تهران – ایرنا – دولت آلمان اعلام کرد تا ۲۰۰ میلیارد یورو برای کمک به مصرف کنندگان و کسب و کارها برای مقابله با افزایش قیمت انرژی هزینه خواهد کرد.

به گزارش ایرنا از یورونیوز، ، اولاف شولتز صدراعظم آلمان پنجشنبه شب اعلام کرد که دولت در حال فعال کردن مجدد صندوق تثبیت کننده اقتصادی کشور است و "هر کاری که بتواند" برای کاهش قیمت‌ها انجام خواهد داد.

قیمت گاز طبیعی - که برای گرم کردن خانه‌ها، تولید برق و کارخانه‌های برق استفاده می‌شود - در بحبوحه تهاجم روسیه به اوکراین در سراسر اروپا افزایش یافته است.

آلمان قبلاً از به اصطلاح "سپر دفاعی" برای حمایت از این کشور در طول بحران مالی جهانی و همه‌گیری کرونا استفاده می‌کرد. این صندوق، قیمتی را که مشتریان آلمانی برای گاز می‌پردازند محدود می‌کند و آنها را تا حدی از تورم نجات می‌بخشد.

به گزارش رویترز، طرح یارانه پیشنهادی قبلی که به منظور کمک به گسترش هزینه فزاینده خرید سوخت در بازار جهانی و همین طور آلمان بود، اکنون کنار گذاشته شده است.

شولتز در یک کنفرانس خبری آنلاین ویدیویی گفت: «نشت‌های اخیر در دو خط لوله نشان می‌دهد که نمی‌توان در آینده نزدیک عرضه انرژی روسیه را انتظار داشت. می‌توان گفت که این یک حمله دوگانه است.»

او گفت: «با این حال، ما برای این وضعیت به خوبی آماده شده‌ایم. تصمیماتی گرفته‌ایم که به ما امکان می‌دهد با این موضوع مقابله کنیم.»

کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان هم در همین خصوص تاکید کرد که صندوق تثبیت کننده اقتصادی به این معنی است که آلمان مسیر انگلیس را دنبال نخواهد کرد.

دولت انگلیس اخیراً با وجود برنامه‌هایی برای صرف میلیاردها دلار برای محافظت از شهروندان و کسب‌وکارها در برابر افزایش قیمت انرژی، از کاهش مالیات و ارائه وام خبر داد. این حرکت منجر به سقوط شدید پوند شد.

آلمان تاکنون برای کاهش وابستگی خود به گاز روسیه که ۵۵ درصد از واردات گاز این کشور اروپای غربی را قبل از جنگ در اوکراین تشکیل می‌داد، هزینه زیادی پرداخته است.

دولت آلمان چندی پیش نیز از طرحی در خصوص اقدامات حمایتی از کسب و کارها به ارزش در مجموع حدود ۱۰۰ میلیارد یورو رونمایی کرده بود.