عبدالرحمن رحمتی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: خرس قهوه ای یکی از گونه های شاخص و با اهمیت حیات وحش ایران است و این گونه وحشی در مناطق مختلف خراسان شمالی از جمله منطقه حفاظت شده قرخود زیست می کند.
وی تصریح کرد: خرس ها از پارک جنگلی گلستان به منطقه حفاظت شده قرخود مهاجرت کرده اند و ضرورت دارد تا باغداران و کشاورزان نسبت به وحوش مهربان و از وارد کردن خسارت و صدمه به آنان خودداری کنند.
مدیر حفاظت محیط زیست شهرستان گرمه ادامه داد: متاسفانه برخی از افراد در روستاها برای دور کردن این حیوان از مزارع و باغ ها با کار گذاشتن تله، خرس و آهو را شکار می کنند که این اقدام تخلف است و با عوامل آن برخورد می شود.
رحمتی خاطرنشان کرد: وقوع خشکسالی و کاهش غذا در طبیعت و زیستگاه های این حیوانات در خراسان شمالی از علت های حضور حیوانات وحشی در نزدیکی روستاها است و این موارد موجب شکار غیرمجاز حیوانات می شود.
وی گفت: خرس قهوه ای، گوشتخوار بزرگ جثه و گونه ای در تعارض با انسان است که همین امر از تهدیدهای این گونه باارزش به شمار میرود.
مدیر حفاظت محیط زیست شهرستان گرمه با تاکید بر اهمیت صیانت و حمایت از خرس قهوه ای خاطرنشان کرد: مردادماه امسال یک قلاده خرس قهوهای بالغ در تصادف با خودرو در مسیر جوزک به آشخانه تلف شد.
طبق گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی از ۱۹۷ گونه پستاندار شناخته شده در کشور، ۶۵ گونه آن در این استان واقع در شمالشرق کشور زیست می کنند.
منطقه حفاظت شده قرخود در شمال غربی استان، غرب شهرستان بجنورد و در مجاور پارک ملی گلستان قرار دارد و این منطقه با مساحت ۴۳ هزار و ۷۷۸ هکتار در حوزه شهرستان مانه و سملقان و در حاشیه رشته کوه تکلان قرار دارد و به علت واقع شدن در شرق پارک ملی گلستان از نظر بومشناسی گیاهی و جانوری و داشتن شرایط زیستگاهی نادر دارای ارزش فراوانی است