به گزارش جمعه ایرنا، تراب محمدی در آیین افتتاح نمایشگاه هفته وقف در آستان مقدس سید حمزه تبریز افزود: عمده کارکردهای وقف در حوزههای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بوده و تاثیرات ظاهری و باطنی دارد که اثرات ظاهری آن مربوط به کارکردهای اقتصادی است.
وی اضافه کرد: آذربایجان شرقی از دوران گذشته تاکنون همواره جزو پیشتازان سنت حسنه وقف بوده است.
وی ادامه داد: امروزه موقوفات باید در راستای اشتغال و تولیدات دانش بنیان سوق داده شوند و اثرات آن حتما در جامعه دیده شود.
وقف نشانه تکریم و استمرار ثمره عمر انسان است
مدیر کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی نیز در این آیین گفت: وقف نشانه تکریم و استمرار ثمره عمر انسان است.
حجت الاسلام والمسلمین سید شهاب الدین حسینی بیان کرد: اولین واقف جهان اسلام پیامبر(ص) است که خودشان این سنت حسنه را پرورش داده و به وقف اهمیت داده است.
وی افزود: بعد از ایشان، موقوفاتی که امیر المومنین(ع) و حضرت زهرا (س) وقف کرده و الان هم بعضی از آنها باقی ماندهاند و در حال حاضر سر سفره کسانی هستیم که با وقف اموال، نام و یادشان را ماندگار کردند.
وی گفت: موقوفاتی عظیم که در آذربایجان قدمت بالایی دارد مانند موقوفات خواجه رشید الدین فضل الله همدانی، قائم مقام فراهانی و خانم خیر النساء هستند که قدمت ۲۰۰ساله دارند و هرساله به این موقوفات به صورتهای مختلف به نیکی عمل میشود.
حسینی ادامه داد: بیش از ۸۰۰نوع نیت وقفی وجود دارد و در مورد حقوق بشر و حتی حقوق حیوانات نیتهای مختلفی داریم که جواب گوی معضلات فرهنگی و اجتماعی امروز است.
وی با بیان اینکه با وقف، انسان اموال خود را در بانک الهی برای ابد ذخیره سازی میکند، گفت: اقداماتی که در سالهای گذشته از سوی سازمان اوقاف آذربایجان شرقی انجام گرفته موجب شد تا این اداره کل جزو دستگاههای شاخص استان باشد و نسبت به سالهای گذشته با افزایش ۲۵۰ امتیاز جزو دستگاههای برتر در رسته آموزشی فرهنگی جز آموزش برتر انتخاب شود.
وی افزود: به بیان مقتدای انقلاب اسلامی باید امامزادگان به قطبهای فرهنگی تبدیل شوند که نیازمند کارهای شاخص فرهنگی است و مراکز فرهنگی افق ( مخفف اجتماعی، فرهنگی و قرآنی ) در امامزادگان تاسیس یافتهاند.
حسینی با اشاره به بخش عمرانی امامزادگان، ادامه داد: در بیش از ۲۵ امام زاده استان، عملیات عمرانی و ساخت و ساز انجام میشود.