تهران- ایرنا- توافق‌نامه همکاری میان سازمان فناوری اطلاعات ایران و مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری با موضوع «سامانه ملی کاتالوگ و مجموعه داده‌های باز و کاربردی» مبادله شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران، «محمد خوانساری»، معاون وزیر ارتباطات در خصوص ویژگی‌های سامانه ملی کاتالوگ و مجموعه داده‌های باز و کاربردی بیان داشت: این سامانه به ایجاد یک زیرساخت مشترک برای به اشتراک‌گذاری مجموعه داده‌های تولید شده توسط دستگاه‌های متولی اطلاعات در کشور کمک و از دوباره‌کاری‌ها برای تولید مجدد داده‌های موجود جلوگیری می‌کند.  

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، در راستای اهداف تفاهم‌نامه پیش رو با مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری گفت: تاسیس دبیرخانه‌ای با محوریت سامانه ملی کاتالوگ با هدف برنامه‌ریزی و انجام همکاری‌های مشترک میان دستگاه‌ها در نقش‌های ملی و حاکمیتی در دستور کار این توافق‌نامه قرار دارد که با این رویکرد، کسب و کارها، شرکت‌های دانش بنیان، استارت‌آپ‌ها و سایر ذینفعان ‌می‌توانند استفاده بهتری از داده‌های بارگذاری شده در این سامانه داشته باشند.  

وی بهره‌برداری از داده‌های سامانه ملی کاتالوگ را موضوعی اساسی دانست و تصریح داشت: صرفا جمع‌آوری داده‌های دستگاه‌های مختلف در این سامانه کافی نیست. تصمیم‌گیری‌های بخردانه در حوزه‌های مختلف با استفاده از داده‌های باز در این سامانه زمانی صورت می‌گیرد که فرآیند جمع‌آوری، قالب‌بندی، عرضه، پردازش و بصری‌سازی داده‌ها، به بهره‌برداری توسط ذینفعان منجر شود.  

در این مراسم، حامد منکرسی، معاون سیاست‌گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به این که سامانه ملی کاتالوگ حدود دو سال است که فعالیت خود را آغاز کرده است، در خصوص آخرین وضعیت موجود گفت: تا کنون بیش از ۴۰۰ دستگاه اقدام به ثبت نام و حدود ۲۰۰ دستگاه نیز اقدام به بارگذاری داده‌های خود کرده‌اند. در این میان، تقریبا هر دستگاه ۳۰رکورد را به ثبت رسانده که در مجموع شکل‌گیری بیش از شش هزار ثبت اطلاعات را در برداشته است که البته نیازمند تقویت اطلاعات ثبت شده دستگاه‌ها از نظر حجمی و کیفیت هستیم.  

منکرسی، تغییرات ایجاد شده بر اثر تبادل تفاهم‌نامه یاد شده در سامانه ملی کاتالوگ را در سه محور ارزیابی و تشریح کرد: علاوه بر ایجاد دبیرخانه‌ای با هدف پاسخگویی به پرسش‌های دستگاه‌ها و پیگیری وضعیت بارگذاری داده‌ها، به روزرسانی فنی و محتوایی و نیز ایجاد انگیزه و ارزش افزوده برای دستگاه‌ها جهت همکاری در تکمیل بهینه اطلاعات سامانه‌ از محورهای اصلی این توافق‌نامه است.  

مدت زمان این توافق‌نامه یک سال در نظر گرفته شده است و پس از به امضا رسیدن توسط محمد خوانساری، معاون وزیر و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران و سیروس وطنخواه، رییس مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری مورد مبادله میان طرفین قرار گرفت.