حسین محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار اراضی زعفران کشور، ۹۱ هزار هکتار یعنی معادل ۷۶ درصد آن در خراسان رضوی و از مجموع اراضی زیرکشت زعفران خراسان رضوی، هشت هزار و ۸۰۰ هکتار آن یعنی معادل ۱۲ درصد استان به اراضی تربتحیدریه اختصاص دارد و بر این اساس این شهرستان از حیث سطح زیرکشت در دنیا و کشور رتبه نخست را داراست.
وی با بیان این که هم اکنون ۶ هزار و ۵۰۰ خانوار این خطه از محل کشت زعفران ارتزاق میکنند ادامه داد: میانگین تولید زعفران در این شهرستان چهار کیلوگرم در هکتار و بدون در نظر گرفتن خشکسالی امسال، به طور متوسط میزان تولید زعفران این خطه ۳۵ تن در سال است.
او اضافه کرد: هماکنون هر هکتار زمین زعفران، برای ۲۱۸ نفر شغل ایجاد می کند و در کل برای ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم ایجاد می کند.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه در خصوص زمان کاشت و برداشت زعفران در این خطه نیز گفت: پیاز زعفران را معمولا تابستان یا اواخر بهار (خرداد) میتوان کاشت که به دلایل مختلف معمولا فصل کاشت تا پایان شهریور ماه ادامه مییابد.
محمدی افزود:فصل برداشت گل زعفران، مهرماه است اما به شکل دقیق تر در خطه تربت حیدریه فصل برداشت به ترتیب در سه اقلیم سرد (رخ)، معتدل (مرکزی و زاوه) و گرم (مهولات) از ۱۵ مهر آغاز می شود و تا اواخر آبان ادامه دارد.
وی به فراوری زعفران هم اشاره و اظهار کرد: هم اکنون ۱۰ مرکز فرآوری در این خطه به استحصال سالیانه ۶۰ تن زعفران و دیگر فراوردههای متعلق به آن، مشغول هستند.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه در خصوص قیمت مصوب خرید زعفران در سال زراعی جاری نیز گفت: هنوز از سوی دولت، قیمت جدیدی اعلام نشده، اما سازمان جهاد کشاورزی استان پیگیر موضوع است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.