همدان- ایرنا- کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری های غیراگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برای داشتن قلب سالم باید استرس را مدیریت کرد گفت: فشارهای روانی می توانند خطر حمله های قلبی را ۲ برابر کنند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از پایگاه خبری وب‌دا در همدان «امید ساعتچی» به مناسبت هفتم مهرماه روز جهانی قلب؛ افزود: به منظور کاهش فشارهای روانی، راه های متعددی مانند تمرینات ورزشی، خویشتن داری در برابر مسائل استرس زا و خواب کافی وجود دارد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین راه های مقابله با عوامل استرس زا آموزش مهارت های زندگی از جمله مهارت های تاب آوری و کنترل خشم است.

ساعتچی با تاکید بر توجه بیشتر به سلامت قلب به عنوان عضوی حیاتی در بدن انسان اظهار  داشت: به منظور داشتن قلب سالم همه آحاد مردم و دولت ها باید با به کارگیری شیوه زندگی سالم و سیاست های حفظ و ارتقای سلامت با هم همکاری کنند.

وی افزود: افراد باید بدانند چگونه می توانند با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده (مانند مقابله با فشارهای روانی، کاهش فشارخون، رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی) سلامت قلب خود را حفظ کنند و دولت ها باید در سطح گسترده (با توزیع و دسترسی عادلانه خدمات بهداشتی درمانی و حمایت از برنامه های مرتبط با پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی) از سلامت نوع بشر و ایجاد دنیای با عدالت حمایت کنند.

ساعتچی با اشاره به اینکه سلامت طبیعتی که درآن زندگی می کنیم (مانند برنامه های اجتماعی و فردی پیشگیری از آلودگی هوا، جنگلها و دفع زباله ها) بسیار مهم است، گفت: روز جهانی قلب فرصتی برای هر فرد است تا فکر کند چگونه می تواند از قلب برای سلامت بشریت، برای سلامت طبیعت و برای سلامت خودش به بهترین نحو استفاده کند، پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی چیزی است که برای هر قلب تپنده ای اهمیت دارد.

بسیج همگانی برای داشتن قلب سالم

وی با بیان اینکه بیش از ۷۵ درصد مرگ های ناشی از بیماری های قلبی عروقی در کشورهای با درآمد کم تا متوسط رخ می دهد خاطرنشان کرد: دسترسی به پیشگیری، درمان و حمایت از بیماری قلبی عروقی به طور گسترده ای در سراسر دنیا متفاوت است.

وی تاکید کرد: به منظور پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و کاهش مرگ ناشی از این بیماری ها همه مردم باید مشارکت و به اصلاح شیوه زندگی خود و دیگران کمک کنند.

کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری های غیراگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آلودگی هوا مسئول ۲۵ درصد تمام مرگ های ناشی از بیماری های قلبی عروقی است، که در هر سال جان هفت میلیون نفر را می گیرد.

وی یادآور شد: اگرچه اقدامات زیادی مانند پیاده روی و دوچرخه سواری به جای سفر با ماشین و یا تلاش های اساسی تر مانند حمایت از قوانین هوای پاک وجود دارد، اما هریک از ما می توانیم به روش خودمان در ایجاد محیط زندگی سالم تر مشارکت داشته باشیم.