به گزارش ایرنا به نقل از راشا تودی، وزارت دفاع آمریکا فهرستی از کمکهای نظامی این کشور به اوکراین را به مبلغ بیش از ۱۷ میلیارد دلار منتشر کرد.
در فهرست منتشر شده پنتاگون بیش از یک هزار و ۴۰۰ سامانه ضدهوایی استینگر، ۸ هزار و ۵۰۰ سلاح ضد تانک جاولین، ۳۲ هزار سکوی زرهی، ۹۸۸ هزار خمپاره هویتزر، ۶۰ میلیون گلوله و مهمات سبک و دهها هزار راکت و نارنجک ذکر شده است.
پنتاگون همچنین مقادیر زیادی سلاح سنگین از جمله بیش از ۱۵۰ قبضه توپ، ۲۰ فروند بالگرد Mi-۱۷، دویست دستگاه نفربر زرهی M۱۱۳ و ۱۶ سامانه موشکی توپخانه هیمارس به اوکراین ارسال کرده است.
آمریکا در جریان جنگ روسیه و اوکراین علاوه بر تجهیزات نظامی ارسال شده این کشور به کییف مثل کلاه ایمنی و تجهیزات الکترونیک، حداقل ۷۰۰ پهپاد و تعداد نامشخصی مین ضد نفر در اختیار دولت کییف قرار داده است.
واشنگتن اعلام کرده است که این کشور علاوه بر بسته ۱.۱ میلیارد دلاری اضافی به اوکراین متعهد شده است که سامانههای هیمارس بیشتری به کییف ارسال کند. البته مقامات پنتاگون میگویند ممکن است سالها طول بکشد تا سیستمهای موشکی برای ارسال آماده شوند.
فهرست کمکهای نظامی پنتاگون به اوکراین در حالی منتشر شده است که بسیاری از کارشناسان نظامی با توجه به مشکلات فزاینده در زنجیره تامین تسلیحات آمریکا اعتقاد دارند که واشنگتن به سرعت نمیتواند به تعهدات خود برای تامین تجهیزات نظامی کییف عمل کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیریها در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
روسیه هدف از این عملیات را آزادسازی دونباس و پاک کردن اوکراین از وجود نئونازی ها در سازمان های دولتی این کشور اعلام کرده است.