سمنان - ایرنا - استاندار سمنان با تاکید بر ضرورت تغییر الگوی کشت و تبدیل کشاورزی سنتی به استفاده از فناوری مدرن در راستای مدیریت مصرف بهینه آب گفت: این استان در برهه کنونی با بحران و تنش آبی مواجه است.

به گزارش ایرنا، سیدمحمد رضا هاشمی روز دوشنبه در چهارمین نشست شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان در سالن غدیر استانداری تاکید کرد: اولویت استان مدیریت منابع آبی با روش‌های نوین و جلوگیری از هدر رفت آب  است.

وی بهره‌گیری از تشکل‌ها و ذی نفوذان، نخبگان، افراد تحصیل‌کرده و مراکز تحقیقات کشاورزی در نحوه تغییر الگوی کشت را خواستار شد و افزود: استخراج آب از زمین و قرار دادن آن در مقابل نور خوشید به واسطه کشاورزی سنتی، آسیبی است که با آن روبه رو هستیم و باید در نحوه ذخیره و مصرف آب مدیریت شود.

تامین نهاده‌های دامی و مقدار برداشت آب، ۲ مطالبه مهم مردم استان سمنان

استاندار سمنان با اشاره به جلوگیری برداشت آب از چاه‌های غیرمجاز و کنترل مقدار برداشت آب از چاه‌ها خاطرنشان کرد: تامین نهاده‌های دامی و مقدار برداشت آب  ۲ مساله مهم و از مطالبه‌های مردم است که پیگیری می شود.

وی اولویت نخست را تامین آب شرب، کشاورزی و تامین آب واحدهای صنعتی برشمرد و گفت: در گذشته ۵۲ روستا در استان با تنش آبی مواجه بودند که تعداد این روستا به ۴۰ روستا کاهش یافت.

هاشمی جلوگیری از هدررفت آب به دلیل فرسودگی خطوط انتقال و نصب کنتورهای غیر مجاز را یک اصل در جلوگیری از هدر رفت منابع آبی دانست و گفت: با توجه به تنش آبی استان است این مهم باید پیگیری و رصد شود.

وی با تاکید بر تنش کم‌آبی حاکم بر استان سمنان اظهار داشت: افزایش سطح زیر کشت مجتمع‌های گلخانه‌ای در مناطق مختلف استان ضرورتی انکارناپذیر است.

ضرورت توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای

استاندار سمنان توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای در استان را ضروری دانست و اضافه کرد: افزایش بهره‌وری و کاهش هدررفت منابع آبی با توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای محقق خواهد شد.

هاشمی با بیان اینکه هم‌اکنون ۳۷ هکتار مجتمع گلخانه‌ای در استان سمنان زیر کشت است، ادامه داد: با وجود ۱۹۸ هزار هکتار زمین زراعی و باغی در استان، باید مجتمع‌های گلخانه‌ای افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، میانگین بارش استان از ابتدای سال آبی تاکنون (مهر ۱۴۰۰ تا پایان خرداد ۱۴۰۱)  نسبت به مدت مشابه در بلندمدت ۴۹ درصد کاهش یافت.

استان سمنان سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب کسری آب‌های زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته دارد و صرفه‌جویی ۱۷۸ میلیون مترمکعبی آب در سند سازگاری با کم آبی استان تا سال ۱۴۰۵ هدفگذاری و آغاز ‌شده است.