رستم ایزدپور روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به اقدامات انجام شده در یکسال گذشته، ۱۰۰ درصد مناطق شهری و ۹۹.۵ درصد جمعیت روستایی استان از نعمت برق برخوردارند و در حالحاضر برای تمام روستاهایی که خانوارهای آنها به صورت دائم در روستاها سکونت دارند، عملیات برقرسانی انجام شده است.
وی ادامه داد: برای بیشتر روستاهای زیر ۱۰ خانوار استان که هنوز به شبکه سراسری برق متصل نشدهاند، دیزل ژنراتور و پنل خورشیدی توزیع شده است و در یکسال گذشته ۱۴۲ کیلومتر به طول شبکههای برقرسانی استان افزوده شد.
ایزدپور تصریح کرد: به منظور فراهم شدن استفاده برقرسانی برای تمامی هماستانیها، شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری پنلهای ثابت خورشیدی یک و پنج کیلوواتی را در روستاهای زیر ۱۰ خانوار استان و پنلهای متحرک خورشیدی را در بین عشایر توزیع کرده است.
وی یادآور شد: شرط استفاده از پنلهای متحرک خورشیدی برای عشایر، این است که هیچ کنتور برقی به اسم متقاضی ثبت نشده باشد و نام متقاضی در فهرست معرفیشدگان از طرف امور عشایر استان باشد که در این صورت با دریافت ۱۰ درصد مبلغ، پنلهای متحرک خورشیدی در اختیار وی قرار میگیرد.
ایزدپور خاطرنشان کرد:۹۰درصد بقیه مبلغ پنلهای متحرک خورشیدی عشایر، توسط شرکت توانیر و شرکت توزیع برق بهصورت بلاعوض پرداخت میشود.
وی اعلام کرد: ساکنین روستاهای زیر ۱۰ خانوار استان میتوانند با استفاده از تسهیلات بنیاد مستضعفان و قرارگاه محرومیتزدایی و معرفینامههای سازمانهایی مانند بهزیستی و کمیته امام(ره) پس از بازدید ماموران شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری از وامهای بانکی مدتدار برای خرید پنلهای ثابت خورشیدی یک و پنج کیلو واتی برخوردار شوند.
وی افزود: بانکها، قراردادهای خرید تضمینی برق از روستاییان را به عنوان ضمانت قبول میکنند و هر 2 ماه که پول برق تولیدی توسط پنلهای خورشیدی توسط شرکت توزیع پرداخت میشود از آن مبلغی به عنوان اقساط تسهیلات پرداختی برداشت میشود.
ایزدپور اظهار داشت: علاوه بر توزیع پنلهای خورشیدی انجام ۱۴۲ کیلومتر کابلکشی شبکه برق استان موجب شد تا طول شبکههای توزیع برق چهارمحال و بختیاری به ۱۲ هزار و ۴۳ کیلومتر برسد که از این میزان ۶ هزار و ۷۳۳ کیلومتر،شبکههای فشار متوسط و ۵ هزار و۳۱۰ کیلومتر،خطوط فشار ضعیف هستند.
ایزدپور خاطرنشان کرد:تعداد پُستهای توزیع برق در سطح چهارمحال و بختیاری ۹ هزار و ۲۶۵ عدد است که از این تعداد ۲۶۰ دستگاه پست توزیع برق در یک سال گذشته ساخته شد و به بهرهبرداری رسید.
معاون فنی و برنامهریزی و مهندسی شرکت توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: ظرفیت پستهای توزیع استان با توجه به ۲۶۰ دستگاه پست توزیع برقی که در یک سال گذشته به بهرهبرداری رسیده است به یک هزار و ۱۶۱ مگاولت آمپر رسید.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری افزون بر ۴۰۰ هزار مشترک برق دارد که ۸۳ درصد در بخش خانگی، ۱.۸ درصد در قسمت کشاورزی، هفت دهم درصد در حوزه صنعتی و بقیه در سایر مصارف است.
تعداد روستاهای برقدار چهارمحال و بختیاری ۷۴۹ روستا است و ۹۹.۵ درصد خانوارهای روستایی استان از نعمت برق برخوردار هستند.