گچساران- ایرنا- معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: بر اساس پیش بینی های انجام شده فاز نخست پترو شیمی گچساران تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

 به گزارش ایرنا، سید صولت مرتضوی روز دوشنبه در بازدید از پترو شیمی گچساران  با بیان اینکه این طرح ملی سالانه یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن خوراک اتان خود را از پالایشگاه بید بلند بهبهان تامین می کند افزود: تاکنون از خوراک این طرح ملی هیچ بهره وری انجام نشده بود که با راه اندازی این طرح گاز های که متاسفانه سوخت و دود هوا  می شد به عنوان خوراک برای پترو شیمی گچساران جمع آوری خواهد شد.

وی ابراز کرد:  بهره‌برداری از این طرح نقش مهمی در بهبود رشد اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد ایجاد می کند.

مرتضوی تصریح کرد: با بهره‌برداری از طرح پتروشیمی گچساران علاوه بر ایجاد اشتغال در رونق و رشد اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد تاثیر گذار خواهد بود.

وی  گفت: محصول مجتمع پتروشیمی گچساران یک‌میلیون تن اتیلن و نیز ۸۴ هزار تن +C۳(برش پروپان و سنگین تر) در سال خواهد بود.

مرتضوی اظهار داشت:  ساخت پتروشیمی گچساران به دست متخصصان داخلی  انجام شد و با توجه به تحریم‌ها یک کار بسیار بزرگ و جهادی است.

وی تصریح کرد: پترو شیمی گچساران  خوراک  چند مجتمع های دیگر را تامین خواهد کرد که در اقتصاد کشور تاثیر بسزایی خواهد شد.

 معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: این طرح بزرگ اقتصادی هم اکنون بیش از ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در زمینی به مساحت ۱۵۷ هکتار در دست اجراست.

مرتضوی اظهار داشت: امید است در آینده نزدیگ با بهره برداری از این طرح بزرگ در دست اجرا شاهد توسعه و شکوفایی این استان باشیم.

وی همکاری و هماهنگی مسئولین را برای اجرای پروژه های عمرانی  در این استان را ستودنی دانست و گفت: این امر موجبات توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر استان را فراهم خواهد کرد.

مرتضوی گفت: مصوبات سفرهای رئیس جمهور  در این استان با  پیشرفت فیزیکی چشمگیری در دست اجراست.

بازدید از پتروشیمی گچسارانی از مهمترین برنامه های سفر یکروزه  معاون اجرایی رئیس جمهور در یازدهمین سفر و نظارت میدانی بر اجرای مصوبات در این استان بود.

این طرح در زمینی به مساحت تقریبی ۱۵۷ هکتار در حال فعالیت بوده و تأمین آب آن از سد کوثر گچساران با لوله ۲۸ اینچی در ۱۷۶۰ مترمکعب بر ساعت و به طول ۲۷ کیلومتر و خوراک آن از پالایشگاه بید بلند بهبهان به میزان یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن در سال و با خط لوله ای به طول ۹۰ کیلومتر تأمین خواهد شد.