اردبیل- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، برگزاری بیست و سومین کنگره ملی سالیانه و نهمین کنگره بین‌المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور را حرکتی به سمت پژوهش‌های کاربردی و ارائه یافته‌های تحقیقاتی فناورانه و دانش‌محور عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر فرهاد پورفرضی روز پنجشنبه در مراسم آغاز نشست‌های تخصصی این رویداد علمی و پژوهشی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در حال برگزاری است، اظهار کرد: پژوهش دانشجویی به دلیل آن که برآمده از انرژی عظیم، روحیه بالا و امید به آینده نسل جوان است، فارغ از ارزش علمی آن می‌تواند اثرات مهمی بر جامعه داشته باشد.

وی، توجه به سلامت را جزء جدانشدنی زندگی انسان‌ها ذکر کرد و گفت: کسب اطلاعات صحیح در حفظ، ارتقا و بهبود سلامت انسان‌ها بسیار مهم و ضروری است و با تحقیق و پژوهش علمی می توان بخشی از نیازهای سلامت را تامین کرد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، ایده‌پردازی و خلاقیت را مؤلفه‌ای مهم در تحقیق و پژوهش دانست و افزود: برگزاری کنگره‌های علمی یکی از بهترین فرصت‌ها برای دانشجویان و استادان است که می‌توانند با الهام گرفتن از نتایج محققان دیگر و آمیختن آن با فرضیات خود، ایده‌های نوین را در رشته‌های تخصصی ارائه کنند.

وی با اشاره به حضور بیش از ۴۰۰ دانشجوی محقق در بیست و سومین کنگره ملی سالیانه و نهمین کنگره بین‌المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور در اردبیل در سال «تولید، دانش‌بنیان و اشتعال‌آفرینی» اظهار کرد: دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور با ایده‌های فناورانه حوزه سلامت در این کنگره ایده های خود را ارائه کرده‌اند و در حال ادای دین خود به جامعه از طرق تبدیل ایده خلاق به علم هستند.

دکتر پورفرضی با اشاره به اینکه در ۲ سال شیوع کرونا، امیدی به برگزاری بیست و سومین کنگره ملی سالیانه و نهمین کنگره بین‌المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور در اردبیل وجود نداشت، اظهار کرد: با موافقت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، اردبیل برای برگزاری این کنگره ملی و بین‌المللی برگزیده شد و ما اطمینان داریم نخستین کنگره بعد از اپیدمی کرونا می‌تواند نتایج مثبت و مهمی در پی داشته باشد.

وی آشنایی پژوهشگران با فعالیت‌های همدیگر و ایجاد شبکه‌های تحقیق را از اهداف مهم برگزاری این کنگره ذکر کرد و ادامه داد: این کنگره پذیرای بالاترین آمار مقالات دریافتی در کل ادوار کنگره است به طوری که نزدیک به یک‌هزار و ۹۰۰ خلاصه مقاله دریافتی در این کنگره دریافت شده و روند داوری در ۲ بخش استادان و دانشجویی منجر به برگزیده شدن ۷۱۷ مقاله شد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اضافه کرد: این مقاله‌ها با حضور ۲۶۰ نفر داور داوری شد و کنگره در حال حاضر با ۵۵۰ نفر شرکت‌کننده و میهمان رشته‌های پزشکی در اردبیل در حال برگزاری است.

به گزارش ایرنا، بیست و سومین کنگره ملی سالیانه و نهمین همایش بین المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور از روز گذشته با حضور ۴۰۰ دانشجوی پژوهشگر داخلی و خارجی روز چهارشنبه در شهر اردبیل آغاز شده است.

بنا به اعلام سرپرست علمی این کنگره و همایش ملی و بین‌المللی، یک هزار و ۸۹۴ خلاصه مقاله از سوی دانشجویان داخلی و خارجی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده بود که از میان آنها، ۷۱۷ مقاله به منظور ارائه به صورت سخنرانی، پوستر و ای.پوستر انتخاب شده است.

این رویداد مهم با حضور ۵۵۰ نفر میهمان داخلی و خارجی در مدت سه روز در حال برگزاری است و دانشجویانی از کشورهای جمهوری آذربایجان، بحرین، غنا و ازبکستان در بخش بین الملل این کنگره حضور دارند.

همزمان با این کنگره، از سه داروی فناورانه که توسط دانشجویان و مراکز پژوهشی استان اردبیل تولید شده و مرحله ارزیابی علمی را طی کرده است، رونمایی می‌شود.

در بخش ایده‌های فناورانه این رویداد علمی نیز، از میان ۶۰ ایده فناورانه ارائه شده به دبیرخانه این کنگره در حوزه سلامت، هشت ایده برتر برگزیده نیز در یک پنل تخصصی ارائه و معرفی می‌شود.

همزمان با اختتامیه این کنگره، اولین جشنواره ملی پژوهش و فناوری دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز برگزار شده و از منتخبان این جشنواره تجلیل به عمل می‌آید.