تهران- ایرنا- وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در حوزه اشتغال مشکلات بسیاری داریم، گفت: در این وزارتخانه با همکاری مجلس شورای اسلامی و با اصلاح رویکردها، قوانین و ظرفیت افزایی برای جوانان اشتغال ایجاد کنیم.

به گزارش ایرنا، «محمد هادی زاهدی وفا» روز سه شنبه در جلسه رای اعتماد اظهار داشت: در چهار دهه گذشته نرخ بیکاری ۲ رقمی بوده است، بیکاری که منشأ بسیاری از آسیب‌های اجتماعی خواهد شد و متأسفانه تعداد بیکاران در کسانی که دارای تحصیلات عالی هستند، بیشتر است.

وی افزود: جمع کثیری از جوانان ما که در سن ۱۵ تا ۲۴ساله هستند نه کار، نه تحصیل،  نه حرفه و نه خانواده تشکیل می‌دهند و به معنایی هیچ‌کاره هستند.

در حوزه اشتغال مشکلات بسیاری داریم

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حوزه اشتغال مشکلات بسیاری داریم که از سوی دیگر در خدمت‌رسانی به مردم باید رضایت‌مندی مردم را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه رییس جمهور بحث عدالت را مورد تأکید قرار داد گفت: سه حوزه معیشت برای خانوارها، عدالت توزیعی و شایستگی را باید در شالوده برنامه‌های وزارت‌خانه دنبال کنیم.

ساختار عادلانه‌ای برای نظام تصمیم‌گیری و توزیع عادلانه منابع در نظر گرفته‌ایم

زاهدی وفا بیان داشت: باید برنامه‌ها دارای پیوست عدالت باشند؛ ازاین‌رو  ساختار عادلانه‌ای برای نظام تصمیم‌گیری، توزیع عادلانه، محرومیت‌زدایی استانی و توزیع منابع در نظر گرفته‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه آحاد ملت ایران و سرپرست خانوار حداقل یک شغل داشته باشند گفت: اگر شغل کارگر ساده، بدون بهره‌وری کامل باشد باید بتوانیم تغذیه، بهداشت و مسکن را فراهم کنیم.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اگر با یک شغل امکان تأمین حداقل معیشت نباشد در حوزه نیاز است تا از باز توزیع یارانه‌ها یا از طریق کمک‌های حمایتی بتوانیم قشر آسیب‌پذیر را کمک کنیم.

نقش سفرهای استانی در رفع مشکلات مردم

وی از سفرهای استانی در رفع مشکلات مردم خبر داد و گفت: از روز اولی که بنده عهده‌دار این وزارتخانه شدم،  ۱۰ سفر استانی را انجام داده و در کف میدانی مسائل استان‌ها قرار کرده و وضعیت بعضی از کارخانه‌هایی که تعهداتی داشتند و به آن عمل‌نکرده بودند را بررسی کردم.

زاهدی وفا افزود: به‌عنوان‌مثال در اول مهرماه، تکلیف کارخانه چوب مازندران تأمین کتاب‌های درسی بود که ۲ بار در این کارخانه حضور پیدا کردم تا کاغذ تعهد شده را تحویل آموزش‌وپرورش دهم همچنین مجبور شدم با کارخانه دیگری که تهیه‌کننده آب اکسیژن بود هماهنگی کنم تا کار تعهد ما انجام گیرد.

وی خاطرنشان کرد: ما مجبور بودیم به‌خاطر نقایص مدیریتی با بازدیدهای سرزده از استان‌ها به زیرمجموعه‌های خود دیدار داشته باشیم.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اعتراضات بازنشستگان اشاره کرد و گفت: در کف خیابان بازنشستگان اعتراض می‌کردند به دنبال احقاق حقوق و مستمری‌های خود بودند باید سعی بلیغی را انجام می‌دادم تا مشکلات بازنشستگان حل کنم که با اعتماد هیات دولت و اختیاراتی که محول شد مساله بازنشستگان حل شد.

وی تأکید کرد: وزارت کار یکی از وزارتخانه‌هایی است که بیشترین ارباب‌رجوع دارد که یک فرد در سطوح مختلف از تولد تا دوره بازنشستگی با این وزارتخانه سروکار دارد.

آسیب‌شناسی در حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شد

زاهدی وفا با تأکید بر اینکه آسیب‌شناسی در حوزه وزارتخانه صورت‌گرفته است گفت: همه از وضعیت صندوق‌های بازنشستگی اطلاعات کافی دارند در حوزه شرکت‌های زیرمجموعه و سرمایه‌گذاری اطلاع کافی دارند.

وی ابراز داشت:  این وزارتخانه با تکالیف متعدد و متکثر است و وزیر باید این تنوع کاری را انجام دهد.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به حوزه تقویت بخش تعاون گفت: در عرصه راهبردی تعاون تکالیف وزارتخانه توسعه بخش تعاون به میزان ۲۵ درصد تولید ناخالص ملی بوده است امروز کمتر از ۷ درصد است برای توسعه این بخش باید عزم جدی داشته باشیم.

وی ابراز داشت: باید در باور مسئولان نسبت به بخش تعاون تقویت کنیم. باید به تقویت کسب‌وکارهای تعاون بنیان و تحقق مردمی‌سازی اقدام کنیم.

