فرشید رحمانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: نهالهای تولیدی با هدف اصلاح و احیای مراتع و مقابله با بیابانزایی با همکاری اتحادیه تعاونیهای مرتعداری گلستان از آذرماه بر اساس نوع نیاز در مناطق مختلف کاشته میشود.
وی افزود: برای تولید این مقدار نهال مرتعی از گونههای «اترپیلکس، کانیسنس، لنتی فورمیس، آگروپایرون النگاتوم و قرهداغ»، ۷ میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر استانی رییس جمهور هزینه شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس ادامه داد: از محل اعتبارات سفر اسفند سال گذشته رییس جمهور به گلستان هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال برای اصلاح و احیای مراتع و مقابله با بیابانزایی تا ۱۴۰۳ به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اختصاص یافت.
رحمانی افزود: پارسال ۱۰۰ میلیارد ریال از این اعتبارات به گلستان تخصیص یافت که ۷۰ میلیارد ریال آن با توجه به وسعت بالای مناطق بیابانی سهم گنبدکاووس است که در بخشهای تولید نهال مرتعی، مدیریت هرز آب (ساخت هلالی آبگیر)، بوته کاری، پنلهای خورشیدی و تامین آبشخور فلزی در حال هزینه است.
وی با اشاره به اینکه گنبدکاووس ۳۴۱ هزار هکتار مرتع دارد که حدود ۲۰۰ هزار هکتار آن معادل ۵۸ درصد در معرض بیابانی شدن است، بیان کرد: همجواری با صحرای «قره قوم» ترکمنستان، بارندگی کم و بروز خشکسالیهای متوالی از عمده دلایل شکلگیری این شرایط برای مراتع شهرستان بهویژه در مناطق شمالی محسوب میشود.
شهرستان ۴۱۱ هزار نفری گنبدکاووس با ۵ هزار و ۷۲ کیلومتر مربع وسعت، ۳۴۱ هزار هکتار اراضی ملی و مرتع دارد.