به گزارش ایرنا، غلامعلی حیدری روز چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری در سالن اجتماعات استانداری افزود:همه دستگاههای اجرایی استان هدفگذاری در خصوص مبارزه با مواد مخدر و کاهش آسیبهای اجتماعی این پدیده خانمانسوز و اقدام برای تدوین نقشه راه و سند جامع مبارزه با مواد مخدر در راستای برنامه توسعه هفتم انجام دهند و با توجه به آن اقدام به تنظیم برنامههای عملیاتی در این حوزه کنند.
وی افزود: مبارزه با مواد مخدر نیازمند برنامهریزی هدفمند است و دستگاههای فرهنگی و اجرایی استان با همافزایی و مشارکت بخشی، زمینهها و بسترهای لازم برای آگاهیبخشی، اطلاعرسانی و اغنا نسل جوان را فراهم کنند و نباید از بحث پیشگیری که کمهزینهتر از درمان است، غافل شویم.
استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اعتیاد یک پدید شوم است که تاثیرات اجتماعی گستردهای میتواند داشته باشد و مسایل اجتماعی زیادی را تحت تاثیر قرار میدهد و وظیفه دینی، شرعی و ملی همه است، که از مردم در مقابل این فاجعه صیانت کنیم.
حیدری یادآور شد: در کنار کارهای سلبی و قضایی که به جای خود باید انجام شود، رسانههای جمعی و دستگاههای فرهنگی مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن آگاهی بخشی و اغنا ذهن جوانان، برنامهریزی فرهنگی برای هدایت نسل جوان و صیانت از آنها را فراهم کنند و طرحهای جدید و نوآورانه و فرهنگی پیشنهاد دهند.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: میتوان از ظرفیت مردم، خیرین و سمنها برای درمان، اجرای ماده ۱۶ (جمعآوری معتادان متجاهر) و ایجاد مکانهای درمانی و ترک اعتیاد معتادان و استانداردسازی مکانهای ترک اعتیاد موجود استفاده کرد.
به گزارش ایرنا، از دی ماه سال گذشته طرح جمعآوری معتادان متجاهر در چهارمحال و بختیاری اجرا شد و تاکنون ۴۶۰ نفر از معتادان در سطح استان جمعآوری شده است.
حیدری افزود: در این روزها شاهد رویآوری برخی از نوجوانان و خانمها به استعمال دخانیات و قلیان هستیم، که آگاهی بخشی از مضرات مصرف این مواد، میتواند نقش مهمی در سلامت جامعه داشته باشد و دانشگاه علوم پزشکی یک مطالعه دقیق بر روی این مساله مهم اجام دهد و سازمان برنامه و بودجه نیز اعتبارات مورد نیاز برای انجام این مطالعه و آسیبشناسی را در اختیار متولیان قرار دهد.
وی اظهار داشت: میتوان با استفاده از ظرفیت شوراها، دهیاریها و هیاتهای مذهبی جشن ریشه کنی مواد مخدر در روستاهای چهارمحال و بختیاری برگزار کرد تا به کمک تجارب گذشته و انتقال تجربیات در فضای رقابت سالم روستاهای استان از این پدید شوم پاک شوند و روستاهای بدون معتاد معرفی شوند.
رییس ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تصریح کرد: در کنار برنامههای عملیاتی و فرهنگی برای پیشگیری و جلوگیری از اعتیاد اشتغال بهبود یافتگان نقش مهمی در زمینه برنگشتن معتادان بهبود یافته به دامن اعتیاد بازی میکند و ایجاد اشتغال خانگی در این زمینه میتواند موجب کاهش گرایش معتادان پاک شده شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: معتاد به عنوان یک فرد باید از تمامی ظرفیتها در استان برای بحث پیشگیری درمان و مراقبت از بهبود یافتگان در راستای برنامه توسعه هفتم کشور استفاده کنیم.
به گزارش ایرنا، در زمان حاضر نزدیک به ۵۰ مرکز پیشگیری، درمان و کاهش آسیب معتادان به مواد مخدر در استان چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند.