به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر سید جواد حسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد ابتلا در شرایطی است که سال گذشته هیچ مورد قطعی از ابتلا به وبا در استان خراسان رضوی گزارش نشده بود.
وی ادامه داد: هم اکنون با توجه به اینکه وبا در کشورهای همجوار از جمله عراق شیوع پیدا کرده است، این بیماری در مشهد به دلیل تردد و مقصد اصلی مسافران عراقی روند رو به رشدی داشته است.
حسینی تصریح کرد: افراد در صورت دارا بودن علائم وبا در بدو ورود به کشور و در مناطق مرزی مورد تست رپید قرار میگیرند و در صورت مثبت شدن نتیجه، به دانشگاه های علوم پزشکی کشور برای پیگیری اعلام میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: شیوع بیماری یکی از پیامدهای منفی سفر و گردشگرپذیری برای کشورهایی است که به لحاظ مسافر، مبدا و مقصد گردشگری هستند و کشور عراق نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.
حسینی خاطر نشان کرد: زائران در کشور عراق، مواد غذایی را از محل های مطمئن و بهداشتی تهیه کرده و حتما آب آشامیدنی بستهبندی شده استفاده کنند، از سویی افراد در صورت مشاهده علائمی چون تب و اسهال به صورت حاد آبکی، بدون دلدرد و دلپیچه، همراه با استفراغ به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه ۷۵ درصد افراد مبتلا به وبا بدون علامت هستند، خاطر نشان کرد: این موضوع تشخیص زودهنگام بیماری را با مشکل مواجه کرده است، از این رو رعایت شیوه نامه های بهداشتی در پیشگیری از این بیماری مورد تاکید است.
دکتر حسینی ضمن تاکید بر اینکه باید غذاها در دمای زیر پنج درجه سلسیوس یا بالای ۶۵ درجه نگهداری شود، گفت: اگر قرار است غذا بین این دما و خارج از یخچال باشد، نباید بیش از ۲ ساعت بیرون بماند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: بیماران زمینهای کنترل نشده، افراد دارای دیابت شدید، سرطانی، دیالیزی و پیوندی باید بیشتر مراقب خود باشند، چراکه مستعد ابتلا به وبا با شدت و عوارض بالایی هستند.
عامل بیماری وبا از طریق نوشیدن آب آلوده یا خوردن مواد غذایی غیربهداشتی وارد بدن شده و موجب بروز عفونت میشود. این باکتری در میوهها، سبزیجات خام، آبهای راکد، محصولات دریایی و غذاهای آلوده وجود دارد و فقط انسانها میزبان آن هستند، این بیماری در طول تاریخ هفت بار همه گیری جهانی داشته که جان بسیاری از انسانها را گرفته است.