تهران - ایرنا- عضو شورایعالی سالمندان کشور گفت: پیش بینی می شود که در سال ۱۴۱۰ بحث چالش سالمندی تبدیل به یک ابربحران در کشور شود.

 به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، احمد دلبری روز شنبه در همایش روز جهانی سالمند که در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد، افزود: کشور ما طی ۴۰ سال گذشته خدمات بسیار شایسته ای در زمینه بهداشت، درمان و بیمه ای در جامعه داشته که باعث شده تا امید به زندگی به میزان ۲۰ سال افزایش یابد و این میزان رشد، از میانگین جهانی نیز بیشتر است. اما انتظار می رود، به تناسب افزایش امید به زندگی در جامعه، کیفیت زندگی نیز افزایش یابد که نیاز به بسیج ملی برای رسیدگی به مسایل مختلف سالمندان داریم.

وی اظهار داشت: انتظار می رود دولت به جایگاه دبیرخانه شورایعالی سالمندی توجه ویژه داشته باشد. سند ملی سالمندان که تصویب شده است، نیاز به برنامه اقدام و اجرا دارد، ضمن آنکه نیازمند توجه ویژه مجلس محترم شورای اسلامی به قانون حمایت از سالمندان هستیم.

دلبری افزود: بحث معیشتی سالمندان، از جمله موضوعات اساسی این حوزه است، چرا که هم اکنون متاسفانه میزان فقر در میان سالمندان دو برابر دیگر رده های سنی است. تامین نیروی انسانی متخصص حوزه سالمندی نیز از نیازهای جدی این قشر از جامعه می باشد بطوری که کشور ما براساس استانداردهای جهانی به دو هزار و ۳۲ متخصص طب سالمندی نیازمند است، درصورتی که از سه پیش با توقف تربیت نیروی متخصص در این رشته، به تعداد ۲۳ فارغ التحصیل طب سالمندی در کشور، افزوده نشده است که این رقم با استانداردهای جهانی، فاصله زیادی دارد.

وی همچنین پوشش بیمه تکمیلی برای سالمندان را از دیگر نیازهای این قشر ذکر کرد و گفت: ۷۰ درصد سالمندان کشور، بیمه تکمیلی ندارند و تقریبا ۵۵ درصد سالمندان، مستمری دریافت نمی کنند و اگر امروز به فکر رسیدگی به مسایل و مشکلات  ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار سالمند کشور نباشیم، این جمعیت در سال ۱۴۳۰ که به بیش از ۲۶ میلیون نفر می رسد، قطعا چالش امروز را به ابربحران تبدیل خواهد کرد.

 دلبری در پایان سخنانش، از همه دست اندرکاران در اداره سالمندی وزارت بهداشت، در مرکز تحقیقات و دیگر بخش های دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و سازمان ها و نهادهای مختلف که در برگزاری این همایش همکاری  کردند، تشکر کرد.
 

 همایش روز جهانی سالمند، مباحثی همچون «سالمندی در جامعه ایثارگران، تاب آوری و مشارکت زنان سالمند، چالش های سیاستگذاری در حوزه سالمندان، توانبخشی و حمایت های اجتماعی برای سالمندان آسیب پذیر، الزامات سیاستی در بیمه سالمندان، مدیریت شهری در حوزه سالمندی، نیروی انسانی درحوزه سالمندی نظام پزشکی، بیمه سلامت در بازنشستگان نیروهای مسلح، رسانه و سالمندان، سلامت سالمندان و سیاستگذاری در حوزه سالمندی در جهان» را به شرکت کنندگان ارائه می دهد.

 این همایش یک روزه به همت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، و با همکاری وزارت بهداشت، وزارت ارشاد، بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان های بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح، بیمه سلامت ایران و بیمه دی، سازمان نظام پزشکی،   اداره کل سلامت معاونت امور اجتماعی شهرداری تهران، انجمن های علمی سالمندی ایران، سالمندشناسی و طب سالمندان ایران،   مددکاران اجتماعی ایران و صندوق جمعیت سازمان ملل برگزار شده است.