اردبیل- ایرنا- کارگاه‌های تخصصی بیست و سومین کنگره ملی سالیانه و نهمین کنگره بین‌المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور روز پنجشنبه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مسئول اجرایی بیست و سومین کنگره ملی سالیانه و نهمین همایش بین المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور در آیین گشایش کارگاه‌های تخصصی این رویداد علمی گفت: دانشجویان شرکت کننده در این کنگره سه روزه، در قالب کارگاه‌های پژوهشی و کارگاه‌های فناورانه علوم پزشکی و سلامت، آخرین یافته‌های علمی و پزشکی خود را به اشتراک می گذارند.

دکتر الهام صفرزاده، کارگاه‌های تخصصی این کنگره را شامل کارگاه‌های طراحی و مطالعات کارآزمایی بالینی، سیستماتیک ویویو، متاآنالیز یک و ۲ و بیوانفورماتیک ذکر کرد.

وی افزود: در کارگاه‌های فناورانه این کنگره نیز دکتر عطاءالله پورعباسی در کارگاه ایده‌پردازی تا اجرا، دکتر حسام زند حسابی در کارگاه شرکت‌های دانش‌بنیان و دکتر اعظم شکاری در کارگاه آشنایی با مبانی حقوق مالکیت فکری و اختراع مباحث علمی خود را ارائه می‌کنند.

مسئول اجرایی بیست و سومین کنگره ملی سالیانه و نهمین همایش بین المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور اضافه کرد: در بخش ویژه این کنگره، مباحثی در خصوص کرونا، واکسیناسیون و چالش‌های پساکرونا، کارآفرینی و نوآوری‌های دانش‌بنیان، جوانی جمعیت، باروری و ناباروری و تحقیقات بین رشته‌ای مطرح می‌شود.

وی رشد و توسعه علمی کشور را در گرو تلاش‌های شبانه‌روزی پژوهشگران عرصه سلامت دانست و اظهار کرد: به منظور ارج نهادن به مساله پژوهش در بین دانشجویان علوم پزشکی، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام به برگزاری کنگره ملی سالیانه پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی در اردبیل کرد.

دکتر صفرزاده با اشاره به این که تاکنون این کنگره ۲۲ دوره به صورت داخلی و هشت دوره به صورت بین‌المللی برگزار شده است، بیان کرد: امسال نیز در ادامه مسیر برگزاری سالانه کنگره، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل میزبان بیست و سومین دوره کنگره ملی سالانه و نهمین کنگره بین‌المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی است.

وی همچنین گفت: در کنار پنل‌های سخنرانی و پوستر، کارگاه‌های توانمندسازی پژوهشی و فناورانه برای ۵۵۰ نفر از دانشجویان و استادان شرکت‌کننده برنامه‌ریزی شده است.

مسئول اجرایی بیست و سومین کنگره ملی سالیانه و نهمین همایش بین المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور افزود: همزمان با اختتامیه این کنگره، برگزاری اولین جشنواره ملی پژوهش و فناوری دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز برنامه‌ریزی شده که با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از منتخبان این جشنواره تجلیل به عمل می‌آید.

وی، فناوری اطلاعات سلامت و بیوانفورماتیک پزشکی، تجاری‌سازی و ایده‌پردازی در حوزه سلامت، خون شناسی، سرطان و روش‌های نوین درمانی، بیماری‌های خودایمنی و نقص سیستم ایمنی، آسیب‌شناسی ژنتیک و سلول‌های بنیادی، مراقبت‌های بهداشتی در پاندمی‌ها، طراحی و ارزیابی داروها و واکسن و روش‌های نوین تشخیص و درمان را از جمله محورهای این کنگره ذکر کرد.

دکتر صفرزاده همچنین بیماری‌های غیرواگیر و واگیر، علوم اعصاب و بهداشت روان، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی، فیزیوتراپی و علوم توانبخشی، پزشکی شخصی سازی شده، بهداشت سالمندی و جمعیت، چالش‌های آموزش مجازی، طب سنتی و آب‌درمانی، علوم تغذیه و بهداشت، بهداشت دهان و دندان، تحقیقات نظام سلامت، سلامت و پیشگیری، پژوهش در آموزش، پرستاری و مامایی، اخلاق در پژوهش، توریسم پزشکی، علوم پایه و پزشکی از راه دور را از دیگر محورهای این رویداد علمی و پژوهشی اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، بیست و سومین کنگره ملی سالیانه و نهمین همایش بین المللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور از روز گذشته با حضور ۴۰۰ دانشجوی پژوهشگر داخلی و خارجی روز چهارشنبه در شهر اردبیل آغاز شده است.

بنا به اعلام سرپرست علمی این کنگره و همایش ملی و بین‌المللی، یک هزار و ۸۹۴ خلاصه مقاله از سوی دانشجویان داخلی و خارجی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده بود که از میان آنها، ۷۱۷ مقاله به منظور ارائه به صورت سخنرانی، پوستر و ای.پوستر انتخاب شده است.

این رویداد مهم با حضور ۵۵۰ نفر میهمان داخلی و خارجی در مدت سه روز در حال برگزاری است و دانشجویانی از کشورهای جمهوری آذربایجان، بحرین، غنا و ازبکستان در بخش بین الملل این کنگره حضور دارند.

همزمان با این کنگره، از سه داروی فناورانه که توسط دانشجویان و مراکز پژوهشی استان اردبیل تولید شده و مرحله ارزیابی علمی را طی کرده است، رونمایی می‌شود.

در بخش ایده‌های فناورانه این رویداد علمی نیز، از میان ۶۰ ایده فناورانه ارائه شده به دبیرخانه این کنگره در حوزه سلامت، هشت ایده برتر برگزیده نیز در یک پنل تخصصی ارائه و معرفی می‌شود.

همزمان با اختتامیه این کنگره، اولین جشنواره ملی پژوهش و فناوری دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز برگزار شده و از منتخبان این جشنواره تجلیل به عمل می‌آید.