به گزارش خبرنگار ایرنا، سید مجتبی حسینی روز دوشنبه در اولین جلسه کارگروه ارتباط صنعت با دانشگاه افزود: این کارگروه با هدف تبدیل جوان تحصیل کرده کارجو به جوان تحصیل کرده کارآفرین در استان همدان راه اندازی شد.
وی خاطرنشان کرد: استان همدان پرچمدار موضوعات دانش بنیان است و در حوزه علم و فناوری تمهیدات چشمگیری در استان انجام شده است.
حسینی با اشاره به نامگذاری امسال به نام تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین و نگاه ویژه دولت سیزدهم و تاکیدات استاندار همدان به نقش و جایگاه مراکز علمی در تحقق توسعه اقتصاد و ایجاد اشتغال گفت: طبق ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان، هماهنگی مهارت آموزی دانش آموختگان دانشگاهی با نیازهای بازار و توسعه دانشگاههای مهارت محور از اهداف تشکیل این کارگروه است.
وی با بیان اینکه دبیری این کارگروه بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی است تصریح کرد: عارضه یابی عدم حصول نتیجه مورد انتظار، اشتراک گذاری منابع دانشگاهی و جلوگیری از موازی کاری در دانشگاه ها از وظایف و ماموریت های دفاتر ارتباط صنعت با دانشگاه است که با حضور در این کارگروه ارتقا و توسعه می یابد.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی و هماهنگی استانداری همدان خاطرنشان کرد: برگزاری تورهای صنعتی، ایجاد و ارتقا نگاه فناورانه و نوآورانه به صنعت، احصا نیازهای اساسی واحدهای صنعتی و ارائه راهکار به آنها، برنامه ریزی برای اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی در دستور کار این کارگروه قرار دارد.
وی تصریح کرد: از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه در سال جاری ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به واحدها، کارگاههای تولیدی و تعاونی های واجد شرایط بدون سقف اختصاص یافته است که از اواخر ماه جاری به بانک های عامل ابلاغ می شود.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی و هماهنگی استانداری همدان با اشاره به اینکه طرح پویش از سال گذشته در دانشگاه آزاد با ۱۲۰ نفر از دانشجویان آغاز شد خاطرنشان کرد: در این طرح آموزش عملی صنعت در کنار تئوری مرتبط با رشته تحصیلی به دانشجویان آموزش داده شده است.
حسینی با بیان اینکه پارک های علم و فناوری از ظرفیت دانشگاهها برای نظام شناسایی مسایل جامعه و صنعت استفاده کنند گفت: دانشگاه ها در مسیری گام بردارد که مسأله محور، ماموریت گرا و مهارت محور باشند و به نیازها و مشکلات بخش صنعت و جامعه پاسخ دهند.
وی اظهار داشت: طرح تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری استانها)، در استان همدان طبق تاکید استاندار همدان با جدیت پیگیری می شود و هدف از اجرای این طرح فعال کردن ظرفیتهای علمی و فناورانه دانشگاهها، مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و اهرم کردن منابع مالی نهادهای مربوط برای پاسخ به نیازهای استان است.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی و هماهنگی استانداری همدان گفت: مرکز رشد، پژوهشهای دانشگاهی را به سمت حل مساله برده است و براساس آمایش سرزمینی و ماموریت گرایی که از موازی کاری و پول پاشی جلوگیری شود.