی در محکومیت آشوبگران گفت: من در آن چند ساعتی که اجتماع بزرگ مردمی امت رسول الله(ص) برگزار شد، ندیدم که این رسانهها حتی برای دقایقی و لحظاتی این مراسم را نشان بدهند. راهبردهای مختلف در پوشش رسانهای وجود دارد. قبلاً این رسانهها که ادعای حرفهای بودن دارند، کوچکنمایی می کردند، اما اکنون انکار میکنند. به نظر میرسد که اینها دچار سرخوردگی شدند و چون میخواستند با سرعت به نتیجه برسند، اما به سرعت با محکومیت مردمی مواجه شدند.
نصراللهی در بخش دیگری از این گفتگوی ویژه خبری با انتقاد از عملکرد فراجا و رسانه های رسمی در اطلاع رسانی ماجرای مهسا امینی گفت: رسانههای رسمی با تاخیر حدود ۴۸ ساعته یعنی تا ساعت حدود ۱۴ روز پنج شنبه ۲۵ شهریور و زمانی که اطلاعیه رسمی فراجا در خصوص فوت خانم مهسا امینی منتشر شد، هیچ چیزی نگفتند و سکوت کردند و با این سکوت همانند وقایع مهم قبلی ، افکار عمومی را به رسانه های غیررسمی و شبکه های تلویزیونی فارسی زبان واگذار کردند البته بنده به محدودیتهای رسانههای رسمی به ویژه صدا و سیما واقف هستم اما اگر میخواهیم روایت اول را داشته باشیم و عرصه را به رسانههای مقابل و دشمن واگذار نکنیم، باید خبررسانی به موقع و دقیق داشته باشیم.
نویسنده کتاب مدیرت پوشش اخبار بحران در رسانه های حرفه ای در عین حال تاکید کرد : همه باید به فرایندهای قانونی تمکین و تا زمانی که بررسی های دستگاههای مسئول تکمیل و اعلام نشده است نباید قضاوت کنند.
نصراللهی افزود : حادثه تلخ مهسا امینی ، موضوع شهر و قومیت خاصی نیست و احساسات همه مردم بویژه پلیس را جریجه دار شده است بنابراین باید با خطاها و اشتباهات هر بخش حقیقی و حقوقی در هر سطح برخورد شود اما نباید اشکال احتمالی در بخشی از پلیس با هر فرض بدترین احتمال به کل پلیس و از کل پلیس با کل نظان تعمیم داده شود.
رییس دانشکده علوم اجتماعی ،ارتباطات و رسانه با تاکید بر اهمیت اقتدار و اعتبار پلیس گفت : خدشه دار شدن اعتبار و اقتدار پلیس ، امنیت عمومی مردم را به مخاطره خواهد انداخت . وی با قدردانی از خویشتنداری پلیس گفت : پلیس میتوانست این خشونتها و اغتشاشات را زودتر جمع کند، اما خویشتنداری کرد اما حتما باید در کنار بررسی دقیق و بی طرفانه علت درگذشت مهسا امینی و جلوگیری از تکرار اشتباهات اشکالات احتمالی، دلایل جا ماندن رسانههای رسمی از رسانههای رقیب و بیتدبیری روابط عمومیها و سخنگویان بویژه در بخش های نظامی و انتظامی در اطلاع رسانی و روایت اول ، و همچنین نقش سلبریتی ها در ترغیب شورش و تخریب اموال مردم بررسی شود.
نویسنده کتاب مدیرت پوشش اخبار بحران در رسانه های حرفه ای افزود : متاسفانه بسیاری از سلبریتیها که از امکانات کشور از جمله صدا و سیما و سینمای کشور به شهرت رسیدند، اطلاعاتی از جنگ پیچیده و چند لایه شناختی دشمن ندارند به همین دلیل در مارپیج سکوت رسانههای غربی گیر کردهاند و نظرات غلط این رسانه ها را تایید و وایرال میکنند؛ دستگاه قضا باید بیطرفانه و عادلانه به عملکرد اینها رسیدگی کند و اگر ثابت شد که پست ها و فعالیت های رسانه ای آنها خسارت ها به اموال مردم را موجب شده است ، با آنان برخورد قانونی ، و از اموالشان به مردم خسارت داده شود.
تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۲
تهران - ایرنا - رسانههای فارسی زبان بویژه شبکه تلویزیونی سعودی ایران اینترنشنال، به طور کامل به اتاق جنگ روانی و عملیات شناختی دشمنان تبدیل شدهاند و به نظر میرسد این رسانهها قبل از اینکه این اتفاق تلخ رخ بدهد، با سناریوی از پیش تهیهشده، آماده اقدام همهجانبه مغرضانه و دوگانه علیه ایران بودند.