اگر بخواهیم یک تعریف ساده از گوشت داشته باشیم می توانیم بگوییم این ماده غذایی مجموعه ای از بافتهای عضلانی اسکلتی دام است که با بافتهای چربی و پیوندی همراه است گوشت، می تواند از گوساله، گوسفند و یا گوشت فیله شتر مرغ تولید شود و معمولا به صورت فیله، منجمد، سوخاری و مرینت پخته می شود.
یکی از عوامل موثر در اهمیت غذایی گوشت وجود املاح معدنی به ویژه آهن و روی در آن است کم خونی ناشی از کمبود آهن به وسیله مصرف گوشت تامین می شود گوشت غنی از پروتئین و مواد معدنی است و یک غذای مغذی برای افراد ضعیف و کودکان به حساب می آید در حالت کلی استفاده از این منبع غذایی مغذی قابل توصیه است البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
با آراد برندینگ همراه باشید تا در یک دسته بندی کلی گوشت گوساله را به صورت زیر برای شما طبقه بندی کنیم.
فیله: حدود یک درصد از لاشه گوساله را تشکیل می دهد فیله را هنگام استخوان گیری از استخوانهای کمر جدا می کنند فیله به سه قسمت سرمیانی و انتهایی تقسیم می شود. راسته: حدود ده درصد وزن را تشکیل می دهد در کشور ما برای کباب کردن از راسته استفاده می شود. ران: در حدود سی درصد وزن لاشه را تشکیل می دهد و از ماهیچه های پا و لگن تشکیل شده است. سردست: بیست و هفت درصد از وزن لاشه را تشکیل می دهد و شامل ماهیچه های دست و شانه می باشد در کشورهای مختلف به صورت متفاوت به قطعات کوچک تقسیم شده و مصرف می شود. گردن: حدود ده درصد وزن لاشه است و شامل ماهیچه هایی است که از مهره یک تا هفت را پوشش می دهد و برای تهیه خورش و آبگوشت مصرف دارد.
گوشت فیله گوساله سوخاری
یکی از پرطرفدارترین غذاهایی که با گوشت فیله گوساله درست می کنند فیله سوخاری است، سوخاری کردن گوشت تبحر خاصی می طلبد اما برای اینکه بتوانید از طعم یک فیله سوخاری لذیذ لذت ببرید می توانید نوع آماده آن را تهیه کنید معمولا فیله سوخاری در اکثر فروشگاه های معتبر به فروش می رسد و آماده کردن آن زیاد سخت نیست.
اما اگر بخواهید گوشت فیله گوساله را همانند کالباس قارچ و مرغ خودتان در منزل درست کنید می توانید قطعه های گوشت را در ادویه های و مواد مخصوص بخوابانید سپس این مخلوط را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید.
در این فاصله تخم مرغها را بزنید تا کاملا به حالت مایع درآید و به آن ادویه و آرد اضافه کنید. فیله های مزه دار شده را از یخچال خارج نمایید و ابتدا هر تکه را اول به مخلوط تخم مرغ و سپس به آرد سوخاری بزنید فیله ها را کاملا در آرد سوخاری بغلتانید.
داخل یک ظرف کوچک روغن بریزید تا کاملا داغ شود سپس فیله ها را داخل آن به مدت کافی سرخ کنید و بعد از خارج کردن روغن اضافی را بگیرید و از طعم این غذای خوشمزه لذت ببرید.
گوشت فیله مرغ تازه
یکی از قسمتهای مهم در بدن مرغ سینه آن است که از گوشت سینه، برای تهیه فیله مرغ تازه استفاده می کنند، این قسمت هیچ گونه چربی نداشته و جزء خوراکیهایی است که می توان از آن برای درمان بیماریهای مانند فشار خون و چربی بالا استفاده نمود، ضمن اینکه این محصول یکی از بهترین جایگزینهای مناسب برای گوشت قرمز است و می تواند در رژیم غذایی افرادی که چربی استفاده نمی کنند قرار بگیرد.
گوشت فیله مرغ تازه دارای نشانه های مهمی است که هنگام خرید این محصول باید با این نشانه ها آشنا باشید که از مهمترین مورد در زمان خرید گوشت فیله مرغ تازه ظاهر آنها می باشد که این قسمت فیله، از سینه مرغ تهیه می شود و رنگ آن سفید است و هیچ گونه خون مردگی بر روی آن وجود ندارد.
همچنین در زمان خرید گوشت فیله مرغ تازه حتما باید نوع بسته بندی شده از این محصول خریداری شود، به این خاطر که بر روی آنها تاریخ تولید و انقضا درج شده و خریداران می توانند با اطمینان خاطر از لحاظ تازه بودن این نوع مرغ آن را خریداری کنند.
از موارد دیگر در زمان خرید گوشت فیله مرغ تازه و گوشت شترمرغ بوی آنها است که معمولاً فیله های مرغ که مانده هستند بوی نامطبوعی ایجاد می کنند، اما نوع تازه این محصولات هیچگونه بوی بدی ندارند و خریداران می توانند آنها را تهیه نمود و در طبخ غذاهای مختلف از آن استفاده کنند.
** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.