علی مهتدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از سویی سایر کشورها درحال ثبت جهانی خوراک هرمزگان به نام خودشان هستند که میتوان به اقدام امارات در ثبت جهانی هواری مرغ و ماهی با نام مجبوس یاد کرد.
وی ادامه داد: کشور عمان هم درحال تلاش برای ثبت جهانی نان توموشی است که سابقه پخت آن به یکهزار تا یک هزار و ۵۰۰ سال پیش در مغ بریمی میناب باز میگردد.
وی یادآور شد: این درحالی است که بسیاری از هرمزگانیها حتی نام غذاهایی مانند برنج دیشو یا کله جوش سوراغ را نشنیدهاند و در راستای معرفی این غذاها تلاش داریم جشنواره خوراک ملل (جاده ادویه) را در اواخر پاییز و اوایل زمستان سال جاری در بندرعباس برگزار کنیم.
مدرس گردشگری و محقق و مدرس غذای ملل اشاره کرد: هدف از این کار هم معرفی غذاهای هرمزگان به مردم و تلاش برای ثبت جهانی آنها است که امیدواریم هر چه سریعتر مجوز آن با پیگیری معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی هرمزگان توسط وزارت میراث فرهنگی صادر شود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه اکسپو در امارات، گفت: این جشنواره برای امارات دستاوردهای بسیاری داشت و توانست بسیاری از آثار و اداب و سنن را ثبت جهانی کند و امیدواریم با برگزاری جشنواره خوراک در بندرعباس بتوانیم چنین اقدامی برای هرمزگان انجام دهیم.
مهتدی افزود: بنابراین هدف از تلاش برای برگزاری این جشنواره معرفی غذای هرمزگان به خود مردم و سپس ثبت جهانی غذاهای هرمزگان است و همچنین تلاش داریم با دعوت از نماینده یونسکو این شهر را به عنوان شهر خلاق غذا معرفی کنیم.
وی اضافه کرد: اکنون شهر رشت به عنوان شهر خلاق غذا شناخته میشود و توانسته ۱۷۰ غذای خود را ثبت جهانی کند و چنانچه بندرعباس هم شهر خلاق غذا شود آوردههای بسیاری خواهد داشت و سپس جشنواره خوراک یا جاده ادویه را میتوان به صورت سالانه برگزار کرد.
مدرس گردشگری و محقق و مدرس غذای ملل اضافه کرد: در نظر داریم از سفرای کشورهایی هم ذائقه مانند عمان، امارات، قطر و هند و وزرای این کشورها و همچنین استانهای ساحلی کشور برای شرکت در جنشواره دعوت کنیم.