حسن جلیلوند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: در همین رابطه امسال به شکل پایلوت و الگویی یک مزرعه هشت هکتاری در شهرستان بویین زهرا زیر کشت کینوا قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه توسعه کشت این محصول در وضعیت کم آبی کشور و استان به امنیت غذایی جامعه کمک می کند، اظهار داشت: زمینه کشت قراردادی این محصول نیز فراهم شده و یکی از شرکت های فعال قزوین در زمینه تولید مواد غذایی و صنایع تبدیلی در این خصوص ابراز تمایل کرده است.
به گفته این مسوول حوزه کشاورزی، مقاومت به سرما و شوری آب از جمله ویژگی های کینوا به شمار می رود و می توان آن را در زمین های کم آب نیز کشت کرد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: با توجه به مقاومت بالای کینوا به کم آبی، می توان آن را در اراضی کشاورزی دارای تنش های آبی نیز کشت کرد و در همین رابطه فرهنگ سازی کشت این محصول نیز در بین کشاورزان قزوینی هم در دستور کار قرار گرفته است.
جلیلوند اضافه کرد: کینوا نوعی از غلات با منابع بالای فیبر و پروتئین است و به خاویار گیاهی نیز معروف بوده و ارزش غذایی فوق العاده بالایی دارد.
کینوا، گیاه بومی کوههای آند در آمریکای جنوبی است و علاوه بر دانه، از برگ های جوان این گیاه نیز به عنوان سبزی تازه یا به صورت پخته استفاده میشود.
این گیاه در مناطق خشک و نیمه خشک کاملاً به شرایط کم آبی مقاوم بوده و قادر است شرایط آب و هوایی از چهار تا ۴۰ درجه سانتیگراد را تحمل کند.