بجنورد- ایرنا- دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان شمالی گفت: منابع ۱۳ بانک عضو کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان در نیمه نخست امسال به ۲۰۵ هزار و ۵۵۸ میلیون ریال رسید که ۱۷.۵ درصد نسبت به پایان سال گذشته افزایش یافت.

علی اصغر هدایتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: منابع بانک های این استان در پایان سال گذشته ۱۷۴ هزار و ۹۵۷ میلیارد ریال بود.

وی با بیان اینکه بیشترین سهم منابع بانک های خراسان شمالی در سال جاری متعلق به بانک سپه است اظهارداشت: این بانک با ۵۶۷ میلیارد ریال و سهم ۲۲ درصدی بیشترین منابع را در استان در اختیار دارد.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان شمالی اظهار داشت: در ردیف بعدی بانک ملی با ۲۶ هزار و ۵۱۲ میلیارد ریال با سهم ۱۲.۵ درصدی و بانک کشاورزی با ۲۳ هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال با سهم ۱۱.۶ درصدی قرار دارد.

وی گفت: از لحاظ رشد منابع بیشترین رشد در بین بانک های استان مربوط به بانک توسعه صادرات با ۱۷۴ درصد است و بانک قرض الحسنه مهر ایران با ۴۳.۵ درصد و پست بانک با ۴۱ درصد نیز به عنوان دومین و سومین بانک ها در این شاخص هستند.

هدایتی در بخش دیگری از سخنانش به رشد ۳۳.۲۳ درصد مصارف بانک ها نیز اشاره کرد و اظهار داشت: این امر نشان دهند ارایه تسهیلات به متقاضان در بخش های مختلف است.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان شمالی افزود: مصارف بانک های استان در پایان سال گذشته ۲۲۵ هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال بود که اینک به ۳۰۵ هزار و ۶ میلیار ریال رسیده است که بانک های ملت، کشاورزی و مسکن بیشترین مصارف را داشته اند.

هدایتی با بیان اینکه نسبت مصارف به منابع نسبت به سال های گذشته بیشتر شده است گفت: این شاخص بسیار مهم است که از ۱۲۹ درصد به ۱۴۶ درصد رسیده است که رشد ۱۸ درصدی را نشان می دهد.

به گزارش ایرنا، نسبت مصارف به منابع یکی از شاخص های عملکردی بانک ها است، این نسبت خالص مصارف به خالص منابع پس از کسر سپرده قانونی می باشد که در این بین عدم مصرف منابع و یا اضافه برداشت از بانک مرکزی هر دو می تواند برای بانک زیان آور باشد.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی گفت: بانک مرکزی هر بانکی که نسبت منابع به مصارف را رعایت نکند و بالاتر از ۷۰ درصد باشد جریمه خواهد کرد چرا که عنوان می شود اصلول بانک داری رعایت نشده است.

وی افزود: استان خراسان شمالی باید خط اعتباری ویژه داشته باشد تا دست کم جریمه شامل حال بانک ها نشود.

هدایتی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات به متقاضیان سخت تر شده است اظهار داشت: بانک های این استان منابع لازم برای پرداخت تسهیلات ندارند.

افزایش مطالبات غیر جاری

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های استان با بیان اینکه مطالبات غیر جاری بانک ها از رشد ۳۸.۵ درصدی برخوردار است گفت: سال گذشته این رقم پنج هزار و ۳۶۹ میلیارد ریال بود و اکنون به هفت هزار و ۴۳۵ میلیارد ریال رسیده است.  

هدایتی تصریح کرد: در وصول مطالبات از واحد های تولید و اشتغال زا فشاری به اصناف و تولیدی ها وارد نمی کنیم اما باید این مطالبات پرداخت شود تا پاسخگوی سایر متقاضیان باشیم.

وی افزود: ۲ هزار میلیارد ریال مطالبات اینک از دسترس خارج شده است که در اختیار مشتریان قرار نمی گیرد و این موضوع به یک معضل تبدیل شده است.

هدایتی به رشد منابع ارزی بانک های استان اشاره کرد و افزود: جذب منابع ارزی بانک های استان ۴.۵ میلیون دلار بوده است در حالی که عنوان می شود صادرات پنج ماهه این استان ۷۰ میلیون دلار است.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان شمالی گفت: در پایان سال گذشته منابع ارزی که تبدیل به دلار شد شامل ۶۱۰ میلیارد ریال بود که به یکهزار و ۱۶۴ میلیارد ریال رسیده است که بیشترین نیز مربوط به بانک های رفاه و تجارت است.

براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، ۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.

در حالی که تورم در خراسان شمالی همیشه بالاتر از میانگین کشور است این استان رتبه دوم فقر را در کشور دارد.

۱۳ بانک دولتی و غیر دولتی در خراسان شمالی عضو کمیسیون هماهنگی بانک های استان هستند.