به گزارش ایرنا، سردار منوچهر اماناللهی روز چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری در سالن اجتماعات استانداری افزود: در نیمه نخست سالجاری مجموع کشفیات مواد مخدر استان یک هزار و ۷۱۷ کیلوگرم بود که از میزان یک هزار و ۷۰۰ کیلوگرم آن تریاک، ۶ کیلوگرم شیشه و هروئین و مابقی سایر مواد مخدر به ویژه مواد مخدر صنعتی است.
وی افزود: در این مدت جمع دستگیریهای مرتبط با توزیع مواد مخدر در سطح استان ۹۶۳ نفر بود که ۵۶۴ مورد خرده فروش مواد مخدر است.
اماناللهی ادامه داد: ۳۰۰ معتاد در غالب اجرای طرح جمعآوری معتادان متجاهر از ابتدای سالجاری در سطح استان دستگیر و جمعآوری شدند و از آغاز اجرای این طرح که از دیماه سال گذشته آغاز شد تاکنون در مجموع ۴۶۰ نفر از معتادان در سطح استان جمعآوری شدند.
فرمانده انتظامی استان یادآور شد: اقدامات نیروی انتظامی چهارمحال و بختیاری در راستای مبارزه با مواد مخدر، این استان را به استانی پرخطر برای قاچاقچیان مواد مخدر تبدیل کرده است و باندهای بزرگ مواد مخدر از ورود به این استان اجتناب میکنند و از این رو قیمت مواد مخدر در ماههای اخیر رشد چشمگیری در استان داشته است.
وی تصریح کرد: موافقت نیروی انتظامی برای ایجاد مرکز گشت و بازرسی مواد مخدر در منطقه "کُردشامی" شهرستان بروجن اخذ شده است و در صورت رفع مشکل مالکیت زمین در آن منطقه، این مرکز با ۶ میلیارد تومان اعتبارات ملی و سه میلیارد تومان اعتبارات استانی احداث خواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز چهارمحال و بختیاری نیز گفت:برخورد سختگیرانه و کارهای سلبی و قضایی باعث شده تا حدود ۹۹ درصد محمولههای بزرگ مواد مخدر پیش از ورود به بازار مصرف استان کشف شوند.
به گزارش ایرنا، عبدالرضا علیمحمدی نافچی در این جلسه افزود:حجم کشفیات و تعداد دستگیری های توزیعکنندگان مواد مخدر نشان میدهد برخورد سختگیرانهای با سوداگران مرگ و فعالان قاچاق مواد مخدر در چهار محال و بختیاری صورت میگیرد.
وی ادامه داد: این برخورد سختگیرانه و کارهای سلبی و قضایی باعث شده تا شاهد افزایش شدید قیمت انواع موادمخدر در سطح چهارمحال و بختیاری باشیم و ۹۹ درصد محمولههای بزرگ مواد مخدر پیش از ورود به بازار مصرف استان کشف شوند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان چهارمحال و بختیاری گفت: برخی مراکز ترک اعتیاد در چهارمحال و بختیاری استاندارد نیستند و مردم در برابر فعالیت این مراکز در محلههای خود ناراضی هستند.
وی تصریح کرد: بیشتر مراکز ترک اعتیاد چهارمحال و بختیاری در مکانهای استیجاری فعالیت دارند و به همین دلیل بیشتر آنها بهدنبال درآمدزایی بالا هستند و در مورد آنها تمهیداتی باید اندیشیده شود.
علیمحمدی اظهارداشت: در سال های اخیر شاهد تعطیلی مراکز ترک اعتیاد معتادان متجاهر موسوم به مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ در چهارمحال و بختیاری بودیم و باید آغاز فعالیت مجدد این مراکز در استان مورد توجه مسوولان مرتبط باشد.
علیمحمدی تاکید کرد:علاوه بر کارهای سلبی و قضایی، آگاهی نسل جوان بویژه دانشآموزان، جوانان و نوجوانان نسبت به مضرات استفاده از مواد مخدر بسیار اهمیت دارد.
وی خاطرنشان کرد: در برخی موارد شاهد هستیم مصرف مواد مخدر صنعتی جایگزین مواد مخدر سُنتی شده است که آسیبهای این مواد مخدر شیمیایی بسیار بیشتر از انواع قبلی است و قیمت پایین تری هم نسبت به انواع سنتی دارند.
به گزارش ایرنا، از دی ماه سال گذشته طرح جمعآوری معتادان متجاهر در چهارمحال و بختیاری اجرا شد و تاکنون ۴۶۰ نفر از معتادان در سطح استان جمعآوری شده است.
استان چهارمحال و بختیاری حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد و بر اساس آمار غیر رسمی، جمعیت معتادان این استان دستِ کم ۳۰ هزار نفر است که ۱۰ درصد از آنها را بانوان تشکیل میدهند.