به گزارش خبرنگار ایرنا، سید حامد عاملی روز چهارشنبه در آیین گشایش بیست و سومین کنگره ملی سالیانه و نهمین همایش بین المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور در اردبیل افزود: هر کشوری در جذب سرمایه انسانی موفق عمل کند، در آینده مشکلات کمتری خواهد داشت و بر این اساس، کشورهای دیگر سرمایههای انسانی ما را جذب می کنند.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به تامین بستر توسعه سرمایه اجتماعی و اقتصادی برای توسعه همه جانبه کشور در سالهای آینده، برنامهریزی برای حل مسائل در آینده را در سرنوشت کشورها بسیار اثرگذار و مهم خواند و بیان کرد: باید با این نگاه در عرصه علمی حضور پیدا کنیم.
استاندار اردبیل با اشاره بر ضرورت توجه به آینده و داشتن نگاه راهبردی معطوف به آینده اظهار کرد: ما از امروز باید خودمان را برای آینده آماده کنیم و نیازهای آینده خود را تشخیص داده و برای رفع آن تلاش کنیم.
وی جایگاه علمی ایران در منطقه و جهان را خوب عنوان کرد و ادامه داد: کشور ما در عرصه تولید علم در جهان و منطقه پیشتاز است ولی به رغم این جایگاه و این همه پیشرفت در موضوعات علمی، با مشکلات حل نشده متعددی رو به رو هستیم.
عاملی اضافه کرد: کشور ما در زمینه رشد علمی پیشرفت خوبی داشته ولی در تبدیل این یافتههای علمی به فناوری و حل مسائل جامعه عقب مانده است.
وی در ادامه با اشاره به مراجعه ۱۱ بار هر شهروند ایران به پزشک در طول یکسال و بالا بودن مصرف دارو در کشور به اندازه کشور پرجمعیتی مثل چین گفت: باید با نگاه علمی این وضعیت را تغییر دهیم و به سمت پیشگیری قبل از درمان حرکت کنیم.
به گزارش ایرنا، بیست و سومین کنگره ملی سالیانه و نهمین همایش بین المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور روز چهارشنبه با حضور ۴۰۰ دانشجوی پژوهشگر داخلی و خارجی روز چهارشنبه در شهر اردبیل آغاز شد.
بنا به اعلام سرپرست علمی این کنگره و همایش ملی و بینالمللی، یک هزار و ۸۹۴ خلاصه مقاله از سوی دانشجویان داخلی و خارجی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده بود که از میان آنها، ۷۱۷ مقاله به منظور ارائه به صورت سخنرانی، پوستر و ای.پوستر انتخاب شده است.
این رویداد مهم با حضور ۶۵۰ نفر میهمان داخلی و خارجی در مدت سه روز در حال برگزاری است و دانشجویانی از کشورهای جمهوری آذربایجان، بحرین، غنا و ازبکستان در بخش بین الملل این کنگره حضور دارند.
همزمان با این کنگره، از سه داروی فناورانه که توسط دانشجویان و مراکز پژوهشی استان اردبیل تولید شده و مرحله ارزیابی علمی را طی کرده است، رونمایی می شود.
در بخش ایدههای فناورانه این رویداد علمی نیز، از میان ۶۰ ایده فناورانه ارائه شده به دبیرخانه این کنگره در حوزه سلامت، هشت ایده برتر برگزیده نیز در یک پنل تخصصی ارائه و معرفی خواهد شد.
همزمان با اختتامیه این کنگره، اولین جشنواره ملی پژوهش و فناوری دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز برگزار شده و از منتخبان این جشنواره تجلیل به عمل خواهد آمد.