بندرعباس - ایرنا - معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان گفت: می‌طلبد دهیاری‌ها و دهیاران برای اشتغال و رونق جامعه خود به سمت توسعه پایدار گردشگری روستایی بروند و این اتفاق می‌تواند روستاها را متحول کند.

 به گزارش خبرنگار ایرنا، فائقه اتابک روز یکشنبه در کارگاه آموزشی نواندیشی در کسب و کارهای گردشگری روستایی افزود: روستاهای بسیاری با برنامه‌ریزی در زمینه گردشگری فعالیت کرده‌ و توانسته‌اند کارهای خوبی برای درآمدزایی از این صنعت براساس داشته‌های بومی و فرهنگی خود انجام دهند.

وی ادامه داد: ظرفیت‌ها و قابلیت‌های منحصر به فردی در روستاهای هرمزگان در زمینه‌های مختلف از قبیل خوارک، تنوع فرهنگی و فرهنگ غنی وجود دارد و به جز تعداد معدودی از روستاها در این حوزه اقدام شایسته‌ای انجام نشده است درحالی که از این ظرفیت‌ها می‌توان برای جذب گردشگر استفاده کرد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان تاکید کرد: توسعه گردشگری روستایی از وظایف مهم وزارتخانه بوده که علاوه بر ایجاد رونق و اشتغال روستایی برای جلوگیری‌ از مهاجرت روستاییان به شهرها حائز اهمیت است و موجب حفظ و احیای فرهنگ بومی و همچنین حفظ میراث فرهنگی، منابع طبیعی و محیط زیست می‌شود.

اتابک گفت: دهیاران می‌توانند از طریق وزارت میراث فرهنگی برای توسعه امکانات و زیرساخت‌های گردشگری و جذب اعتبار برای این منظور اقدام کنند، هر ساله اعتباری برای حفظ و مرمت آثار و بناهای تاریخی به اداره‌های کل استانی اختصاص داده می‌شود که دهیاری‌ها می‌توانند از این ظرفیت برای حفظ و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی محدوده خود اقدام کنند.

وی ادامه داد: مورد دیگر، ترویج و توسعه صنایع دستی و هنرهای سنتی است که می‌توان از ظرفیت وزارت میراث فرهنگی استفاده کرد که برای این منظور بایستی نسبت به شناسایی فعالان و ظرفیت‌های روستاها اقدام شود.

وی اضافه کرد: گاهی صنعتگران فعال در روستاها از از وام‌های بانکی و مشوق‌های دیگری که وجود دارد بی اطلاع هستند و یا آگاهی لازم را در خصوص روش استفاده از آن‌ها ندارند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان اظهار داشت: همچنین می‌توان گردشگری کشاورزی را در روستاهای دارای مزارع و باغ‌های کشاورزی توسعه داد که برای این منظور هم تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت میراث فرهنگی با وزارت جهادکشاورزی منعقد شده و می‌توان برای آنها مجوز گردشگری کشاورزی بدون پرداخت عوارضِ تغییر کاربری صادر کرد.

وی بیان کرد: افراد می‌توانند در مزرعه و باغ خود با ایجاد و راه اندازی برخی فعالیت‌های گردشگری به ارزش دارایی خود بیفزایند، همچنین می‌توان منازل روستایی را به اقامتگاه بوم گردی تبدیل کرد و فرد روستایی در منزل خود و با غذاهای سنتی و پوشش محلی پذیرای گردشگران باشد و وام بانکی با نرخ سود چهار تا ۶ درصد به متقاضیان خانه های بوم‌گردی داده می‌شود.

اتابک اضافه کرد: آداب و رسوم روستاها هم می‌تواند در کنار اقامتگاه‌های بوم گردی معرفی شود و کمک به حفظ و احیای فرهنگ بومی بسیار حائز اهمیت است اما بسیاری از روستاهای هرمزگان از مزایای این ظرفیت‌ها بی‌نصیب مانده‌اند.