مهران کریمیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد غربالگری۱۵۰ نوزاد مشکوک به افت شنوایی بودن که برای آزمایشات تشخیص، به کلینیکهای شنوایی شناسی ارجاع داده شدند؛ همچنین ۴۷ کودک با تشخیص قطعی افت شنوایی برای مداخلات طبی، توانبخشی به مراکز مربوطه ارجاع داده شدند.
وی ادامه داد: تعداد ۸۹ هزار و ۴۲۴ نفر در بهزیستی خوزستان دارای پرونده توانبخشی هستند که از این تعداد ۱۱ هزار و ۷۹۸ فرد ( پنج هزار و ۸۹ نفر زن و ۶ هزار و ۷۰۹ نفر مرد) دارای معلولیت شنوایی هستند.
مدیرکل بهزیستی خوزستان بیان کرد: ارایه وسایل کمک توانبخشی به ناشنوایان مانند سمعک، باتری سمعک، پرداخت کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، تعمیر و تعویض قطعات شنوایی و ارایه خدمات توانبخشی به معلولان شنوایی در مراکز خانواده و کودک ناشنوا و کم شنوا انجام میشود که شامل تربیت شنیداری و گفتار درمانی است.
وی افزود: پرداخت مستمری، پرداخت کمک هزینه دانشجویی و دانش آموزی به ناشنوایان و کم شنوایان و همچنین ایجاد اشتغال و توانمند سازی ناشنوایان ازجمله خدماتی است که بهزیستی خوزستان انجام میدهد.
کریمیان گفت: اعتبارات تخصیص یافته پارسال این بهزیستی برای تامین وسایل کمک توانبخشی مبلغ ۱۹ میلیارد ریال بود که صرف خرید وسیله کمک شنوایی مانند دستگاه سمعک برای چهار افت خفیف، متوسط و شدید و خیلی شدید و باتری سمعک شد و ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال نیز برای جبران هزینه کاشت حلزون شنوایی و تعمیر و تعویض قطعات حلزون شنوایی نیز به توانخواهان پرداخت شد.
وی درباره کاشت حلزون شنوایی نیز بیان کرد: امور توانبخشی معلولان پس از ارزیابی و تشخیص کم شنوایی، مداخلات تخصصی توانبخشی را در تامین وسیله کمک شنوایی مانند سمعک و آموزش لازم به خانواده و کودک ناشنوا در مراکز دولتی و غیردولتی ارایه می کند ولی تعدادی از این کودکان دچار کم شنوایی بسیار عمیق هستند با کاشت حلزون شنوایی و طی عمل جراحی با قرار دادن پروتز خاص در حلزون گوش بیمار، صورت میگیرد و با توانبخشی پس از آن برای افراد ناشنوای عمیق، میتواند موجب رشد مهارتهای گفتار و زبان گردد و در نهایت توانمند سازی فرد را در جامعه بدنبال داشته باشد.
مدیرکل بهزیستی خوزستان افزود: مرکز کاشت حلزون در خوزستان، از سال ۹۲ راه اندازی شده که تاکنون ۷۸۳ نفر مورد عمل کاشت حلزون قرار گرفته اند که از این تعداد ۱۱۰ نفر پارسال کاشت حلزون را انجام دادند و از خدمات پس از عمل نیز بهره بردند.
وی با بیان اینکه هفت هزار و ۹۷۶ نفر با معلولیت شنوایی از سازمان مستمری دریافت میکنند ادامه داد: طرح غربالگری شنوایی نوزادان از طرف سازمان بهزیستی به طور مستمر در پایگاههای غربالگری زیر نظارت این سازمان در حال انجام است.
کریمیان افزود: چهار مرکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی با ظرفیت ۲۰۰ نفر در خوزستان وجود دارد، که به توانخواهان در شهرستانهای آبادان، دزفول و اهواز ۲ مرکز خدمات آموزشی و توانبخشی ارایه میکنند که خدمات توانبخشی به این کودکان شامل مجموعه اقدامات و خدمات ویژه کودکان دارای اختلالات شنوایی با استفاده از وسیله تقویت کننده مناسب و ارایه آموزشهای ویژه به آنان است.
وی گفت: غربالگری شنوایی نوزادان بخشی از یک برنامه سه بخشی است که به نام غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام کم شنوایی شناخته میشود و اهداف آن شامل غربالگری شنوایی نوزادان تا پیش از یک ماهگی، تشخیص کم شنوایی تا قبل از سه ماهگی، مداخله به هنگام تا قبل از ۶ ماهگی است.