سنندج- ایرنا- معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: مردم به تبلیغات کذب برخی فروشندگان دستگاه های تصفیه آب و آلوده جلوه دادن آب آشامیدنی شهری توجه نکنند.

به گزارش ایرنا، فرزام بیدارپور روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برخی از شرکت‌های تبلیغ کننده دستگاه‌های تصفیه با هدف فریب اذهان عمومی در خصوص آلوده جلوه دادن آب آشامیدنی، اقدام به ساخت فیلم‌های تبلیغاتی برای فروش بیشتر دستگاه های تصفیه آب خود می کنند که از مردم تقاضا دارم فریب این تبلیغات سوء را نخورند.

وی با بیان اینکه در این فیلم‌های تبلیغاتی، آب آشامیدنی شبکه لوله‌کشی را با الکترودهای تجاری (آهن و آلومینیوم) الکترولیز می‌کنند، افزود: آب دارای املاح که خاصیت رسانایی دارد با استفاده از الکترودهای آهن و آلومنیوم تولید لجن می کند و در نهایت بعد از عمل الکترولیز، آبی کدر و سیاه تولید می شود که سودجویان دلیل آن را  ناخالصی‌های مضر در آب عنوان می کنند و این موضوع صحت ندارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: فروشندگان دستگاه های تصفیه با الکترولیز کردن آب، مردم را به سمت استفاده از این دستگاه ها تشویق می‌کنند.

بیدارپور ادامه داد: تمام آب‌ها شامل آب‌های سطحی و زیرزمینی حاوی یون‌هایی از قبیل سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، سولفات، کلرور و فلوراید است که اغلب ناشی از انحلال مواد معدنی در آب بوده و وجود آنها در صورتی که در محدوده مجاز باشند، برای سلامتی مفید است.

وی اظهار داشت: انتخاب نوع تصفیه آب بر اساس ویژگی‌های آن است و این کار توسط متخصصین امر انجام می‌شود و برای آب‌هایی که در شبکه عمومی توسط شرکت‌های آب و فاضلاب تامین شده و کارشناسان مراکز بهداشت و معاونت‌ بهداشتی بر آن نظارت دارند، نیازی به تصفیه اضافی آب نبوده و در صورت لزوم این کار توسط تامین‌کنندگان آب انجام می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: برخی از دستگاه‌های تصفیه آب، املاح آب را که برای سلامتی مفید است به‌ شدت کاهش داده و به مرور زمان، بار میکروبی آن افزایش یافته و به دلیل حذف کلر، احتمال آلودگی ثانویه آب افزایش می یابد.

بیدارپور گفت: در مناطقی که آب توسط شرکت‌های آب و فاضلاب تامین می شود، نیازی به استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب نیست و وزارت بهداشت نیز هیچکدام از این دستگاه‌ها را مورد تایید قرار نداده و توصیه‌ای هم برای استفاده از آن ندارد.

چند سالی است که مردم سنندج از طعم و بوی نامطلوب آب شرب این شهر گلایه دارند و شماری از شهروندان از آب چشمه یا دستگاه تصفیه استفاده می کنند که البته شرکت آب و فاضلاب ضمن اذعان به بدطعم بودن آب این شهر، بر سلامت و بهداشتی بودن آن تاکید دارد.