به گزارش ایرنا، علی دهباشیپور روز پنجشنبه اظهار داشت: اهمیت آگاهسازی جامعه در خصوص اوتیسم بسیار حایز اهمیت بوده زیرا آگاهسازی جامعه نسبت به این اختلال میتواند مهمترین دغدغه در برابر این اختلال باشد.
وی با اشاره به ارایه خدمات بهزیستی به ۲۴۳ کودک مبتلا به اوتیسم در قزوین، خاطرنشان کرد: خدمات واگذار شده به کودکان اوتیسم از سوی این مرکز شامل حق پرستاری، پرداخت مستمری، پرداخت هزینه درمان و ایاب و ذهاب و همچنین معرفی خانواده های دارای فرزند اختلال طیف اوتیسم به بانک ها جهت دریافت تسهیلات به میزان ۱۰۰ میلیون ریال می باشد.
وی به تنها مرکز توان بخشی اوتیسم استان اشاره و یادآور شد: این موضوع به دلیل شرایط خاص استان و متقاضی کم آن است تا جایی که مرکز توانبخشی اوتیسم قزوین علاوه بر تجهیزات خاص، نیازمند کادر فنی و متخصص مربوط به این اختلال بوده و با تمام این وجود، شاید دسترسی سایر شهرستانها به تنها مرکز توان بخشی اوتیسم کم باشد که به همین جهت از خیران دعوت میکنیم تا گسترش اینگونه مراکز را در برنامههای خود قرار دهند.
به گفته دهباشیپور، مرکز توان بخشی اوتیسم قزوین در ۲ بخش ارایه خدمت به جامعه هدف و مشارکت در غربالگری به سازمان بهزیستی کمک میکند و خدماتی که این مرکز به جامعه هدف خود ارایه می دهد شامل آموزش خانواده، مشاوره، کاردرمانی، مهارتآموزی و همچنین سطحبندی آنان است.
مدیرکل بهزیستی قزوین اضافه کرد: با توجه به اینکه تعداد افراد مبتلا به اوتیسم در حال افزایش است، بدون شک آگاهسازی نقش به سزایی در پیشگیری از این اختلال دارد و البته این موضوع در ابعاد مختلف قابل بررسی و تعمق بیشتری نیز می باشد.
وی با اشاره به اینکه گاهی برخی بیماریهای مشابه اوتیسم با اوتیسم در یک دسته و رده قرار میگیرند، گفت: اوتیسم امروز بیش از هر مساله دیگری نیازمند آگاهسازی خانواده ها و کادر درمان بوده اما آگاهسازی اجتماع یک موضوع مهم در مقابله با این اختلال است.
دهباشیپور اظهار داشت: برای آگاهسازی خانوادهها و کادر درمان نیازمند تشخیص قطعی و جداسازی مبتلایان به اوتیسم از سایر بیماریهای مشابه هستیم تا جایی که این آگاهسازی ها نیازمند تشخیص بهموقع، احصاء ریشه و جلوگیری از تولدهای بعدی است اما در عین حال نیز غربالگری ژنتیکی در افرادی که احتمال تولد کودک اوتیسمی در آنها وجود دارد هم بسیار بااهمیت می باشد.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین افزود: باید توجه داشت که تغذیه نقش مهمی در کنترل خلق و خوی کودکان مبتلا به اوتیسم دارد و خانواده های این عزیزان باید نسبت به تمام رفتارهای خود محتاط باشند.