تهران – ایرنا – صدراعظم پیشین آلمان از جامعه جهانی درخواست کرد که سخنان ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را نشانه ضعف یا آشتی جویی تلقی نکرده و جدی بگیرند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای بلومبرگ؛ آنگلا مرکل افزود: جهان نباید سخنان پوتین را که نشانه خرد سیاسی است، بدون اندیشه و به عنوان بلوف رد کند.

به گفته این سیاستمدار برجسته آلمانی؛ تعامل (غرب) با پوتین ممکن است به ایجاد فضایی برای مانور کمک کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد: آمریکا برای کشاندن روسیه به سمت استفاده از سلاح هسته‌ای، هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد و از هر حربه‌ای استفاده می‌کند.

این مقام روس در یک برنامه رادیویی گفت: واشنگتن بدون هیچ حد و مرزی تمام حربه‌های خود را برای وادار کردن مسکو به استفاده از برنامه‌های هسته‌ای به کار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها با صحنه‌سازی و فریبکاری به دنبال کشاندن مسکو به سمت سلاح‌های هسته‌ای هستند خاطر نشان کرد: به طور یقین آن‌ها اهداف خرابکارانه دارند.

زاخاروا با اشاره به اینکه از طرف مسکو تاکنون چندین بار برای برگزاری گفت‌وگوها با ایالات متحده اقدام شده است، تصریح کرد: این درحالی است که اقدامات واشنگتن جهان را در آستانه یک فاجعه قرار داده است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه ادامه داد: در حاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان و در جریان دیدارهای حاشیه این نشست نیز به این موضوع اشاره شد.  "همه بر این مساله اذعان دارند که در این بحران سیستمی- اقتصادی، ایدئولوژیکی و سیاسی - واشنگتن پا را از حد فراتر گذاشته است. "

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس؛ «دیمیتری مدودوف» رئیس جمهوری سابق و رئیس شورای امنیت روسیه روز سه شنبه گفت کشورش طبق دکترین هسته ای خود و در صورت نیاز، حق دارد تا از خود با سلاح های هسته ای دفاع کند و درصورتی که تحت فشار زیاد باشد، قطعا این گزینه یک بلوف نخواهد بود.

مدودوف هشدار داد مسکو حق دارد " بدون مشورت بیشتر" و با افزایش تنش ها با غرب درباره همه گیری های برگزار شده در مناطق وسیعی از اوکراین که تحت تسلط روسیه است، واکنشی درخور داشته باشد.  

این مقام سیاسی روسیه با انتقاد از رویکرد دولت های غربی به ویژه آمریکا و انگلیس در قبال مسکو گفت: روسیه می تواند در پاسخ به حمله به این کشور یا متحدانش با استفاده از سلاح های جنجالی که موجودیت روسیه را تهدید کند، دست به استفاده از سلاح هسته ای بزند.

مدودف همچنین گفت اگر روسیه در تلافی هرگونه حملات غیرمتعارف از سوی اوکراین، دست به استفاده از سلاح اتمی بزند، ناتو هیچ گونه دخالتی نخواهد کرد و اوکراین هم باید این را بداند.

وی افزود: باید این تصور را داشت که اگر اقدامات نظامی اوکراین موجودیت دولت روسیه را به خطر بیاندازد، روسیه مجبور به استفاده از سلاح اتمی علیه اوکراین خواهد بود.

پوتین روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد در پنجشنبه ۵ اسفند عملیاتی ویژه نظامی را علیه اوکراین آغاز و روابط پرتنش مسکو با کی‌یف را وارد مرحله رویارویی نظامی کرد که درگیری‌ها در اوکراین و واکنش‌ها به این تصمیم، همچنان ادامه دارد. روسیه هدف از این عملیات را آزادسازی دونباس و پاکسازی اوکراین از وجود نئونازی ها در سازمان های دولتی این کشور اعلام کرده است.

پیش‌تر الکساندر گروشنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوالی درباره احتمال استفاده از سلاح هسته ای تاکتیکی در جنگ اوکراین گفت: استفاده از سلاح اتمی نیز بخشی از دکترین نظامی ماست.

وی درباره احتمال حمله پیشدستانه تاکتیکی علیه اوکراین گفته بود: تصمیم گیری درباره احتمال استفاده از سلاح اتمی به روشنی در دکترین نظامی روسیه تبیین شده است.

اصول رسمی دفاعی روسیه به نظامیان این کشور اجازه می دهد در صورت مورد تهدید قرار گرفتن توسط سلاح های کشتار جمعی یا وجود تهدیدی که موجودیت این کشور را تهدید کند از سلاح اتمی استفاده کند.

تصمیم گیری درباره استفاده از سلاح اتمی در روسیه برعهده ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور است. پوتین در اوایل شروع جنگ اوکراین، نیروهای بازدارنده هسته ای روسیه را به حالت آماده باش درآورد.

برچسب‌ها