سند تعاون در سال ۹۲ ابلاغ شد اما هیچ پیگیری نشد

زاهدی وفا خاطرنشان کرد: سند تعاون که در سال ۹۲ ابلاغ شد هیچ‌گونه پیگیری صورت نگرفت که ماه گذشته بعد از حدود ۹ سال اصلاح تکامل و وظایف دستگاه‌ها، در جهت تقسیم‌کار ملی جلسه تشکیل شد و ملزم شدیم نسبت به عملی‌سازی تعاون اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه در جلسه و کمیسیون‌های مختلف مجلس عملکرد و برنامه‌های این وزارتخانه را ارائه کردم، گفت: این برنامه‌ها مورد نقد و بررسی قرار گرفت و سه کمیسیون تخصصی نظر مثبت دادند که تشکر می‌کنم.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: مجلس جایگاه ویژه‌ای دارد به تعبیر حضرت امام، عصاره فضایل ملت مجلس است، همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی بر تعامل و همکاری مجلس و دولت تأکید دارند این تعامل به حل مشکلات کشور می‌انجامد این‌جانب پس از رای اعتماد به حل مشکلات کشور کوشا خواهم بود.

وی تأکید کرد: به‌اشتباه یکی از مدیران شب گذشته نسبت به مجلس سخنانی داشت که استعفا داد و در استعفای خود از مجلس نیز عذرخواهی کرد. امروز سرپرست به‌جای آن مدیر انتخاب می‌شود.

زاهدی وفا با تکذیب تابعیت در کشورهای دیگر گفت: در این باره مدارک کافی را به مجلس و دستگاه‌های نظارتی ارائه کرده‌ام که هیچ‌گونه اقامت و یا تابعیتی فرزندانم در خارج از کشور ندارند. بنده و همسرم برای اقامت و تابعیت در خارج از کشور اقدامی نکرده‌ایم.

وی گفت: باوجوداینکه فرصت‌های شغلی در خارج از کشور فراهم بود بر اساس تعهد و تکلیفی که برای کشور داشتم در کمترین زمان از فارغ‌التحصیلی به کشور مراجعه کردم و افتخارم این است که در این کشور خدمت کنم.

شناسنامه مهارت برای کارگران و کارکنان

زاهدی وفا با اشاره به هم‌افزایی آموزش فنی و حرفه‌ای با شرکت‌های زیرمجموعه برای مشتری‌محوری مهارت گفت: طبق ابلاغیه برای همه کارگران، کارمندان و کارکنان شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه شناسنامه مهارت صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه میان‌سالی مشکل اساسی است که کشور با آن مواجه است گفت: ارتقای امید به زندگی از 55 سال به 76.2 سال از برکات تلاش ما در دهه‌های گذشته در حوزه بهداشت و پیشگیری است؛ اما میان‌سالی جمعیت باعث شده است در الگوهای بهداشت و درمانی و صندوق‌های بازنشستگی تدبیر جدی داشته باشیم.

وزیر پیشنهادی رفاه، افزود: وقتی جمعیتی کهن‌سال داریم بیماری‌های جدید بروز پیدا می‌کند با افزایش تعداد بیماران صعب‌العلاج مواجه هستیم؛ ازاین‌رو باید در حوزه بهداشت و درمان به این موارد توجه شود و باید نسبت به جوانی جمعیت و افزایش نرخ باروری در برنامه‌های خود تدابیر لازم را داشته باشیم.

به گفته وی، در ماه گذشته باتوجه‌به مصوبه‌هایی که داشتیم نسبت به بیمه خانوارها در ارتقای نرخ باروری در استان‌ها اقدام کردیم.

زاهدی وفا با بیان اینکه بنده نسبت به جمع‌آوری اموال هیچ کوششی نکرده‌ام گفت: بر اساس آیاتی از سوره نسا اموال مایه قوام و قیام جامعه ذکر می‌شود، بنده بر این باور هستم که عدالت هدف جامعه اسلامی باشد و ما باید برنامه‌ها، شالوده عدالت را در نظر بگیریم.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: بنده نسبت به اینکه برای جمع اموال اقدام کرده باشم، اینگونه نیست و هیچ کوششی برای آن نکردم، زندگی من در 40 سال گذشته بسیار شفاف است و تنها به حقوق معلمی دانشگاه اکتفا کردم و زندگی را با حقوق معلمی اداره کردم اما بدانید که بنده وصی، امین و وارث پدری بودم.

وی بیان داشت: پدرم توانسته بود با سربلندی، عزت نفس در امور خیریه موفق و موید باشد و در محله‌ای که ما زندگی می‌کردیم خوشنام باشیم، درمانگاهی بسازد، شرکت‌های تعاونی محلی در اوج انقلاب برای توزیع مواد و کالاهای اساسی شکل دهد و به امور خیر بپردازد و تقریبا بعد از انقلاب اسلام دیگر جز کار خیر، کار دیگری نکرد و اموال خویش را در کار خیر صرف کرد. از مهمترین توصیه‌های پدر ما زندگی با متوسط مردم بود.

وی بیان کرد: آنچه در اموال به نام بنده وجود دارد خیلی متفاوت از این تعدادی است که این دوستان فرمودند نبوده و بابت انجام تکالیف شرعی و قانونی به من واگذار شد و همه این اموال مستند و مستحضر به احکام دادگاه‌های صالحه جمهوری اسلامی است.