به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعیکوشا عصر دوشنبه در چهارمین نشست شورای آموزش و پرورش کردستان اظهار داشت: مردم کردستان از اسلام نمیگذرند و دیانت و بصیرت خود و عدم همراهی با دشمنان را در وقایع اخیر و راهپیمایی هفته گذشته به نمایش گذاشتند.
وی رهنمودهای امروز رهبر معظم انقلاب را بیانگر استحکام، اقتدار و حکمت محض ایشان توصیف کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب تحلیل دقیقی از حوادث و عنایت ویژهای به قوم کُرد داشتند و این مهم مایه افتخار و قابل تقدیر است.
استاندار کردستان با بیان اینکه اقشار و گروههای مختلف وظیفه دارند از نگاه ایشان به قوم کُرد به عنوان سند افتخار تقدیر کنند، اضافه کرد: دشمن بهانه ای بدست آورده و نمیخواهد آن را به راحتی از دست بدهد، در واقع مهسا امینی یک اسم رمز برای آشوب است.
زارعی کوشا با بیان اینکه همه از فوت این دختر جوان ناراحت و اندوهگین شدیم، ادامه داد: غیرمنطقیترین نوع برخورد در این اتفاق این بود که با وجود دستور پیگیری از مقامات بلندپایه کشور از جمله رییسجمهور، عدهای از آن سوء استفاده کرده و این موضوع اتفاقی نیست بلکه طراحی شده است.
وی یادآور شد: هنوز چند ساعت از فوت مهسا امینی نگذشته بود که خیابانهای سقز پر از تراکتهای ضدانقلاب و دعوت از مردم برای برگزاری اعتراض و اغتشاش شد، پس این موضوع طبیعی نیست.
استاندار کردستان تاکید کرد: دشمن دنبال این است که از فرصت شروع سال تحصیلی جدید مدارس و دانشگاهها برای ایجاد آشوب استفاده کنند، ضمن اینکه رسانههایشان نیز محکم پای کار هستند و مردم باید مراقب باشند.
زارعی کوشا با بیان اینکه در کردستان مشکل چندانی نداشتیم و به خوبی اغتشاشات مدیریت شد، افزود: این مهم نتیجه بصیرت و هوشیاری خود مردم استان بود؛ چراکه فقط عدهای نوجوان و جوان تحت تاثیر رسانههای دشمن، انرژی خود را تخلیه کردند که آن هم طبیعی است.
وی با تاکید این نکته که نباید نسبت به دشمنی دشمن غفلت کنیم، ادامه داد: دشمنان به دنبال این هستند که ناهنجاری و اغتشاش را به داخل مدارس و دانشگاهها بکشانند و اعتصاب و عدم شرکت در کلاسها را اجرا کنند که باید مراقبت جدی شود.
سوق دانشآموزان به سمت مهارت آموزی
زارعی کوشا در بخش دیگری از سخنانش اجرای طرح مهارت آموزی به دانش آموزان را مایه خرسندی دانست و اضافه کرد: جامعه تحصیلکرده باید از آموزش صرف به سمت مهارت آموزی و یادگیری شغل سوق داده شود.
وی ضمن اشاره پایهگذاری فرهنگ کار اداری از دهه ۱۳۴۰ در کشور و آسیبزایی آن برای جامعه تحصیلکرده، اظهار داشت: بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی، حتی رشتههای فنی دارای مدرک، فاقد مهارت هستند که نوعی هدر رفت انرژی جوانی است و باید با جدیت برای مهارت آموزی به قشر دانشآموز اقدام کرد.
تلاش برای پیگیری آموزشیاران جدید سوادآموز، مفید بودن طرح آزادسازی مجموعههای ورزشی برای خانوادهها و دانشآموزان، لزوم ایجاد ارتباط محکم و صمیمی بین والدین و دانشآموز، از دیگر مواردی بود که استاندار بر آن تاکید کرد.
ضرورت کمک تحصیلی به فرزندان خانوادههای بیبضاعت
نماینده کردستان در مجلس خبرگان رهبری هم گفت: طبق فرموده پیامبر(ص) مسئله علم از عبادت بالاتر است، چراکه انسان مسلمان در صورت داشتن علم، طرز اخلاق و رفتار درست را خواهد دانست و در مسیر درست حرکت میکند.
ماموستا فایق رستمی رسیدگی بر لزوم جاری بودن علم در همه مسائل تاکید کرد و افزود: باید خانواده های بی بضاعت و کم درآمد را شناسایی کرد تا بخاطر ضعف مالی فرزندانشان از تحصیل باز نمانند.
اجرای طرح برون سپاری مهارتی برای بیش از یک هزار دانش آموز
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان هم اظهار داشت: در دوره اول متوسطه طرح مهارت آموزی برای دانشآموزان در نظر گرفته که اهداف آن تقویت کارآموزی و یادگیری کار، فناوری و هنر است.
هاشم ناظمی جلال با اشاره به اینکه ۳۰۰ میلیون تومان برای اجرای طرح در هر شهرستان نیاز داریم، افزود: به دلایلی از جمله کمبود فضا و تجهیزات و کمبود نیروی انسانی متخصص، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و صرفهجویی در مصرف انرژی، نیازمند برون سپاری اجرای طرح هستیم.
وی با بیان اینکه امسال یک هزار و ۴۲۶ دانش آموز دوره اول متوسطه شامل طرح برون سپاری آموزش مهارتی میشوند، ادامه داد: در مجموع در صورت برون سپاری طرح مهارت یک هزار و ۱۷۹ میلیارد تومان در هزینهها صرفهجویی خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان به اجرای طرح سنجش سلامت نیز اشاره داشت و گفت: امسال بیش از ۳۱ هزار دانشآموز بدو ورود به مدرسه، مورد سنجش قرار گرفتند و تا ۲۰ روز دیگر اجرای این طرح برای نوآموزان پیش دبستانی آغاز می شود و در طول سال ادامه خواهد داشت.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش کردستان هم با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد کلاس های نهصت سواد آموزی در مدارس برگزار می شود، افزود: بر اساس طرحی جدید به نام "سوادآموزی مدرسه محور" مدیران مدارس هم بیشتر از گذشته پای کار بوده و در شناسایی، جذب و آموزش بی سوادان کمک خواهند کرد.
رمضان یوسفی به برنامه ریزی برای سواد آموزی به ۱۲ هزار نفر در سطح استان اشاره کرد و گفت: در طرح سوادآموزی مدرسه محور، برای مدیران و عوامل اجرایی شرح وظیفه ابلاغ شده و باید معین اجرای طرح باشند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آمورش و پرورش کردستان هم به اجرای طرح آزادسازی فضاسازی مجموعههای ورزشی اشاره کرد و اظهار داشت: در این طرح روزهای آخر هفته مجموعههای ورزشی در اختیار خانواده ها قرار میگیرد تا والدین در کنار دانش آموزان، در کنار ورزش، از آموزشهای پرورشی و تربیتی آموزش و پرورش بهرهمند شوند.
افشین خوشگوار هدف از اجرای این طرح را نزدیکتر کردن کانون خانواده با محیط آموزش و پرورش عنوان کرد و یادآور شد: در هفته تربیتبدنی ۶۰ مکان ورزشی روباز و سرپوشیده در اختیار خانوادهها قرار میگیرد.
در سال تحصیلی جدید ۳۲۰ هزار دانشآموز کردستانی در ۱۲ هزار و ۵۰۰ کلاس درس مشغول به تحصیل هستند.