به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم مُطَلبی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت روز آتش نشانی و ایمنی افزود: زمان رسیدن بر سر حادثه در کشورهای مختلف متغیر و بین سه تا پنج دقیقه است و در کشورمان از این لحاظ در بین سه استان برتر قرار داریم.
وی اضافه کرد: کاهش زمان حتی یک ثانیه هم میتواند قابل توجه و برای نجات حادثهدیدگان بسیار اثر بخش باشد، ثانیههای آخر ،طلایی است که نباید آن را از دست داد.
مطلبی با بیان اینکه ۴۰ ایستگاه آتش نشانی در اصفهان مستقر است، خاطرنشان کرد: با احتساب جمعیت حدود ۲ میلیون نفری این کلانشهر، هر ۵۰ هزار نفر یک ایستگاه آتش نشانی نیاز دارند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان بودجه این نهاد را صد میلیارد تومان در سال اعلام کرد و اظهارداشت: عمر ناوگان آتش نشانی این کلانشهر حدود ۱۵ سال و میانگین استاندارد جهانی آن حدود ۸ سال است.
وی با اشاره به اینکه در یک سال گذشته ۵۵۱ هزار و ۵۸۳ تماس با سامانه ۱۲۵ ثبت شد، افزود: از این میزان، ۱۲ هزار و ۱۵۲ تماس به عملیات امدادرسانی منجر شد که پنج هزار و ۴۴ حریق، چهار هزار و ۹۶۶ حادثه و ۲ هزار و ۱۴۲ خدمات ایمنی در محل بود.
مطلبی اضافه کرد: در یک سال اخیر حوادث مربوط به آسانسور به دلیل کاهش قطع برق ۳۱ درصد کمتر شد و همچنین حوادث مرتبط با کوهستان ۲۵ درصد کاهش یافت.
وی با اشاره به افزایش هشت درصدی مشاهده مار در اصفهان گفت: حضور این خزنده در کنار ما خطرناک نیست زیرا این حیوانات از انسان فراریاند و هیچ گونه مارگزیدگی در یکسال اخیر در اصفهان گزارش نشده است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با تاکید بر اینکه محیط زندگی مار جنگل و بیشه است تصریح کرد: مشاهده این حیوان در چنین جاهایی نیازی به تماس با ۱۲۵ نیست اما مشاهده آنها در کوچه و خانه باید به آتش نشانی اطلاع داد تا برای زنده گیری و رهاسازی آنها در طبیعت اقدامات لازم انجام شود.
مدیرعامل آتش نشانی اصفهان تصریح کرد: استفاده از فناوریهای جدید و به روز به عنوان یک اصل در آتش نشانی به شمار میرود و نه تنها هزینه نیست بلکه درآمدزایی محسوب میشود.
مطلبی با بیان اینکه مقاوم سازی ساختمانهای تجاری از جمله ضروریات اصفهان به شمار میرود، تصریح کرد: در این ارتباط با مقاومت اصناف روبرو هستیم ؛ مقاومسازی بازار اصفهان از جمله مهمترین مسائل کلانشهر اصفهان به شمار میرود زیرا این مکان تاریخی خطر بالقوه محسوب میشود و یک آتشسوزی و حادثه میتواند فاجعهای مانند آنچه در بازار تبریز بوقوع پیوست برای اصفهان نیز رخ دهد.
مدیرعامل آتش نشانی اصفهان با بیان اینکه ۶۹۱ نفر در این سازمان بهکار مشغولند خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد کسری نیرو داریم و برای استخدام ۵۰۰ نفر نیروی کار جدید مراحل اداری در حال سپری شدن است
مطلبی با اشاره به اینکه آتش نشانان پس از بازنشسته شدن به مشکلات متعدد مانند بیماریهای ریوی و یا قلبی دچار میشوند، گفت: برای مثال یکی از مهمترین مسائل آنها بالا رفتن ضربان قلب در زمان وقوع حوادث و اعلام به آتش نشانی است که به یکباره ضربان قلب ۸۲ در دقیقه به ۱۵۰ تا۱۶۰ در دقیقه میرسد.
وی با اشاره به رونمایی آزمایشگاه حریق به عنوان اولین آزمایشگاه در خاورمیانه گفت: این آزمایشگاه علت یابی حوادث مختلف آتش سوزی را انجام میدهد.
مدیرعامل آتش نشانی اصفهان با بیان اینکه درج پلاک ساختمانهای ایمن در دستور کار است افزود: این پلاکها برای مجموعههایی که مباحث ایمنی را رعایت میکنند نصب میشود تا مشوقی برای سایر شهروندان نیز باشد.
مطلبی با تاکید بر بهسازی تجهیزات و وسایل اضافه کرد: بیسیم آتش نشانی اصفهان از آنالوگ به دیجیتال تبدیل میشود تا برد مسافت رادیویی آن بهبود یابد.
وی گفت: اصفهان تمام شاخصهای حوادث مختلف از جمله هستهای، شیمیایی، ساحلی، گردشگری و تاریخی را دارد بنابراین توجه ویژه به ایمنسازی و امداد رسانی در آن از ضرورت بالایی برخوردار است.
مدیرعامل آتش نشانی اصفهان با بیان اینکه بالای ۳۲۰ ساختمان غیر ایمن در اصفهان وجود دارد که البته هیچکدام از آنها مانند متروپل نیست، گفت: برای بازار اصفهان هیچ اقدام مرتبط با ایمنی انجام نشده است و باید برای حفظ آن فکر عاجلی داشته باشیم و اداره کل میراث فرهنگی باید بیشتر به خطر و احتمال بروز حوادث در این ناحیه توجه کند.
مطلبی با اشاره به اعزام آتشنشانان اصفهانی برای امدادرسانی در حوادث مختلف در کشور اظهارداشت: برای مثال حضور ۲۰ روزه ۱۷ آتش نشان اصفهان در حادثه متروپل آبادان و همچنین در سیل یزد از جمله اعزامهای اخیر بوده است.
به گزارش ایرنا، کلانشهر اصفهان ۲ میلیون نفر جمعیت و ۱۵ منطقه شهرداری دارد.
هفتم مهر روز آتش نشانی و ایمنی نامیده می شود.