سالیان بسیار زیادی بوده که در تمامی دنیا نوشیدنی و دمنوشی با نام قهوه اسپرسو در حال استفاده بوده است که طعمی تلخ داشته و دارای خواص درمانی فراوانی می باشد.

در ابتدا می توان گفت اسپرسو نوعی قهوه غلیط است که با عبور دادن آب نزدیک به جوش با فشار زیاد از میان دانه هایی از قهوه که از قبل آسیاب شده اند، تهیه می شود و دارای غلظت بیشتری نسبت به مواد معلق جامد می باشد. واژه اسپرسو در ایتالیایی به معنی سریع است که اولین بار صاحب یک شرکت تولیدی این اسم را روی این نوشیدنی قرار داده است.

همانطور که می دانید دلیل عمده مصرف قهوه در تمامی نقاط جهان استفاده از کافئین موجود در این دانه می باشد و باید بدانیم میزان کافئین موجود در این نوع قهوه به نسبت حجم، از دیگر مشتقات و نوشیدنیهای آن بیشتر است و به همین دلیل این نوشیدنی معمولا در حجمهای کوچک سرو می شود. با آراد برندینگ همراه باشید تا به بررسی بیشتر این محصول بپردازیم.

به عنوان مثال یک اسپرسو ۵۰ تا ۶۰ میلی لیتری دارای ۸۰ الی ۱۵۰ میلی گرم کافئین خالص می باشد که واقعا نسبت به حجم میزان زیادی است و استفاده از این قهوه می تواند انرژی بخشی زیادی برای شما داشته باشد و به آمادگی ذهن شما کمک کند و همچنین باعث ترشح دوپامین در مغز و احساس خوشی و ایجاد ضمینه برای تمرکز بهتر شود.

از سوی دیگر برنامه صحیح زمانی برای مصرف اسپرسو یکی از مهمترین قسمت مصرف آن است چرا که در صورت استفاده بی مورد، این نوشیدنی می تواند سیستم خواب شما را بر هم بزند که در این صورت نه تنها اسپرسو کمکی به شرایط ذهنی شما نمی کند بلکه خود تبدیل به مشکلی برای تمرکز شما می شود.

قهوه اسپرسو آماده

برزیل یکی از کشورهای تولید کننده قهوه در دنیا می باشد و جزو اولین صادر کنندگان این محصول در جهان است. قهوه اسپرسو آماده با چند طعم در بازار موجود است، که دو نوع پر طرفدار آن قهوه کلاسیک و گلد می باشد که از این دو می توان انواع دیگر قهوه را آماده سازی کرد.

البته نسکافه گلد دارای طعم و قیمت بالاتری نسبت به نوع کلاسیک آن می باشد. تعداد زیادی از کارخانجات تولیدی قهوه بعد از بررسیهای لازم اقدام به تولید قهوه آماده یا قهوه فوری کردند اما برخی از آن تولید کننده ها موفق نشدند و با شکست روبرو شدند.

دو شرکت که جزئی از شرکتهای بسیار موفق در عرضه قهوه اسپرسو آماده شدند استارباکس و نستله هستند که بسیار فروش خوبی دارند. قهوه فوری طی دو مرحله خشک شدن انجمادی و تبخیری آماده عرضه به بازار می شوند.

خشک کردن از طریق تبخیری به این صورت است که قهوه اسپرسو را در حجم بسیار بالایی دم می کنند و از طریق هوای داغ که بالای ۲۰۰ درجه سانتی گراد می باشد تبخیر شده و زمانی که قهوه آماده به زمین برخورد می کند قهوه به ذرات ریزی تبدیل می شود و بعد از خشک شدن به صورت قهوه آماده در می آید.

در روش انجمادی روش تهیه کمی سخت و پیچیده می شود به این صورت که عصاره قهوه گرفته می شود و در دمای بسیار پایین خنک می شود و سپس به صورت ورقه های بسیار نازکی از قهوه شکل می گیرد و بعد از خرد شدن خشک می شود و در مرحله آخر به بخش تعیین کیفیت و بسته بندی می رود.

قهوه اسپرسو ایتالیایی

در انتخاب نام قهوه های ایتالیایی دوگانگی پیش آمده است که آیا خاستگاه اصلی آن نیز ایتالیا است یا خیر اما باید گفت اصلا اسپرسو ها و قهوه اسپرسو ایتالیایی به کشور آن برنمیگردد و کشور ایتالیا محلی برای کشت قهوه ندارد.

از این رو در کافه های مختلف ایتالیایی در اکثر سفارشات خود و حتی لاته ها شیر وجود دارد که یکی از اجزا مهم قهوه اسپرسو تلخ است بنابراین در کافه های ایتالیایی قهوه های مخصوص مناسبی برای شما سرو می کنند قهوه درکشور های کلمبیا کشت می شود.

اما به گفته بعضی منابع قهوه به ریشه ایتالیا می رسد هرچند بسیاری از کارشناسان بر این باور نیستند اما شاید جالب باشد که هرسال ایتالیا بیش از ۸ میلیون قهوه صادر می کند و در تمامی نقاط ایتالیا می توانید از طعم قهوه اسپرسو ایتالیایی بهره ببرید.

اولین کافی شاپ ایتالیایی در سال ۱۶۸۳ میلادی در میدان سان مارکو ونیز افتتاح شد و یکی از عمده ترین تشکیل آن نفرت و انزجار از کلیسا بود که کلیسا در آن زمان بخاطر مزه قوی و تند و تلخ قهوه آن را شیطانی نامیده بودند و این حرکت به نوعی پاسخی بود دربرابر اینگونه نامیدن این ماده مقوی و تاثیرگذار که البته با گذشت زمان اسپرسو های ایتالیایی جایگاه ویژه ایی در میان مردم قرار گرفت.

** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.