حمیدرضا خاکشور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مجموع ۸۷ هزار و ۳۵۴ نفر از جمعیت حدود یک میلیون نفری خراسان شمالی در مناطق حاشیه نشین و کمتر برخوردار زندگی می کنند.
وی تصریح کرد: ۱۴ هزار و ۷۷۶ نفر معادل ۱۷ درصد جمعیت شهرستان شیروان و ۲ هزار و ۲۵۷ نفر معادل ۳.۵ درصد جمعیت شهرستان اسفراین در مناطق حاشیه نشین سکونت دارند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان شمالی بر توجه دولت سیزدهم به مناطق کم برخوردار تاکید کرد و افزود: رفع مشکلات و چالش های سکونتگاه های غیر رسمی در اولویت کاری دولت قرار دارد که طرح توانمند سازی و اجتماع محور محلات کم برخوردار در سطح استان همزمان با کشور اجرا شده است.
وی عنوان کرد: جمعیت حاشیه نشین خراسان شمالی در ۳۶ محله سکونت دارند که از مجموع این تعداد ۲۶ محله در بجنورد مرکز استان، چهار محله شیروان و ۶ محله در شهرستان اسفراین شناسایی شده اند.
وی تصریح کرد: جمعیت ساکن در مناطق حاشیه شهر بجنورد متشکل از خانوارهایی هستند که از سایر شهرستان های این استان و حتی استان های دیگر به این محلات مهاجرت کرده اند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان شمالی گفت: در اجرای این طرح چهار دستگاه کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، هلال احمر، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) با محوریت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان شمالی مشارکت دارند.
اجرای طرح پایلوت در محله صادقیه
خاکشور در ادامه افزود: طرح توانمند سازی و اجتماع محور محلات کم برخوردار به صورت پایلوت در محله حاشیه نشین صادقیه بجنورد اجرا می شود که ۹ آسیب اجتماعی از جمله کنترل و کاهش طلاق و اعتیاد، کاهش خودکشی، توسعه اجتماعی، نشاط و سلامت اجتماعی، کودکان کار و خیابان، آموزش مهارت های زندگی، کنترل و کاهش خشونت و نزاع را بررسی می کند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۲ میلیارد تومان اعتبار برای خرید تجهیزات فرهنگی، ورزشی در فضای سبز مناطق کم برخودار هزینه شد گفت: تلاش می شود تا در سال جاری بیش از این میزان اعتبار جذب شود و در اینزمینه پیگیری های لازم انجام شده است.
وی اعتیاد و طلاق را ۲ آسیب جدی در مناطق حاشیه نشین و کم برخوردار عنوان کرد و اظهار داشت: باید تلاش شود تا این آسیب ها کاهش یابد که همکاری و مشارکت دستگاه های مختلف متولی امر را می طلبد.
خاکشور در بخش دیگری از سخنانش بر گسترش تشکل ها و سازمان های مردم نهاد برای فعالیت در حوزه کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی و سکونتگاه های غیر رسمی تاکید کرد و اظهار داشت: در سال های گذشته دفاتر تسهیل گری در این زمینه فعالیت می کردند و برای بهره وری شایسته تلاش بر این است تا با ایجاد سازمان های مردم نهاد و گروه های جهادی ادامه مسیر پیموده شود.
وی با بیان اینکه حدود ۲۰۰ تشکل و سازمان های مردم نهاد در خراسان شمالی فعالیت دارند اظهار داشت: این تشکل های مردم نهاد در زمینه های مختلف از جمله مسایل اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی فعالیت می کنند و بخشی از آنان به علت عدم حمایت مناسب در سالیان گذشته کم فعال و یا غیر فعال شده اند.
خاکشور از تمامی افراد علاقه مند به فعالیت در جهت کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی، توسعه و مشارکت اجتماعی، جهاد تبین با موضوعیت تشکل ها و سازمان های مردم نهاد خواست تا در صورت تمایل به استانداری مراجعه و مجوز فعالیت دریافت کنند.
براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، شهرستان بجنورد به عنوان مرکز استان ۳۲۴ هزار نفر جمعیت دارد که ۲۳۰ هزار آن در شهر بجنورد ساکن هستند.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها ساکن هستند.