به گزارش ایرنا از سی ان ان، وزارت دفاع روسیه نیز روز شنبه تایید کرد که نیروهایش از لیمان، شهری استراتژیک در شرق اوکراین، تنها یک روز پس از الحاق این منطقه به روسیه، عقبنشینی کرده اند.
این وزارتخانه در کانال تلگرامی خود با استفاده از نام روسی شهر لیمان گفت: «در ارتباط با ایجاد خطر محاصره، نیروهای ما از شهرک «کراسنی» لیمان به سمت خطوط سودمندتر رفتند».
رسانه دولتی «روسیه ۲۴» نیز گزارش داد که دلیل عقب نشینی روسیه به این دلیل بود که «دشمن از توپخانه ساخت غرب و اطلاعات کشورهای ائتلاف آتلانتیک شمالی استفاده میکرد».
این عقب نشینی، مهمترین دستاورد اوکراین از زمان حمله متقابل موفقیت آمیز این کشور در شمال شرقی منطقه خارکف در ماه گذشته محسوب میشود.
این اعلامیه روسیه تنها چند ساعت پس از آن منتشر شد که نیروهای اوکراینی گفتند که نیروهای روسی را در این شهر که در منطقه کراماتورسک دونتسک قرار دارد، محاصره کردهاند.
به گفته سرگی چرواتی سخنگوی ارتش گروه شرقی نیروهای اوکراین، این نیروها اوایل روز شنبه خبر دادند که وارد استاوکی، روستایی در همسایگی لیمان شدهاند.
وی افزود، در این جریان تعداد زیادی کشته و زخمی شده اند» اما نمیتواند جزئیات بیشتری ارائه کند.
سرگی هایدی رئیس اوکراینی اداره نظامی منطقه لوهانسک نیز روز شنبه جزئیات بیشتری از حمله لیمان را فاش کرد که نشان میدهد نیروهای روسی پیشنهاد عقبنشینی متقابل دادهاند، اما از سوی طرف اوکراینی پذیرفته نشده است.
وی گفت: «گروه روسها در منطقه لیمان محاصره شده است. شهرکهای یامپیل، نووسلیوکا، شاندری هالوو، دروبیشو و استاوکی آزاد شدند.»
چرواتی نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی تلویزیونی گفت: اقدامات برای ایجاد ثبات در این مناطق ادامه دارد.
وی افزود: «آزادسازی لیمان مهم است، زیرا گام دیگری به سوی آزادسازی دونباس اوکراین است. این فرصتی است برای رفتن به کرمینا و سورودونتسک. بنابراین، به نوبه خود، از نظر روانی بسیار مهم است.»
در همین حال، به نظر می رسد فشارها بر ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای استفاده از سلاحهای هستهای در میدان نبرد در حال افزایش است.
رمضان قدیروف رهبر جمهوری چچن، در بیانیهای خشمگینانه با انتقاد از ژنرالهای روسی در پی عقب نشینی از لیمان، گفت زمان آن رسیده است که کرملین از هر سلاحی که در اختیار دارد استفاده کند.
قدیروف در کانال تلگرامی خود نوشت: «بنا به نظر شخصی من باید اقدامات شدیدتری از جمله اعلام حکومت نظامی در مناطق مرزی و استفاده از سلاحهای هستهای کم اثر انجام دهیم. نیازی نیست هر تصمیمی با در نظر گرفتن نظرات جامعه آمریکایی و غربی اتخاذ شود.»
اوایل این هفته، دیمیتری مدودف که بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ به عنوان رئیسجمهور روسیه فعالیت میکرد، در کانال تلگرامی خود درباره استفاده از تسلیحات هستهای صحبت کرد و گفت که اگر موجودیت کشور روسیه تهدید شود، استفاده از این سلاحها مجاز خواهد بود.
او نوشت: "اگر تهدید علیه روسیه از حد تعیین شده تهدید ما فراتر رود، ما باید پاسخ دهیم... این قطعا یک بلوف نیست. "
به نوشته سی ان ان، پس از اعلام پوتین در روز جمعه مبنی بر اینکه روسیه نزدیک به یک پنجم اوکراین را تصرف خواهد کرد و اعلام کرد که میلیونها نفری که در آنجا زندگی میکنند «برای همیشه» شهروند روسیه خواهند بود، نگرانیها در مورد اینکه مسکو ممکن است به استفاده از سلاح هستهای متوسل شود به شدت افزایش یافته است.
آمرکیا و متحدانش میگویند نگران هستند که کرملین ممکن است استدلال کند که حملات به مناطق الحاقی جدید اکنون حمله به روسیه به حساب میآید.