به گزارش ایرنا، بی بی سی که ماه آینده صدمین سالگرد تاسیس خود را جشن می گیرد، روز پنجشنبه اعلام کرد که به عنوان بخشی از برنامه صرفه جویی ۵۰۰ میلیون پوندی این شبکه، ۳۸۲ نفر از کارکنان سرویس جهانی را اخراج میکند تا ۲۸.۵ میلیون پوند پسانداز کند.
ژوئیه گذشته این رسانه انگلیس گفته بود که تلویزیون جهانی بی بی سی با برخی از شبکههای داخلی ادغام و یک شبکه تلویزیونی واحد در آوریل سال اینده راهاندازی خواهد شد.
سرویس جهانی بیبیسی به ۴۱ زبان جهان برنامه پخش میکند.
این رسانه انگلیسی در بیانیه ای که امروز (پنجشنبه) منتشر کرد با اشاره به گرایش مخاطبان به اخبار آنلاین، در کنار کاهش بودجه بیبیسی و افزایش هزینههای اجرای اعلام کرد که حرکت کردن در مسیر رسانه دیجیتال منطقی است.
در حال حاضر یازده زبان آذری، برزیلی، مراتی، موندو، پنجابی، روسی، صربی، سینهالی، تایلندی، ترکی و ویتنامی به صورت دیجیتال پخش میشوند.
بر اساس طرح بیبیسی، هفت زبان دیگر از جمله چینی، گجراتی، ایگبو، اندونزیایی، پیجین، اردو و یوروبا نیز به صورت دیجیتال پخش خواهند شد.
این در حالی است که خدمات رادیویی به زبان های عربی، فارسی، هندی، بنگالی، چینی، اندونزیایی و اردو در صورت تصویب طرح متوقف خواهد شد.
این تحولات در حالی صورت میگیرد که با تصمیم وزارت فرهنگ انگلیس، بودجه این شرکت تا دو سال ثابت خواهد بود و پنج سال دیگر (۲۰۲۷) از درآمد حاصل از فروش مجوز تماشای برنامههای خود محروم خواهد شد.
نشریه گاردین هم در گزارشی نوشته است: کار بیبیسی به سر آمده و خودشان هم میدانند.
اقتصاد انگلیس طبق آخرین ارزیابی بانک مرکزی این کشور در وضعیت رکود قرار دارد. برنامه اقتصادی دولت جدید هم که هفته پیش اعلام شد، اوضاع را تشدید کرده است. سقوط شدید ارزش پوند، سیر صعودی شاخص تورم و احتمال جهش نرخ بهرهبین بانکی علاوه بر تبعات ناشی از بحرانبرگزیت و همهگیری کرونا سبب شده تا اوضاع اقتصادی این کشور از کنترل دولت تازهکار لیز تراس خارج شود.
دولت انگلیس قصد دارد تا به عنوان بخشی از برنامه صرفه جویی در هزینهها، ۹۰ هزار تن از کارکنان دولت را اخراج کند.