شهرکرد- ایرنا- معاون برنامه‌ریزی و عضو هیات مدیره شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری از استقرار چهار شرکت دانش بنیان در پردیس پارک علم وفناوری شهرک صنعتی شهرکرد خبر داد و گفت: ۲۰ شرکت دانش بنیان دیگر نیز در مراحل اخذ مجوز برای استقرار، خرید زمین و احداث کارگاه در این پردیس قرار دارند.

حمید غفاری روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا شهرکرد افزود: شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری به‌ منظور حمایت از واحدهای دانش‌بنیان و فناور استان و با هدف ایجاد پیوند بین صنعت و دانشگاه برای نخستین بار در کشور بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که با پارک علم و فناوری استان منعقد کرد در داخل مجموعه شهرک صنعتی شهرکرد، چهار هکتار را به عنوان پردیس پارک علم و فناوری به شرکت‌های دانش بنیان اختصاص داده است.

وی ادامه یاد: بر اساس تفاهم‌نامه‌ منعقد شده با پارک علم‌ و فناوری، واحدهای معرفی شده از طرف پارک می‌توانند از تسهیلاتی برای استقرار در پردیس فناوری شهرک صنعتی شهرکرد و سایر شهرک‌های صنعتی فعال چهارمحال و بختیاری برخوردار شوند.

غفاری یادآور شد: علاوه بر این تفاهم‌نامه، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با توجه به نامگذاری امسال، مشوق‌هایی را برای شرکت‌های دانش بنیان به همه شهرک‌های صنعتی کشور ابلاغ کرد، که بر اساس آن شرکت‌های دانش بنیانی که درخواست خرید زمین به مساحت بیش از سه هزار مترمربع در شهرک های صنعتی داشته باشند می‌توانند با پرداخت ۱۰ درصد مبلغ زمین در شهرک‌های صنعتی بر اساس قیمت‌های مصوب، مابقی مبلغ را به صورت اقساط ۴۸ ماهه با تنفس ۶ ماهه پرداخت کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به آنکه بیشتر شرکت‌های دانش بنیان متقاضی درخواست خرید زمین با مساحت‌های کمتر از سه هزار مترمربع در شهرک‌های صنعتی هستند مقرر شد همین تسهیلات به این شرکت‌ها نیز اعطا شود و تنها ۶ ماه از مدت اقساط آن‌ها کاسته شود و با پرداخت ۱۰ درصد مبلغ زمین در شهرک‌های صنعتی استان مابقی مبلغ را به صورت اقساط ۴۲ ماهه با تنفس ۶ ماهه پرداخت کنند.

غفاری خاطر نشان کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری علاوه بر واحدهای معرفی شده از طرف پارک علم‌وفناوری استان، واحدها فناور و شرکت‌هایی که از معاونت علمی رییس‌جمهور نیز معرفی‌نامه به عنوان شرکت "دانش بنیان" داشته باشند را نیز در زمره شرکت ‌های دانش‌بنیان تلقی می کند و می‌توانند این شرکت ها از تسهیلات شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری بهره‌مند شوند.

وی یادآور شد: اگر شرکت‌های دانش بنیان و فناور، فعالیت تولیدیشان بر اساس طرح‌های اولویت دار معرفی شده توسط معاونت کسب و کار وزرات صنعت، معدن و تجارت برای استان چهارمحال و بختیاری باشد، این شرکت‌ها در بخش نقدی واگذاری زمین تنها یک درصد مبلغ زمین را پرداخت و مابقی را به صورت اقساط ۴۲ و یا ۴۶ ماهه با تنفس ۶ ماهه بر اساس متراز زمین پرداخت می‌کنند.

عضو هیات مدیره شرکت شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری گفت: زمین‌های واگذار شده فاقد سوله و ساختمان هستند و شرکت‌های دانش‌بنیان باید ظرف یک‌‍‍سال از زمان واگذاری، اقدام به ساخت سوله و ساختمان کنند و شرکت شهرک‌های صنعتی به‌منظور حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان با توان کم، ۲۱ سوله کارگاهی به صورت استیجاری تامین کرده است که با داشتن معرفی نامه در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان حایز شرایط قرار می‌دهد.

وی اظهارداشت: شرکت شهرک‌های صنعتی استان به تمامی شرکت‌های مستقر در شهرهای صنعتی استان که مجوز دانش بنیان اخذ کنند ۷۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض تخصیص می‌دهد.

به گزارش ایرنا، هم‌اینک ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در چهارمحال و بختیاری مستقر است که در ۲۲ مورد از این شهرک‌ها شرایط برای واگذاری زمین به متقاضیان سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف تولید، خدماتی و صنفی فراهم است.

اکنون در پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری ۱۵۰ واحد و ۴۵ شرکت دانش‌بنیان فعال است.

شرکت‌های دانش‌بنیان چهارمحال و بختیاری تاکنون موفق به تولید ۲۷۵ دانش فنی شده‌اند که از این تعداد ۹۷ دانش فنی تجاری‌سازی شده است و طی سالهای اخیر بیش از ۱۰۰ اختراع از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و واحدهای رشد در این استان به ثبت رسیده است.