به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا ایزدی روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح یک مرکز اقامتی سنتی در کاشان در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت. با این میزان اعتبار بیش از ۶۰ کارگاه فعال مرمتی با هدف راهاندازی واحدهای پذیرایی و اقامتی توسط بخش خصوصی در حال ساخت و بازسازی است.
وی این طرحها را شامل اقامتگاههای سنتی، بومگردی، هتل و انواع تاسیسات ۱۷ گانه گردشگردی مصوبه هیات دولت که نیازمند اخذ مجوز از وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است بیان و اضافه کرد: بخش بزرگی از این طرحها تا پایان سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان، اقبال سرمایهگذاران به سمت مرمت و بازسازی کارگاههای مرمتی شامل اقامتگاههای سنتی و بومگردی را بیش از ساخت و سازهای جدید در بخش گردشگری دانست.
وی با بیان اینکه تا پایان سالجاری، هفت واحد اقامتگاه سنتی به شهرستان کاشان افزوده خواهد شد، گفت: کاشان به لحاظ دارا بودن اقامتگاههای سنتی در بین شهرهای مقصد گردشگری مقام نخست کشور را داراست.
وی با اشاره به اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات تبصره ۱۸، در حوزه مصوبات سفر، ابراز امیدواری کرد بتوان با بهرهگیری از این اعتبارها تا افق سال ۱۴۰۴ که هدفگذاری و سند ابلاغی رهبر معظم انقلاب است، رقم مناسبی را برای شهرستان کاشان جذب کرد.
در این آیین اقامتگاه سنتی عمارت جواهری از طریق ویدئوکنفرانس توسط وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افتتاح شد.
بیش از یکهزار و ۷۰۰ اثر تاریخی واجد ارزش در کاشان شناسایی شده که از این تعداد تاکنون ۳۳۸ بنای تاریخی شامل ۸۳ خانه، ۳۷ بقعه متبرکه، ۲۰ تپه و محوطه باستانی، ۲۹ آب انبار، ۱۸ کاروانسرا، قلعه و تیمچه، هفت حمام، ۳۱ مسجد و ۸۳ اثر از سایر بناهای شهرستان کاشان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.